🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Adana Valiliği, Tufanbeyli ilçesinin karantinaya alındığını açıkladı. İlçede vaka sayısının beklenenden fazla görüldüğü gerekçesiyle, giriş çıkışların ikinci bir emre kadar durdurulmasına karar verilirken, vatandaşların zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları istendi.

  • Fransa 3 gündür 1000'in üzerinde vefat bildiriyor ve bunların çoğu huzurevlerinde ölen yaşlılar burayı anladım ancak şunu anlamadım, bu ölenler bugün ölenler mi yoksa Fransa önceden bildirmiyordu da şimdi birikmiş şekilde mi bildiriyor?

    bunu bende merak ediyorum. Zira 3 gün önceki vefat sayısında huzurevlerinin dahil olduğu ayrıca belirtildi ama sonra ayrıca belirtilmedi

  • Arkadaşlar, belki yeri değil ama bir paylaşım yapmak istiyorum sizlerin fikirlerine ihtiyacım var.

    Öncelikle şu süreçte en korktuğum şey on bir aylık bebeğimin herhangi bir sağlık sorunu yaşayıp hastane yolunu tutmak zorunda olmamdı. Korktuğumuz başımıza geldi.


    Mart ayının onunda sünnet yaptırdık. Erken yaşta iyidir dediler, uyduk başka akıllara yaptırdık. Özel bir hastanede çocuk cerrahi yaptı. Hafif maskeli bir anestezi ile toplamda yirmi beş dakikada işlem bitti. Devamında ise doktorun dedigi şekildeve kremle masajlaruyguladık. Bebeklerde sünnetten sonra bu geri ittirme masajını yaptık. Yara olarak zaten çabucak iyileşti. Şişme, kanama hiç olmadı. Bir hafta sonra ise masaji bıraktık. Sonra ara ara bazen yaptık. Bugün ise tekrar aynı işlemi yapalım dediğimizde derinin tam olarak geri gitmediğini fark ettim ve doktorunu aradım. Telefon görüşmeleri fotoğraflar falan derken doktor, tekrar bir ufak müdahale gerekiyor, az kesmişim galiba dedi. Ve pazartesi için gün verdi. Sonrasında bir ay izinleymiş.


    Tabi, işin içine çocuk girince insan her şeyi yapmak istiyor çözüm için. O yüzden mecbur başka bir özel hastanedeki çocuk cerrahina randevu alıp apar topar önlemlerimi de alarak gittim. Tabi, bu ortamda risk aldık. O da bir krem verip 15 gün masaj önerdi, sonrasına bakacağız dedi.


    Eve döndüm, hemen ilk uygulamayı yaptım ama içimiçimi yiyor. Normal bir sünnetçi ile görüştüm. O da yarin ev ortaminda gelip bakacak.


    Başka bir yerdeki ürolog doktor arkadaşım ise yeniden sünnet dedi fotoğraflar üzerinden. Az kesilmiş dedi. Ama şu ortamda önermem çişini yapabiliyorsa acele etme dedi.


    Sorum şu: Pazartesi günü sünneti yapan doktora gidip tekrar sünnet yaptırmak mi mantıklı


    Yoksa beklemek mi? Bu ortamda hangisi mantıklı karar veremedim. Şu an sıkıntı yok ama çiş yapamaz duruma gelip acillik olmak da her ne kadar doktorlar çok ihtimal vermese de var. Korkutuyor bu ihtimal beni.


    Üçüncü bir şey evde sünnetçi ile halletmek olabilir mi diye düşünüyorum.


    Bütün gün allak bullak olduk. Üç haftadır evden çıkmıyorduk. Sünneti de salgın patlak vermeden önce yatırmıştık.


    Pazartesi gidilecek olan hastane pandemi hastanesi değil ama yine de hastane ve ameliyathane ortamı tedirgin ediyor beni.

  • Bugün CNNTurk'e İtalya'da yaşayan Türk bir kızcağız görüntülü olarak katıldı. İtalya'da test sistemi risk grubunda olan ya da risk grubunda olmasa bile solunum sıkıntısı hisseden kişilere yapılmasıyla oluyormuş. Risk grubunda değilseniz ve nefes darlığınız yoksa telefonda ateş, öksürük gibi şikayetlerle sağlık görevlilerini aradığınızda ilaç reçete ediliyormuş, test yapılmıyor yani. Akabinde gidip eczaneden ilaçlarını alıp evde ağır bir grip geçirir gibi hastalığı atlatıyorlarmış. İtalya'nın resmi olarak açıkladığı pozitif sayısı realiteyi yansıtmıyor bu nedenle pozitif vaka/ölüm oranı böyle yüksek çıkıyor. Aslında milyon kişi enfekte İtalya'da.

  • Şu konuya yok yarın 1.5m olur mu yok şu kadar güne 8. sıraya çıkarız gibi yazı yazanları ya uyarsanız ya da silseniz mesajları? Sadece bilgi amaçlı yazılsa da yorum katılmasa şöyle boş boş.


    Hayırlı forumlar...

  • Bu tahminlere inanmıyorum.Yakalanan kişinin aktif hayatı belli ediyor yayma durumunu.Bakanın verdiği örnekte 30 kişiydi.Pozitif olma durumuna evde karantina altında iken yakalanmışsa en fazla diğer aile üyelerine geçirebilir...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Fransızlardan pek hoşlanmam ama bu konuda sonuna kadar haklı 2 açıklamada da bakanları



    Ayrıca İspanyolların malzelerini çaldığımızı düşündükleri yüzünden ortalığı ayağa kaldırmışlardı.Mevlüt Çavuşoğlu halletmiş.Bizi abd ile karıştırdılar milletin malına el koyacağımızı sanarak.


  • Şu konuya yok yarın 1.5m olur mu yok şu kadar güne 8. sıraya çıkarız gibi yazı yazanları ya uyarsanız ya da silseniz mesajları? Sadece bilgi amaçlı yazılsa da yorum katılmasa şöyle boş boş.


    Hayırlı forumlar...

    İlgili mesajları raporlarsanız bize daha çok yardımcı olursunuz.

  • İşimiz çok zor bu laftan anlamayan insanlarla


    Şu semt pazarlarını geçici süre kapatmak çok mu zor? O kadar yasak getir basit bir olayı es geç. Alınan bazı tedbirler şaka gibi maalesef. Merak ediyorum ne zaman böyle bir karar alınacak. Sosyal medya tepkisine göre hareket ediliyor hissine kapılıyorum.

  • Semt pazarlarının bir an önce kapatılması lazım. Marketlerde bütün ürünler poşetlenmiş şekilde hazırlanmış. 2-3 lira pahalı tabii ki ama sağlık için bu da hiçbir şey.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • Türkiye'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağının kapsamında yaklaşık 34.4 milyon kişi bulunuyor.

  • İzmir'de yaşayan 84 yaşındaki Veli Seven, Koronavirüs (Covid-19) teşhisiyle tedavi gördüğü Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nden taburcu oldu.