🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar bilmediğimden soruyorum kuluçka döneminde olan birisi insanlara virüsü yayabiliyor mu ve maks kaç kişiye yayabiliyor?

  • Virüs Kemalpaşa değil. O kadının testi negatif çıktı farenjit teşhisi konuldu videoda örgütü bile örüyor. Uludağ üniversitesinde bir vaka vardı geçen yazmıştım polisler doluydu test sonuçları bekleniyordu o olabilir. 1 tane Samsun Bafra'da test sonuçları beklenen vardı. Şehir ismi önemli değil önemli olan umre'den dönenler acil zorunlu karantinaya alınmalı.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Devlet gerekiyorsa zorla 2 haftalık karantinaya almalı bunları. Evde ya da hastanede bir şekilde yapılmalı. Yoksa patlama yapabiliriz ve şu ana kadar yönettiğimiz harika süreç mahvolur; Avrupa, İran'dan farkımız kalmaz. Çoğu da yaşlı ve kaderci insanlar bu kuralları takmayıp gezip tozacaklarına çok eminim.

  • Twitter arama yerine umre yazın son 5 günde ziyaretlere bakın. Parti üyeleri hep evlere ziyaretlere gitmiş. Rezalet. Bakan 1 haftadır bas bas bağırıyor 14 gün kuralı diye. Vurdum duymaz bir milletiz. Nasıl olsa ölecekmişiz. Öleceksin de diğerlerini de öldürmeyi mi istiyorsunuz anlamadım.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Twitter arama yerine umre yazın son 5 günde ziyaretlere bakın. Parti üyeleri hep evlere ziyaretlere gitmiş. Rezalet. Bakan 1 haftadır bas bas bağırıyor 14 gün kuralı diye. Vurdum duymaz bir milletiz. Nasıl olsa ölecekmişiz. Öleceksin de diğerlerini de öldürmeyi mi istiyorsunuz anlamadım.

    Ne Diyim.Uymazlar Uymazlar.Bizi Yakarlar.

  • Yanlış bildiğim bir şeyi şimdi farkettim.Umreden gelecek toplam 21 bin kişinin dönüşlerinin tamamlanması için bugün son günmüş.Ben yarından itibaren dönüşler yeni başlayacak zannediyordum.Yani hepsi bugün dönmüş olacak.İş kontrol edilemez bir noktaya umarım gitmez.Umre dönüşü ev ziyaretleri sonrasında gidilen cuma namazları aklıma geldikçe hiç iyi bir senaryo ortaya çıkmıyor.

    Eğer durum gerçekten böyleyse asıl sıkıntılı süreç şimdi başlıyor gibi.. Bende aynı şekilde yarından itibaren başlayacak sanıyordum.

  • Şimdi aklımda bir soru her ülke kendi can derdinde Afrikada salgın büyürse nasıl yardım edebileceğiz? Bu işin şakası yok arkadaşlar üstel büyütmememiz lazım yoksa Spanish Flu'ya döner ;(


  • Son yarım saatte 3 post daha gördüm. Hâlâ ısrarla fotoğraf paylaşıyorlar. İşi şova döktüler. Şayet bu ailelerde virüslü olan varsa haftaya sayıya bakın. Anormal bir artış görebiliriz. Şok oldum. Bakanı kendi parti üyeleri bile dinlemiyor. Cumhurbaşkanı bile ziyaretlere kızdı hâlâ dinleyen yok. Sonumuz İtalya gibi olmaz umarım.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • sağlık bakanimiz şuana kadar mükemmel iş çıkardı diyebiliriz, lakin bu 21000 vatandaşımız için kesinlikle önlem alınması gerekiyordu gerekirse bir havalimanını kapatıp orada tutacaklardı. Umarım başımıza ciddi sorunlar açmaz yoksa eleştiriden oteye geçer yapılan bu hata.

    Einmal editiert, zuletzt von canbayrock ()

  • o umreden donen 1 sorumsuz varya o 1 sorumsuz bakin gorun nelere sebep olacak, aracan gecmis 1 hafta, beraber geldigi kafile, havaalani, ev eve gelenler, akrabalari, erkekse ustune bide gittigi cuma namazi ve bu kadar enfekte ettigi insaniin enfekte ettikleri...Maalesef 14 gun sonra sayi cok buyuyecek..


    Boyle bir zamanda yurt disina umreye gitmek nedir? hac olsa anlarim ama umre her zaman yapilabilir birsey..Sinirden 1 saattir kufur ediyorum ne diyeyim bize 5 vaka viz gelir abicim biz atin olumu arpadan olsun diyen milletiz..Bize 5000 vaka 1000 olu filan olacak ki insanlar korkup tedbir alacaklar...

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • 14 gün kuralına uymayanlar, onları ziyaret edenler hepsi ülkenin kaderiye, insanların hayatlarıyla oynadıklarının ciddiyetinde değil."Ne olacak yaaaaa" diye konuşanların ağızlarının suratına çakasım geliyor... Dükkanımı ciddi ciddi 2 haftalığına kapatmayı düşünüyorum devlet kararını beklemeden.

  • Yayıyor maalesef.1 hasta vaka en az 25 kişiye bulaştırabiliyormuş bazı ABD'li uzmanlara göre.

    Maalesef çok kötüymüş umarım ülkemizde daha fazla insana bulaşmaz ne kadar da imkansıza yakın olsa da temennimiz bu şekilde