🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ticaret Bakanı Pekcan:Gıda ürünlerinde fahiş fiyatlar uygulanıyor. Onlarla ilgili de işlem yapacağız.

  • Aslı nedir bilmiyorum ama kampüs girişinde fazlasıyla polislere ve üniversite güvenliğine rastladım.

    Hocam hemşire tanıdık corona virüs tanısı var dedi.Pozitif çıktı şehir hastanesi hazırlandı nakil edilecek dedi. Twitter'da bazıları hastanın farklı bir hasta olduğu umre'den döndüğünü testin pozitif çıktığını yazmış. Bir diğer vaka haberi bursa'dan gelebilir. Çok fazla polis varmış fakülte'de.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Okullar konusu da ileriki günlerde açıklayacaklarmış.

    Keşke hızla karar alsalardı evet çok korkmayın diyorlar ama bu hastalığın belli bir tedavisi yok hastane ortamı şart yayılırda nereye sığacak onca insan:(

  • "68 ölümcül vakada 36 hasta (%53) solunum yetmezliğinden öldü, beş hasta (%7) miyokard hasarı dolaşım yetmezliğinden öldü, 22 hasta (%33) her ikisinden öldü ve kalan beş hasta bilinmeyen bir nedenden öldü. Klinik verilerin analizine dayanarak, bazı hastaların fulminan miyokarditten öldüğünü doğruladık. Bu çalışmada ilk olarak SARS-CoV-2 enfeksiyonunun fulminan miyokardite neden olabileceğini bildirdik. Fulminan miyokarditin hızlı bir ilerleme ve ciddi bir hastalık durumu ile karakterize edildiği göz önüne alındığında, sonuçlarımız hekimleri sadece solunum fonksiyon bozukluğu semptomlarına değil, aynı zamanda kalp yaralanması semptomlarına da dikkat etmeleri konusunda uyarmalıdır."

    Virüs ölen vakaların %40'ında akut kalp yetersizliği yapmış.

    https://link.springer.com/arti…1007%2Fs00134-020-05991-x

  • Sanki savaşa giriyor ülke. Stokları eritmek nedir? Bu fahiş fiyatlar nedir? Allah bu fırsatçıların belasını versin. 300-500 TL kolonya,50 tl makarna şok oldum. Yazık ki ne yazık. Ülkede herkes panik atak. Herkes felaket tellalı.

    Savaş illaki topa tüfekle olması mı gerekiyor bunun bijolojik bir savaş olmadığını kim ispatlayabilir abartılmaması şartıyla ürün almak hazirlik yapmak mantıklıdır isanbul gibi 20 milyonluk şehir ise bahsi geçen normaldir tecrit ve sokağa çıkma yasağı olasılığı hangimiz inkar edebilir ki temennim olmaması. Fiyat konuda ise size katılıyorum devletimiz bu konuda gerekeni yapacaktır

  • Hocam hemşire tanıdık corona virüs tanısı var dedi.Pozitif çıktı şehir hastanesi hazırlandı nakil edilecek dedi. Twitter'da bazıları hastanın farklı bir hasta olduğu umre'den döndüğünü testin pozitif çıktığını yazmış. Bir diğer vaka haberi bursa'dan gelebilir. Çok fazla polis varmış fakülte'de.

    Eninde sonunda geleceği belliydi hocam.Bizler tedbiri elden bırakmayalım gerisi kafi.Üniversiteleri tatil etmeseler bile memleketine giden çok olacaktır, polislerin görülmesi bile panik havası oluşturdu, herkesin ağzında bir corona.

  • 🔴 Sağlık Bakanı Koca: Yarın Cumhurbaşkanlığı bünyesine Toplantı yapacağız. Yurt Dışı Kaynaklı Bu Virüsün Yayılmasını Önlemek İstiyoruz. Bu dönemden gelenler 14 gün dışarı çıkmamalı❗

  • En geç yarın açıklama gelebilir ama sosyal medyadan baya tepki geliyor belki akşama bir açıklama daha olabilir okullar için.

  • Macaristan'nın yeni önlem paketi


    Üniversiteler dahil tüm eğitim durduruldu


    100 kişinin bir kapalı alanda toplanabileceği etkinlikler yasaklandı(İnternet kafeler, spor salonları vb)


    500 kişinin açık bir alanda toplanabileceği etkinlikler yasaklandı(Turistlik yerlerde geziler vb)

  • Hocam bizimde böyle bişeyler yapmamız lazım yoksa durum çok kötü yerlere gider.

  • Ya üniversiteler tatil kararı alırsa ne olacak. İlk ve orta dereceli okullar devam mı edecek eğitime?

    Elbette ki tatil kararı çıkarsa tüm okulları kapsar.Üniversite lise muhabbetinden ziyade insan sağlığı söz konusu, gerekli makamlar önlemleri kısa süre içerisinde alacaktır zaten.