🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Felaket tellalığı yapmayalım. Tek size demiyorum. Kimse yapmasın herkes dua etsin herkes kurallara uysun. Çok zorunluluk olmadıkça dısarı çıkılmasın. Zaten bunlari yaptik mi bakin gorecekseniz vaka sayilari azalacaktır.

    Usta bende istemem ama gerçekler ile yüzleşmek gerek işe giden bir sürü insan var bunlar tehlikede bunları düşünen yok Allah yardım etsin herkese mazluma hakkaden hak yolunda olana

  • Herkes tahmin yapmaya başladı =) benimde kişisel tahminim,:önlemini almayan, kendini toplumdan soyutlamayan , bukadar uyarıya çağrıya rağmen dışarı çıkan iki ayaklılar, virüse yakalanacaklar, bugün yakalanmasalar yarın yakalanacaklar,ölen ölecek kalan sağlar bizim olacak. Gerçekten önlem almış iseniz, çokta dert etmeyin artık kendinize .

  • Düşük yaştakiler de ölüyor mevzusunun iki yönü vardır. 1 zaten ihtimal çok çok düşükte olsa düşük yaştakilerden de ölümler geleceği söylenmişti.Artık vaka sayısı inanılmaz arttığı için o düşük ihtimalde gerçekleşiyor.2. Ölen insanlar belki kendilerini temiz sağlıklı biliyor fakat 1-2 aydır kalbiyle ilgili veya şekeri ile ilgili sorunlar olmaya başlamış olabilir yani kronik rahatsızlıkları yeni oluşmaya başlamış olabilir bu iki ihtimali yabana atmayınız.
    İtalya nın artık test sayısı azaltıp olayları olmamış gibi gösterme gibi düşüncesinin olacağını sanmıyorum hele bu saatten sonra ha 2-3 hafta önce yaptılar deseydiniz olabilir derdim. Daha öncede söylediğim gibi italya 1 haftadır yeni bulaşma sayılarında kontrolü sağladı.Test sayılarının düşme sebebi de budur o vakit. İspanya ise eğer bugün bir daha açıklarsa bilemem ama onlarda 3 gündür %10 un altına düşmüş demektir. Maalesef İtalyayı geçecekler gibi görünüyor. 2 gündür dikkatimi çeken her ne kadar nüfusu düşük yoğun bakım imkanları avrupanın en iyi 3 nde olan Romanya çok yüksek geliyor.
    Dün sabaha karşı bahsettiğim adamı bugün biraz daha araştırdım Prof dr didier raoult sizlerde bakınız. Amerika da Gıda ve İlaç daireside (FDA) hem Raoult hoca nın yöntemini ki Rusya hatırlarsınız 4-5 gün önce ilaç bulduk diye açıkladığı olayda bununla aynı, hemde bizim hocalarımızın g.antep üniversitesinde denenmeye başlamışlar birde Ercüment Ovalı hoca nında bugün 40 günlük araştırma çalışmalarına başladığı sağlığına kavuşan insanlardan alınan kandaki antikorları hasta insanlara enjekte etmeleri işine (ki anladığım o antikorlar ileride aşının da temelini oluşturacak.) izin vermiş ama sadece kritik durumdaki hastalar içinmiş.Fransız yöntemi Klorokin ilacının ise sonuçlarını ayın 5-6 gibi paylaşırlar sanırım madem 6 günde tamamen iyileştiriyor. Fransa klorokin nin ihracatınıda yasaklamış bu arada.Ben önümüzdeki 2-3 gün içinde tedavi ile ilgili güzel haberler alacağımıza inanıyorum.

  • İtalya'da hastaneye başvuranların sayısı azaldığı için test sayısı azalmış olabilir.


    13.000 den fazla iyileşme bildirdiler en azından hastanelerdeki yük azalmıştır bir nebzede olsa.

  • 15.422 Test yapmışız. Test sayımızı oldukça yüksektik, şükür. İnşallah daha da fazla test yaparız ki enfekteler ortaya çıkar...

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk