🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Özbekistan - Taşkent için karantina kararı alınmış sanırım. Orada olan veya bilgi alabilen bir arkadaş var mıdır?

  • Hastane yoğun bakım ünitelerini arttırmamız lazım önümüzdeki yıllarda 10 milyon civarı insanı ağırlayabilecek olması lazım en azından

  • İtalya önümüzdeki 1-2 gün daha düşüş yaşarsa vaka ve ölü sayısında pik noktasından geçtiklerini düşünebiliriz.

    dün ntv de canlı yayın vardı. Ntv italya temsilcisi italyan bir yetkiliye dayandırarak italyanın henüz tepe noktayı görmediğini bu hafta sonunda tepe noktayı görmesini beklediklerinden bahsetti bakalımbu akşam rakamlar nasıl gelecek italya adına

  • Hastane yoğun bakım ünitelerini arttırmamız lazım önümüzdeki yıllarda 10 milyon civarı insanı ağırlayabilecek olması lazım en azından

    10 milyon mu? Yoğun bakım ünitesinin maliyetinden haberiniz var mı? Yoğun bakım ünitesinin içine konacağı bir hastanenin maliyetini bi araştırın isterseniz? Ankara şehir hastanesi 3810 yataklı sizin hesaba göre her ile 32 tane hastane mi yapılacak? ki ankara şehir hastanesi yatak kapasitesinde dünya 3.sü.

  • Arkadaşlar sokağa çıkma yasağı tabi ki olsun ama bunu planlamak çok kolay iş değil yasak ilan edilse bile en az 20 milyon kişi yine çalışmak zorunda sağlık,emniyet,fırınlar elektrik idaresi igdaş eczacılar ve bunun gibi bir çok sektör bu çalışanları önce kayıt altına almak bir veri tabanda bu insanlara servis yemek ve diğer ihtiyaçların karşılanması lazım bu kayıt işleri anca tamamlandı bir iki güne yasak gelebilir akrabalarımdan 24 saattir eve gelmeyen insanlar var bu işleri halletmek kolay iş değil biz evdeyiz ama canla başla çalışan insanlar var personel kartlarının tamamlanması bile iki gün sürüyor kayıt bittikten sonra. Bütün dünya sadece bizim ülke değil ilk defa böyle bir durum yaşıyor bu saydığım hazırlıklar tabiki yoktu anca tamamlanıyor bu yüzden hemen verilebilecek bir karar olmasa gerek lütfen sakinliğimizi koruyalım yatkililere köstek yerine yardımcı olalım (lütfen yazıyı siyasete bağlamayın az çok durum bu ve halledilmesi kolay olmayan meseleler olabilir)🙏

  • bir arkadaş şehir hastanelerine ne gerek vardı diyenleri görücez demiş. Kimse yol, köprü,hastane vb. hizmetlerinden dolayı hüküneti eleştirmedi ne gerek vardı demez diyemez. sadece genel bütçeden yapılsa daha uygun olurdu niye bu kadar garanti ücretler ödeyecek devletimiz diye eleştiriliyor.

    Geçen yılın sonundada hükümet zaten özellikle şehir hastanelerinin maliyeti çok yüksek olduğu için genel bütçeden yapma kararı aldı bunu bizzat sağlık bakanı Fahrettin Koca açıkladı. Sağlık bakanlığının 2020 bütçe görüşmelerinde. Lütfen milletin neye itiraz ettiğini doğru analiz edelim fanatiklik yapmayalım, yap işlet devret modeliyle şirketlere ödene paralar hepimizin.

  • 10 milyon mu? Yoğun bakım ünitesinin maliyetinden haberiniz var mı? Yoğun bakım ünitesinin içine konacağı bir hastanenin maliyetini bi araştırın isterseniz? Ankara şehir hastanesi 3810 yataklı sizin hesaba göre her ile 32 tane hastane mi yapılacak? ki ankara şehir hastanesi yatak kapasitesinde dünya 3.sü.

    O zaman böyle giderse İtalya oluruz kimse laf dinlemiyor dışarı çıkan çok

  • Konuda bildirim ve bilgilendirmeden çok tartışma görmeye başladık. Biraz hayal kırıklığına uğratıcı bir durum açıkçası. Gelip bakıyorum sürekli yeni bir bilgi var mı diye buradan öğreniyorum tartışmaları okumak zorunda değiliz arkadaşlar biraz kendimize hakim olalım.

  • Konuda bildirim ve bilgilendirmeden çok tartışma görmeye başladık. Biraz hayal kırıklığına uğratıcı bir durum açıkçası. Gelip bakıyorum sürekli yeni bir bilgi var mı diye buradan öğreniyorum tartışmaları okumak zorunda değiliz arkadaşlar biraz kendimize hakim olalım.

    Maalesef sürekli tartışmak için mesaj atan üyeler var

  • Covid19 nedeniyle Dünya genelinde CO2 salınımının yavaşladığı kanıtlandı veri paylaşımına atıyorum kaybolmasın diye.

    Bu arada parklara yakın olanlar çevrenizde güvercin sürüleri varsa onlar için bir parça ekmek koyabilirsiniz.

  • İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:


    "Bakın, sokağa çıkma yasağı ilan edilir ya da edilmez demiyorum. Ama sosyal izolasyon başarılı olmaz da virüs hızla yayılmaya devam ederse, sokağa çıkma yasağı gündemde."