🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İçi boş açıklamalardan sıkıldı artık millet yarın milyonlar işe gidecek neymiş elektriğe 3 ay zam yokmuş yaşlılara kolonya maske dağıtılacakmış(!) Türkiye kendi ohalini çok iyi ilan etmiş, gerekirse tedbirler alınırmış tarzı söylemler can sıkıyor. En kıytırık ülkeler bile sokağa çıkma yasağı koyup yayılımı yavaşlatırken biz yangına körükle gidiyoruz halen toplu taşımalar tıklım tıklım meydanlar yine dolu ipin ucu artık kaçtı burdan geri dönüş yok sadece gidişi yavaşlatabiliriz ama bunun için de herhangi bir şey yapmıyoruz maalesef

    Bir çin ata sözü derki; Gtyle inatlaşan donuna sçrmış!!!!

    Maalesef durum bu

  • Hindistan sokağa çıkma yasağı ialn ediyor biz hala herkes kendi Ohal'ini ilan etsin.Olmuyor işte millet çıkıyor dışarı.Kimisi işine kimisi boş boş dolanmaya o da ayrı mesele.1 ay süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli yoksa bu artış korkurutucu seviyeye ulaşacak.

  • Arkadaşlar sokağa çıkma yasağı kararı almak kolay ancak bunun arka planı da var.Bir sürü insana maaş ödemesi yapılması gerekiyor ekonomik yönden çok iyi olan ülkeler bile zorlanıyorken Türkiye ekonomisinde nasıl olur tahmin edemiyorum.Umarım gerekli bütçe sağlanabilir ve sokağa çıkma yasağı ilan edilir.Evde Kal diyerek de bir yere varılamayacak,son 1 haftadır bunun örneğini görüyoruz vaka sayısındaki artış hiçbir şekilde durulmadı maalesef..

  • Bu gece olmasa da en geç yarın geceden itibaren sokağa çıkma yasağı geleceğini düşünüyorum.Ayrica virüs mutosyona uğramasından dolayı Avrupa'dan gelenlerle ,umreden gelenlerin ve İran üzerinden gelenlerin ölüm ve o kişilerin temasları ile yayılma hızları karsilastirilmali.

  • Son mesajımda , iş yerinde duyduğum 1 nisan tarihini yazmıştım.bu tarihte iş yerinin komple kapanabileceğini duymuş ,doğru düzgün bir cevap alamamıştım.sanırım rakamlar bizi bu tarihe götürüyor.

  • Semptomlar şiddetlenince test yapıyorlarsa en az 10-14 gün geriden geliyoruz. Ortalama kuluçka 6 gün semptomların şiddetlenmeside 4-7 gün en az. Toplu taşımada %80 düşüşün etkisinin görülmesi lazım 3-4 güne.

  • Semptomlar şiddetlenince test yapıyorlarsa en az 10-14 gün geriden geliyoruz. Ortalama kuluçka 6 gün semptomların şiddetlenmeside 4-7 gün en az. Toplu taşımada %80 düşüşün etkisinin görülmesi lazım 3-4 güne.

    hocam istanbul 16 milyonluk bir şehir ve sadece 1 milyonu hala toplu taşıma kullanıyormuş bugün İBB açıkladı yani büyük şehirlerde pek düşmedi bu sayı

  • Üzgünüm, oran ortada birşeyleri ikaz ederken sen devletten iyimi bileceksin tarzı yorumlara maruz kalmak umrumda değildi değilde.Halen söylüyorum bu duruma politik olarak bakılmamalı günü geldiğinde en yakımızı hasta yatağında bir cihaza bağlı yaşadığını gördüğümüzde belkide iş işten geçmiş olacak.Bugün Yunanistan bile sokağa çıkma yasağı ilan ederken bizler neden kendi ohalimizi kendimiz ilan ediyoruz? Bakanımızın iyiliğinden hiçbir şüphem yok Allah binlerce kez razı olsun ama kalkıpta hangi ülkede böyle bir açıklama görülmüştür?

    Patronun ağzına bakan,geçime muhtaç olan insanlar kendi ohalini nasıl uygulayabilir?

    Başka bir konu çıkarılan ekonomik pakete göz attım ailem kahvehane işletiyor ve yaklaşık bir haftadır kahvehaneler kapalı.Pakette hiçbir destek yok şükür ki tek kahvehane üstüne değil geçimimiz ama ya tek geçimi kahvehane, kafe tarzı olanlar ne yapacak? Hadi onuda geçtim pakette konut kredi bile varken esnafın esine dair bir madde yok.

    Bu serüvene emin adımlarla giriş yapsakta malesef ilerleyişimiz günden güne belirsizlikler eşliğinde oluyor.Lütfen bu yorumu devlet düşmanı bu milletin kötülüğü üzerine odaklanan biri olarak algılamayın.Sadece emeği, hakkı olanın hakkının peşindeyim fazlasında gram gözüm yok.