🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu virüs toplumun kafa yapısını da gösterdi bize. Ne olsa bir kulp takma peşindeyiz. Hiçbirşeyi Beğenmiyoruz. Güzel birşey oluyor nasıl olur diyen var. Anlamak güç gerçekten. Bugün düne göre daha az vaka ve daha az ölüm olması çok değerli, önemli ve iyi birşey. Artan oranlı gitmiyoruz. Çok şükür.

    3 gündür artan oranla gidiyorduk sadece bugün vaka sayısı düne göre az geldi bunun hep böyle gideceğini sanmıyorum ben o yüzden de güzel demek için erken ve düne göre daha az dediğin ölü sayıso sadece 1 azaldı.

  • İyi de o kadar azalmadı ki. Acı ama gerçek bu

    2 gün önce oranımız %8 %16 larda iken %20 lerde ilerliyoruz ne zaman pik yapacağını bilmiyoruz ama çok net bir artış var bir gün azalsa da erkenden sevinmek çok yanlış bir karar sevinme, güzel lafını en azından "bugün biraz rahatlattı bu sonuçlar beni" diye kullanılsa daha mantıklı olur bence.

  • 3 gündür artan oranla gidiyorduk sadece bugün vaka sayısı düne göre az geldi bunun hep böyle gideceğini sanmıyorum ben o yüzden de güzel demek için erken ve düne göre daha az dediğin ölü sayıso sadece 1 azaldı.

    Güzel demek için erken olduğu kadar ah vah etmek için de erken. Çok erken hemde!

  • Ne bekliyorsun şıp diye bitecek mi zannediyorsun. Salgın bu.Önemli olan artan oranlı olmaması. Hergün kayıplarımız olacak istesek te istemesekte. Ancak hergün diğer günün iki katıydı çoğu Avrupa ülkesinde. Bu durum yok ve olmayacak inşallah.

    Avrupa ülkeleri ile karşılaştıracaksak kendimizi İtalya dan kat be kat daha fazla ilerliyoruz farkında mısın neyse seninle ikili tartışmaya girip konunun düzenini bozmayacağım. sen sevin ne diyeyim ama bence "bugün içinde" rahatladım demen daha doğru bir cümle olurdu.

  • Diğer ülkelerle kıyaslamakta yerinde olacaktır. Kanada, Avustralya, Brezilya gibi ülkelere göre kötü gidiyoruz. İlk 15'e girmişiz. El yıkama kültürümüzle gurur duymak istiyorsak bu mereti durdurmalıyız.

  • bakın bu işte ne durumda olduğunuzu ölüm sayısı değil günlük vaka sayısı belirler (burdan kimse ölümlere üzülmediğimi çıkarmasın) vaka varsa maalesef ölümde olacak bu işle başa çıkmanın tek yolu zaten bulaşmış olan insanları bulup izole edip daha fazla yayılmasını önlemekdir ayrıca birgünlük düşüş bize bir veri vermez bundan sonraki birkaç gün daha düşüş devam ediyorsa iyi yoldasın demektir

  • Avrupa ülkeleri ile karşılaştıracaksak kendimizi İtalya dan kat be kat daha fazla ilerliyoruz farkında mısın neyse seninle ikili tartışmaya girip konunun düzenini bozmayacağım. sen sevin ne diyeyim ama bence "bugün içinde" rahatladım demen daha doğru bir cümle olurdu.

    Ben hergün rahatım. Psikolojik olarak diri ve güçlü olma zamanı çünkü. Ülkene devletine güvenme zamanı çünkü. Komşuna, yaşlına sahip çıkma zamanı çünkü. Herşeye olumsuz yorum yapınca herşeyi eleştirince ne başın göğe eriyor nede hastalık bitiyor.

  • Arkadaşlar kaçırdığınız nokta şu kuluçka süresi 5-15 gün yani şuan ortalama 10 gün önceki vakaları görüyoruz buna göre yorum yapalım.

    Kuluçka dönemi 15 gün olsa bile belirtileri erken başlıyor diye biliyorum

  • Ben hergün rahatım. Psikolojik olarak diri ve güçlü olma zamanı çünkü. Ülkene devletine güvenme zamanı çünkü. Komşuna, yaşlına sahip çıkma zamanı çünkü. Herşeye olumsuz yorum yapınca herşeyi eleştirince ne başın göğe eriyor nede hastalık bitiyor.

    Psikolojik olarak güçlü olmak kolay değil.Mesela bizim marketimiz var her gün ordayım günde kaç kişi geliyor ne kadar maske, eldiven taksamda hergün virüs kapıcam korkusu psikolojiyi bitirmeye yetiyor.

  • Erken başlasa bile 3 4 gün sürüyor belirtilerin çıkması hocam

    Bu yüzden önümüzdeki hafta çok ama çok kritik gidişat ne olacak anlayacağız artık bu arada bunu sadece ben tahmin yaparak söylemiyorum önemli isimlerde söylüyor Prof. Ceyhan gibi

    Einmal editiert, zuletzt von Soykan T. ()