🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İnstegramda izledim Türkiye bilim kurulu başkan yardımcısının tarifi var bağışıklığın güçlenmesi ve ciğerlere mikrobun girmemesi için tampon olması için yazsammı tereddütteyim

  • Fransa 1861 yeni vaka ile 108 ölüm açıkladı bugünkü ölüm sayısı 1000i geçerek rekor kırdı vaka sayısı ise şuanda 21000-22000 civarında

  • Virüs testi(PCR testi) : Boğazdan alınan numune labratuara gönderiliyor , alınan örnek 20 küsur defa çoğaltılıyor, bir virüs 20 defa çoğaltılmış oluyor, virüsün RNA sı var mı yok mu test ediliyor , bütün Dünya için %43 yanlış çıkabiliyor (pozitiften negatif çıkma olasılığı).

  • Virüs testi(PCR testi) : Boğazdan alınan numune labratuara gönderiliyor , alınan örnek 20 küsur defa çoğaltılıyor, bir virüs 20 defa çoğaltılmış oluyor, virüsün RNA sı var mı yok mu test ediliyor , bütün Dünya için %43 yanlış çıkabiliyor (pozitiften negatif çıkma olasılığı).

    Belki de Corona testine tabi tutulup teşhis edilemeyen 100000 den fazla insan var

  • Fransa'da #koronavirüs'ten dolayı son 24 saatte 108 kişi hayatını kaybetti, 1861 kişi virüse yakalandı. Böylelikle Fransa'da toplam ölü sayısı 372, vaka sayısı 10.995 oldu!

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Bugün Düzce' nin pazaryerine gittim.insanlar tek önlem eldiven ďışında görmedim .Devlet kahvehane okul camileri ibadete kapatmış kimsenin umurunda değil .Halk tehlikenin farkında değil.Pazar yerleri çok tehlike virüs çok yayılabilir.Bunların önlemi alınmalı.maske ve mesafe çok önemli.Hiç televizyon seyredilmiyor mu anlamadım.medya basın sürekli yayın yapıyor

  • Mart ayında yayımlanan bir çalışmaya göre eğer Çinli yetkililer normalde harekete geçtikleri süreden 3 hafta öncede daha önce harekete geçmiş olsalardı Koronavirüs vakaları yüzde 95 daha az olacaktı ve virüsün coğrafi olarak yayılımı kısıtlı olacaktı.



    Çalışma: https://www.southampton.ac.uk/…20/03/covid-19-china.page


    Axios tarafından derlenen Çin’deki Covid-19 zaman çizelgesini sizlerle paylaşayım:



    Axios’un orijinal haberi: https://www.axios.com/timeline…=organic&utm_content=1100


    10 Aralık: İlk bilinen Koronavirüs vakalarından birisi olan Wei Guixian hasta hissetmeye başlıyor.

    16 Aralık: Vuhan Merkez Hastanesine gelen bir hastanın iki ciğerinde de enfeksiyon mevcut ancak grip ilaçları bir işe yaramıyor. Hastane personeli daha sonra adamın salgın ile bağlantılı olan vahşi hayvan pazarında çalıştığını öğreniyor.

    27 Aralık: Vuhan’daki sağlık yetkililerine verilen bilgide hastalığın yeni tip bir Koronavirüs olduğu söyleniyor.

    30 Aralık: Vuhan Merkez Hastanesinin en üst düzey direktörü olan Ai Fen, yeni virüs hakkındaki bilgiler WeChat’te paylaşıyor. Bunu yaptığı için azarlanıyor ve bilgi yaymaması konusunda uyarılıyor.

    Vuhanlı Doktor Li Wenliang da WeChat de SARS benzeri virüs hakkında bilgiler paylaşıyor. Bilgileri paylaştıktan kısa bir süre sonra sorguya çağrılıyor.

    Vuhan Sağlık Komisyonu hastanelere “nedeni belli olmayan bir pnömoni” olduğu konusunda bilgi veriyor. Bu konuda her türlü paylaşmaları isteniyor.

    31 Aralık: Vuhan sağlık yetkilileri 27 vakayı teyit ediyor. Virüsün yayıldığı yer olduğunu düşündükleri pazarı kapatıyorlar.


    Çin, Dünya Sağlık Örgütünün Çin ofisine bilinmeyen hastalıkla ilgili vakalar hakkında bilgi veriyor.

    1 Ocak: Vuhan Halk Güvenliği Bürosu WeChat’te hastalık hakkında bilgi paylaşan 8 doktoru sorguya çağırıyor.

    Hubei Sağlık Komisyonundaki bir yetkili SARS benzeri bir virüsün varlığını çoktan belirleyen laboratuvarlara örnekleri test etmelerini durdurmalarını ve mevcut örnekleri de yok etmelerini emrediyor.

    2 Ocak: Çinli araştırmacılar yeni Koronavirüs’ün tam gen dizimini çıkarıyorlar. Bu bilgi 9 Ocak’a kadar paylaşılmıyor.

    7 Ocak: Devlet Başkanı Şi, virüse karşı bilgilendirmeye dahil ediliyor.

    9 Ocak: Çin, Koronvirüs’ün gen dizilimini paylaşıyor.

    11-17 Ocak: Vuhan’da daha önceden takvimde olmayan Çin Komünist Partisi toplantısı gerçekleştiriliyor. Bu süre zarfında Vuhan Sağlık Komisyonu yeni bir vaka tespit edilmediği konusunda ısrarcı.

    13 Ocak: Tayland’ta ilk vaka rapor ediliyor. Çin dışında tespit edilen ilk vaka.

    14 Ocak: DSÖ, Çinli yetkililerin yaptığı araştırmalarda “yeni tip Koronavirüs’ün insandan insana bulaştığına dair net bir delil bulamadığını” açıklıyor.

    15 Ocak: ABD’nin ilk teyitli vakası olacak hasta Vuhan’dan ayrılıyor ve ABD’ye geliyor. Virüsü çoktan kapmış durumda.

    18 Ocak: Vuhan Sağlık Komisyonu 4 yeni vaka açıklıyor.

    Her yıl düzenlenen Vuhan Yeni Yılı şöleni düzenleniyor. Onbinlerce insan beraber yemek yiyor.

    19 Ocak: Pekin, Vuhan’a epidemiyolojistler gönderiyor.

    20 Ocak: Güney Kore’de ilk vaka açıklanıyor.

    Koronavirüs’e karşı mücadelede koordinasyonu yürüten üst düzey Çinli Doktor Zhong

    Nanshan, virüsün insanlar arasında geçiş yapabildiğini söylüyor.

    21 Ocak: ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ABD’deki ilk vakayı teyit ediyor.

    Çin Komünist Partisinin bir numaralı gazetesi olan People’s Daily Koronavirüs epidemisi hakkında bir haber yapıyor ve Şi’nin mücadele için adımlarını ilk kez açıklıyor.

    Çin’in kanun ve nizam konusundaki en üst düzey siyasi komisyonu “virüs vakalarının kendi çıkarları dışında kasten rapor edilmesini kasıtlı olarak geciktiren ve saklayan herkes sonsuza dek utanç sütununa çivilenecektir,” diyerek bir uyarı yayımlıyor.

    23 Ocak: Vuhan ve 3 diğer şehir tecrite alınıyor. Bu zaman çerçevesinde yaklaşık 5 milyon kişi Vuhan’ı terk ediyor. Şehri terk eden kişiler taramadan geçirilmiyor.

    24-30 Ocak: Çin Yeni Yılı Tatili kutlanıyor. Yüzmilyonlarca insan akrabalarını ziyaret etmek için şehirden şehre seyahat ediyor.

    24 Ocak: Çin, tecriti 36 milyon kişiyi kapsayacak şekilde genişletiyor ve hızla Vuhan’da yeni hastaneler inşa etmeye başlıyor. Bu aşamada çok ciddi önlemler uygulanmaya başlıyor. Önlemler tüm ülke geneline yayılıyor.

    Çin, şu anda ise krizin nasıl yönetileceğine dair bir örnek olduğu hikayesini dünyaya satmaya çalışıyor.

    Gerçek şu ki, virüs bilindiği halde erken atılmayan adımlar virüsün tüm dünyaya yayılmasına sebep oldu.



    https://kamerkurunc.blogspot.c…-halde-nasl.html?spref=tw

  • Belki de Corona testine tabi tutulup teşhis edilemeyen 100000 den fazla insan var

    Şüphe durumu yüksek ise testi tekrar ediyorlarmış. Birde kan testi seçeneği var dedi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan. Kandaki antikor sayısına bakılıyor. Tabi orada antikor sayısının hangi hastalığa bağlı olduğunu tekrar test etmek gerekiyor. PCR daha hızlı sonuç vermekle beraber, yanılma payı bir tık yüksek.

  • Tekrar diyorum hastalık geçtikten sonra çözümü bulunduğu zaman tüm dünya çin'den hesap sormalı. Tazminat manevi,maddi her ülke hakkını aramalı. Eğer çin olayı saklamasa , sorumsuz davranmasa iş bu noktalara gelmezdi. Hastalığı saklayarak dünyaya büyük kötülük ettiler. Avrupa ülkeleri çin dışında İtalya'da hesap sorabilir. Tedbirsizlik, dalgaya almaları sebebiyle tüm Avrupa'yı mahvettiler.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞