🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Çağlayan Adalet Sarayi, Cumhuriyet Savcisinin beyani;

    Normal şartlarda yalan beyan ve yalan haber yaymanin cezasi taksire göre 2 ila 4 yildir. Sanal alemde bunun yapilmasi da gercekten farksiz olacagindan ayni cezalardan cezalandirilacaklar dedi. Yalan haber üretenlere duyurulur!

  • UEFA, koronavirüs salgını nedeniyle 17-18-19 Mart'ta oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarını erteledi. (Maçkolik)

  • Aşı çikcak deniyo ya benim aklıma bişe takıldı Corona SARS ve MERS le ayni aileden ve nerdeyse ayni DNA dizilimine sahip deyilmi ? SARS ve MERSin aşısı 18 yıldır yapamdılar coronanın asisıni 6 aydami yapcaklar ?

  • yok arkadaşımdan duydum yok teyzemin arkadaşı söyledi yetkili merciler dahi açıklama yapmadan bu hurafelere inanmayın gerekirse yazanların ekran görüntüsünü alıp ihbar edin arkadaşlar 2 gündür gereksiz bir panik var yağmalama var bu troller yüzünden

  • Aşı çikcak deniyo ya benim aklıma bişe takıldı Corona SARS ve MERS le ayni aileden ve nerdeyse ayni DNA dizilimine sahip deyilmi ? SARS ve MERSin aşısı 18 yıldır yapamdılar coronanın asisıni 6 aydami yapcaklar ?

    Zaten aşı yapılmayacak asılsız haberlere inanmayın daha geçen Dünya Sağlık Örgütü uzun vadede böyle bir şey şu an için mümkün değildir maalesef ki diye açıklama yaptı insanlarımız resmi kurumları değil sıradan kişilerin yalandan haberlerini okuyup inanıyor maalesef.

  • istinye devlet hastanesinde pozitif vaka var. Biri karantinada Refakatçisi ise kaçmış. Ciddiliği ve doğruluğu konusunda emin olduğumu söyleyeyim ancak resmi açıklama olmadan bir iddiadan ileri olamayacağını da not olarak bırakayım, ayrıca i.o.s.b ipgas san. sitesi yakınlarında bir okul da yine bir vakadan karantinada. Test sonucu yarın çıkacak.


    sonradan gelen not: önceki yorumları okumadan yazdım yorumu. amaç kimseyi galeyana getirmek değil. iki vaka var diye ciddiye almamazlık yapılmasın, tedbir elden bırakılmasın.

  • önce ne yazdığımı okuyun lütfen ayrıca dayı filan nedir

    Valla tahlil yapmadan bilemeyiz demişsiniz ben boşluğuna geldi de dayı dedim çok özür dilerim. Ama dediğim gibi yapılan yüzlerce tahlil var "Tahlil yapmadan bilemeyiz." cümlenizde ne demek istediniz tahlil yapılmıyor demek istediniz gibi anladım ben ama diyorum ki hayır tahlil yapılıyor ama sadece 2 pozitif vaka var. İyi günler. Araştırın lütfen.

  • Valla tahlil yapmadan bilemeyiz demişsiniz ben boşluğuna geldi de dayı dedim çok özür dilerim. Ama dediğim gibi yapılan yüzlerce tahlil var "Tahlil yapmadan bilemeyiz." cümlenizde ne demek istediniz tahlil yapılmıyor demek istediniz gibi anladım ben ama diyorum ki hayır tahlil yapılıyor ama sadece 2 pozitif vaka var. İyi günler. Araştırın lütfen.

    yine anlamamassınız ben bu olaylar tam medyatik olmadan evvel bu virusun olabileceğini söylüyorum yani ocaktan önce ülkemeizde birçok kişi bu hastalığa tıpatıp uyan bi hastalık gecirdi salgın derecesinde

  • Şimdi vereceğim bilgide belki bircok kisi tarafindan yalan haber yayma diye düşünülecek ancak aciklama yaparak basliyim. Basin mensubuyum ve bu günkü program konugumuz şuan karantina hastaanelerinden biri olan istanbul E.A hastanesi ( eski adiyla samatya hastahanesi) acil klinik baskani prof dr. Özgür Karcıoğlu'idi sağolsun bu yogunlugunda bize zaman ayardi ve program konumuz malum corona. program sonunda bir saat muhabbet etme sansimiz oldu.


    kendisinden öğrendiğim.

    1) bu güne kadar numunelerin ankaraya gonderilerek test yapilabilgi, bugun itibari ile testler istanbul da yapilabildiini soyledi

    2) alinan numuneler dune kadar ankaraya gonderiliyormus (kan numunesi)

    3) Su ana kadar malesef sadece 1000 numune test edilebilmis. ama bugun itibariyle bu sayi cok hizla articaktir.

    4) bugune kadar semptomlar olsa dahi yurt disi baglantisi olmayanlara test yapilmiyormus ama bu sart bu gun itibari ile kaldirilmis.

    5) bu nedenle vakkada belirtiler olsa dahi test yapamadiimiz icin pozitif diyemiyorduk.

    6)bu nedenle bir kac gune vakka sayisinda pik yasanmasi muhtemel dedi ki bu sayi 1000 leri bulabilir dedi.

    7)yanimda kendi whatsapp gruplarindan bir saat icinde 2 pozitif bilgisi geldi.

    8 ) ozellikle istanbul disinda erzurum devlet hastanesine dikkat cekti. cunku irandan gelen kacakcilarin dogu beyazit ve cevresinde salgina neden olma ihtimalindan bahsetti (bu bolgerdeki hastalar erzuruma yonlendiriliyomus)

    9 ) karantina hastahanelerinin ozellikle enfeksiyon bolumlerinin cok ciddi hazirlandigi. insallah dunyadaki en az olum oraniyla bu salgini atlatacagimizi soyledi.

    9)bazi daha agir onlemler almak zorunda kalabiliz dedi.


    bunlari panik olmamiz icin degil aksine sakin olmamiz icin paylasiyorum. yani bir iki gun icinde sayi 1000 leri bulsa dahi saglik calisanlarimiz bu duruma hazir gorunuyor. bize dusen sadece resmi aciklamalara kulak vererek sahsi hijyenimize dikkat ederek risk grubunda olanlarin bir sure kendini kalabaliktan izole etmesine yonlendirerek katki saglamak. 2 ay icerisinde salgin giderek azalacaktir diye on goruluyor.

  • Bu bahsettiğiniz programı , nerde yayınlayacaksınız?

    Einmal editiert, zuletzt von Oxal ()

  • Bu bahsettiğiniz programı , nerde yayınlayacaksınız?

    Beykent Tv. Programın adı Reçetem ancak bant kaydı yaptık pazartesi yayınlanacak. Tabi program içerisinde bu durumdan bahsetmedi daha cok alınması gereken önlemler.Bahsettiğim konular daha cok yayın sonrasındaki muhabbetimizde konuştuklarımız. youtube linkini paylaşırım burdan.