🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İspanya'nın Barcelona Kulübü, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı tüm profesyonel branşlardaki sporcularının maaşlarında kesinti yapma kararı aldı.

  • Afrikaya girerse cikmak bilmez.ordaki halk hic biseyi dinlemez siyasi ve etnik olaylar ise cabasi.

    Bakalom afrikafaki ulkeler bize neyin ne oldugu ispat edecek.

    Bu hastalığın;Bi yanda refah seviyesi olan ve bilincli halktaki ilerlemsi bi yanda tam tersi ulkelrde ilerlemesi.

    Sıcak hava avantajı var bu ülkelerin bu gelişmiş ülkeler yardıma gelene kadar zaman kazandıracaktır.

  • Tam bir kısır döngü oluştu. Devlet tarafından Yetersiz ve geç alınan tedbirlere kızar vatandaşımız.alınan tedbirlere uymayan yine vatandaşlarımızdır. Bu hali ile hayatın normale dönmesi aylar, belki yıl sürer .e tabi aylarca süren salgın ve mücadelesi ,zaten iyi olmayan ekonomiyi de batırır. Batan ekonomiden en çok etkilenen yine vatandaş olur ve yine devlete kızar.

    Einmal editiert, zuletzt von karasah ()

  • demokrasinin yaygin oldugu ve ozgurlugune duskun ulkelerdeki vaka ve olum orani daha fazla. demekki fazla demokrasi iyi degil.

    Üstad,senden böyle bir yorum beklemezdim.Vaka sayısının fazla olmasını demokrasiye bağlamak ne kadar doğrudur...Evet,Avrupa'da vaka sayısi daha fazla ama bu durumun başlıca sebeplerinin nüfus,turizm ve ülkelerin uyguladığı test sayılarının fazla olmasına bağlı olduğunu düşünüyorum.Ayrıca Avrupa genelinde ve özellikle Akdeniz ülkelerinde olmak uzere insanlar genellikle dışarıda dolaşmayı ve arkadaşlarıyla büyük yemekler,şölenler düzenlemeyi severler bunun da etkisi olmuştur muhtemelen.Son olarak da ülkelerin erken tedbir almamalarının vaka artışını tetiklemiş olacağı düsünülüyor.Ancak ne kadar az demokrasi o kadar az vaka gibi bir düşüncenin tamamen bilimselliğe ve mantığa aykırı olduğu düşüncesindeyim.

  • olaya şoyle bakmak lazim birde.biz ilk vaka tespt ettigimizde acaba ulke olarak kac kisi vardi enfekte olmis.

    Örneğin almanya da 1 milyon kişi varken bizde 5 milyon olmus olabilor o yuzden kiyaslama yanlis sonuc verebilir

  • Üstad,senden böyle bir yorum beklemezdim.Vaka sayısının fazla olmasını demokrasiye bağlamak ne kadar doğrudur...Evet,Avrupa'da vaka sayısi daha fazla ama bu durumun başlıca sebeplerinin nüfus,turizm ve ülkelerin uyguladığı test sayılarının fazla olmasına bağlı olduğunu düşünüyorum.Ayrıca Avrupa genelinde ve özellikle Akdeniz ülkelerinde olmak uzere insanlar genellikle dışarıda dolaşmayı ve arkadaşlarıyla büyük yemekler,şölenler düzenlemeyi severler bunun da etkisi olmuştur muhtemelen.Son olarak da ülkelerin erken tedbir almamalarının vaka artışını tetiklemiş olacağı düsünülüyor.Ancak ne kadar az demokrasi o kadar az vaka gibi bir düşüncenin tamamen bilimsellikten ayrı olduğu düşüncesindeyim.

    Mesajimi birde tersten oku. Ozgurlugun fazla oldugu yerde demokrasi vardir. Her 2 si birbirine bagli kavramlardir. Avrupa ozgurlugune duskun bir kita. Insanlarin hayatlarini kolay kolay kisitlayamazsin. Kisitlanmadigi icinde buhale dustuler ve bu ulkeler demokrasileriyle meshurdur..

  • Bu virüsten ölen vatandaşların neredeyse hepsinin ya kronik hastalığı vardır ya da vücut direnci düşktür. Bizim vücut direncimiz güçlü olduğundan bize birşey yapmayacak . Ozaman endisemiz nedir, Büyüklerimize , dedelerimize yaşli teyzelerimize bulaştırma bulastigi zaman risk ozaman var. Onların vücut direnci zayif oldugundan haliyle onlar icin riskli bir durum. Eğer ben Aksırıyosam tıksırıyosam takıcam maskeyi ki başkalarının başına dert olmayayım. hasta degilsem süper isem sağlıklı isem maske takmanın hiç bir manası yok.

    Sanki, bunları biliyoruz niye gereksiz yere yazıyosun diye kendini kandıranlar bir zahmet sözde çok bilmişlik için yazmasın. Hatirlatmada fayda var, bende bu bilgileri ogrendim , gercekten yararli bilgiler .

  • Selamikaya adlı arkadaşın düşüncesi çok yanlış.


    "Bu virüsten ölen vatandaşların neredeyse hepsinin ya kronik hastalığı vardır ya da vücut direnci düşktür. Bizim vücut direncimiz güçlü olduğundan bize birşey yapmayacak . Ozaman endisemiz nedir,"


    yazmış


    evet belki yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olan hastalar daha çok vefat ediyor.Ama sen gidip böyle oluyor diye salgını durdurmazsan sağlık sistemin çöker ve bu sefer normal bir eğride hayatını kaybetmeyecek olan hastaları kaybetmeye başlarsın aşırı yoğunluk yüzünden çöken sağlık sistemi yüzünden.Ayrıca yaşlıda olsa kronik rahatsızlığıda olsa yaşam yaşamdır ne yani korumyalım mı insanlarımızı.

  • Demokrasi ve özgürlükleri ile anılan ülkelerde ki salgının bu denli büyük olmasının sebebleri ;


    1- ekonomik durumlarının iyi olması

    2-yurtdışı giriş-çıkış ve temaslarının daha fazla olması

    3- yaşam kültürlerinde eglencenin çok olması

    4- yaşlı nüfusun fazla olması

    5- geç alınan tedbirlerdir

  • 1. hariç hepsi bizde hemen hemen var sayılır o zaman bizde de vaka sayısı çok artacaktır bu açıdan bakarsak