🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu ismi 15saniyede düşünüp koymuşlar sanırım.


    DSÖ:Virüse nedeniyo ?


    Çalışan:Corona efendim.


    DSÖ:Hiçbi göndermesi olmayan anlamsız bişe koymalıyız.


    10saniye sonra...


    DSÖ:Buldum Covid

    👌

  • Hastalığık Hindistan'la Afrika'ya yayılırsa iş geri dönülemez boyutlara ulaşır ama parabolik artış yerine doğrusal artış da güzel bir durum yayılma hızında

  • 94 ölüm, 2147 yeni vaka açıklandı.

    Toplamda 1112 ölüm meydana geldi.

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

    Einmal editiert, zuletzt von CrossBench ()

  • 94 ölüm, 2147 yeni vaka açıklandı.

    Toplamda 1112 ölüm meydana geldi.

    Kontrol altına alınmaya başlandı diyebiliriz artık. Ölüm sayısı artışıda düşüşe geçti. Bulaşıcılığı arttıran sürpriz bir mutasyon gelmezse tamamen kontrol altına alınır 2 haftaya kadar.

  • Kontrol altına alınmaya başlandı diyebiliriz artık. Ölüm sayısı artışıda düşüşe geçti. Bulaşıcılığı arttıran sürpriz bir mutasyon gelmezse tamamen kontrol altına alınır 2 haftaya kadar.

    Ölüm sayısı artışı düşüşte mi? Emin misin? Dün 100 kusur bu gecede 94 dediler. Normalde 80lerde açıklıyorlardı sayıyı.

    Sars 9 ay sürmüş. Ben 2 hafta için bir şey diyemeyeceğim. Yakında iş başı yapacak Çinliler. O zaman ne olacak görelim.

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • Ölüm sayısı artışı düşüşte mi? Emin misin? Dün 100 kusur bu gecede 94 dediler. Normalde 80lerde açıklıyorlardı sayıyı.

    Sars 9 ay sürmüş. Ben 2 hafta için bir şey diyemeyeceğim. Yakında iş başı yapacak Çinliler. O zaman ne olacak görelim.

    SARS 9 ay sürdüde nisan sonunda tamamen kontrol altına alındı zaten mayıstan sonra 1'er 2'şer arttı vakalar. Çinliler kendileri bu hafta virüs pik yapar sonra düşüşe geçecek dediler.

    worldwide2003_7_13.jpg

  • Sağlık Bakanı Koca: Koronavirüs tespiti için ürettiğimiz kiti yurt dışına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün tedavisine ilişkin geliştirdikleri tanı kitini yurt dışına da satacaklarını açıkladı. TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Koca, koronavirüsün tedavisine ilişkin geliştirdikleri tanı kitini yurt dışına satacaklarını söyledi. Koca, virüsün tespit edilmesinde kullanılan yerli kitin 90-120 dakikadan daha az sürede tanı koymasına çalışıldığını belirterek, "Muhtemelen 75 dakika olabilir. Bu kit, ticari bir kit olarak tasarlandı. Hakları USHAŞ üzerinde, yurtdışına satılması gündemde" dedi.

  • Günün gelişmeleri


    * çin'de yiyecek sektörü 71 milyar dolarlık kayıpta. en çok iş yapacakları tatilde ve sonrasında karantina nedeniyle bütün restoranların kapalı olması sektörü fena vurdu.
    * wuhan 'da 40 kapalı salon 12 bin yataklı hastaneye dönüştürüldü.
    * ımperial college london " virüsün bulaştığı vakaların %1’inin ölme ihtimali var. " açıklamasında bulundu.
    * pekin’de doktora gidilsin diye ateş ve öksürük ilaçlarına kısıtlama getirildi.
    * virüs olmadığı söylenmesine rağmen korkudan dolayı 4 ülkenin yanaşma izni vermediği 1,455 yolcu ve 802 mürettebatı olan ms westerdam gemisi kamboçya’ya yanaşacak.
    *japonya’daki diamond princess gemisinde 39 yeni vaka daha çıktı. gemide toplam vaka sayısı 174'e yükseldi. karantinanın 19 şubat’ta biteceği açıklandı.
    * 19 nisan’da şangay'da yapılması planlanan f1 ertelendi.
    * hindistan’da grip olan ancak izlediği videolar yüzünden virüse yakalandığını düşünen bala krishna (50) isimli adam intihar etti.
    * tibet'teki tek vaka iyileşti.
    * barselona'daki mobil dünya konferansı virüs nedeniyle iptal edildi. katılımcıları çoğu zaten geri çekilmişti.
    * ingiltere'de 1 kişide daha virüs tespit edildi, 1'i ağır olmak üzere vaka sayısı 9'a yükseldi.
    * dünya sağlık örgütü virüs için " terörizmden daha büyük bir tehdittir." açıklamasında bulundu.
    * alman sağlık bakanı " corona virus önlemi olarak hava limanlarında ateş ölçmek hiçbir şey ifade etmiyor. göstermelik bir önlem. " dedi.
    * çin ordusu, tayvan sınırı yakınlarında hava tatbikat başlattı. bunun üzerine tayvan dışişleri dışişleri bakanlığı " bombardıman uçaklarınız virüse karşı etkili olmaz. " şeklinde tweet paylaştı
    * Rusya'da bir hasta karantinadan kaçmak için hastane penceresinden atladı ve bir diğeri elektronik kilidi devre dışı bırakarak kaçmayı başardı. moskova'da metroda virüse yakalanmış gibi şaka yaparak insanları korkutan bir gence 5 yıl hapis cezası verildi
    * sağlık bakanı koca " koronavirüs tespiti için ürettiğimiz kiti yurt dışına satacağız. " açıklamasında bulundu. türkiye'deki maske stoklarının tükendiği, temmuz ayına kadar siparişlerin dolduğu söyleniyor.