🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ölümler'de İtalya, ispanya gibi olmamız çok çok zor gözüküyor italyada 9.172 vaka varken 463 ölüm mevcutdu biz şuan neredeyse Almanya gibi ilerliyoruz

    :gun_bandana: 2022 MART EFSANESİ :hfyeni (29):

  • Süleyman Soylu sosyal izolasyonu sağladık demiş inşallah 2 gündür azalmaya başlayan vaka oranının devamını müjdeliyordur rahatlatma açıklaması değildir.

  • Gece 3 e kadar ABDnin gireceği verileri de hesap edersek yine de düne göre vaka sayısı az olacak. Almanya ve Fransa düne göre bariz daha az. Neredeyse yarı yarıya.
    kötümser yanım şunu diyor bugün pazar belki test sayısı az olmuştur önemli olan yarının verileri.İyimser yanım da virüsün “beli kırıldı” diyor. divane üstadın de dediği gibi buluttan nem almaya çalışıyoruz.

  • hernekadar ülkemiz bu virüs belasından enaz hasarla çıkacak olsada yinede dikkatli olmakta faydavar bu coronanın etkileri baya bir uzun süre dünya genelindede etkileri süreceğe benziyor.ulan çin şuyaptığına bak dünyayı nehale getirdin valla adamlar resmen çöptenekesi gibi bişey nebulurlarsa yiyorlar.

  • ABD saat farkından dolayı gece 12 sen sonra da yeni vaka bildirimi yapabilir ama Almanya ve Fransa ile saat farkı çok yok. Ve genelde bu saate kadar güncelleme bitmiş oluyor. Umarım oralarda kontrol altına alınmıştır. Bir yerden bir umuda ihtiyacımız var

    umut arıyorsanız buyrun
    https://en.wikipedia.org/wiki/…_pandemic_on_cruise_ships
    gemiyi özellikle seçiyorum tam bir laboratuvar ortamı gibi hastalık başlayıp 696 kişi ye etki edene kadar dışarıdan hiç giriş çıkış yok. 696 kişinin 410 hiç bir belirti göstermemiş hastalıkları süresince.Toplamda 710 vaka var ama 14 kişi iniş yapıldıktan sonra hastalanmış.Neyse %60 nda belirti yok. hastalığı geçiriyorlar.Geminin yaş ortalaması 58 tabi bu sayıların içinde personel de dahil o yüzden ortalama baya düşüyor 70 yaş ve üstü geminin %33 üne tekabül ediyor ki 70 ve üstü muhtemelen sadece yolcudur. Yaşlı denilen İtalya nın 2018 verilerine göre yaş ortalaması 46.3 gemiden 10 yaş daha ufak devam edelim geminin ölüm oranı 1.4 sadece semptom gösterenleri katarsak %3.5 en kötü senaryo şu anda durumu kritik 15 kişi var hepsi vefat etse %8.9 diyeceksiniz ki yüksek oran 8.9 ama dikkat edin yaş ortalaması çok yüksek geminin.Ben Çin nin verdiği rakamlara şüphe ile bakıyorum tamam ama bu gemi direk test ortamıydı. Buradan ne sonucu çıkarmamız lazım. Gemi tam karantinadaydı. kamarasından çıkmadı kimse dışarı.Hiç bir şey için geç değildir arkadaşlar baştan sonra tam tedbirde ne olduğu gemi ve japonya örneklerinde belli.Ben rakam konusunda Almanya nın da çok üçkağıt yapacağını sanmıyorum.Tam disiplinde katı karantinaya alirsak kendimizi bu olayı çok çok az hasarla atlabiliriz. Yetmedi mi umut 3 hafta önce hiç bir tedavi adam akıllı konuşulmuyorken şimdi kandaki antikor sıtma aids ilaçları konuşuluyor 1 hafta sonra ne olacağını bilemeyiz şüphesiz çok daha güzel ve kesin haberler gelir tedavi ,ilaç veya aşı hakkında . Buyrun umut burada .
    Korkuyor muyum? Evet hemde çok.Kendimden çok ailem tanıdığım veya tanımadığım birine bulaştırırmıyım onlara zarar verir miyim gelir mi diye.Önlem alınmaz ise o küçük gibi görülen rakamlar çok acı olur neticede %1 bile 80.000.000. milyonluk ülkede 800.000 demek.