🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • iyilesme nasil saglaniyor, virusun direk bir ilaci yok ama diger ilaclara semptomlar azaltilip vucut direnci mi arttiriliyor?


  • İran'da birden 4 kişi bu yüzden öldü işte.Covid-19 hastalarına ne bir solunum desteği vermişler nede ilaç... Yattıkları yerler normal hastane odası. Yazıklar olsun insanlarına bunu yapanlara.

  • Her mevsimsel grip olan Covid-19 olmuş demek değil ikisi farklı şeyler.Artan nefes darlığı, geçmeyen yüksek ateş varsa Covid-19 olmuş riskin var ha bu ikisi normal gripte bile olabiliyor, bu ikisi olsa bile %100 Covid-19 oldun demek değil.Test yapılmadan anlaşılamıyor fark.

  • Konu bilgilendirme açısından güzel. Ancak burada oluşabilecek yanlış yönlendirmelerin oluşabileceği kaygısı taşıyorum...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Geçen hafta bende de öksürük, boğaz ağrısı, ateş, halsizlik vardı. Hemen hastaneye gittim kan tahlili falan yaptılar neyse ki farenjit çıktı. 1 hafta yataktan çıkamadım ama sonuç olarak.


  • İran'da birden 4 kişi bu yüzden öldü işte.Covid-19 hastalarına ne bir solunum desteği vermişler nede ilaç... Yattıkları yerler normal hastane odası. Yazıklar olsun insanlarına bunu yapanlara.

    Pek önemsemiyorlar anlaşılan bu virüsü. Dikkate alasalardı belkide şimdi virüs yoktu bile İranda.

  • Konumuz Twitter çöplüğünden 1000 kat daha iyi durumda kimse merak etmesin yanlış bildirmeler, yanlış,yalan,teyitsiz haber paylaşımları bile yasak.

    Twitter zaten Z kuşağının eğlence aracı.Ben zaten bilgilendirmelerle ilgili bir eleştirim yok.Tanı teşhis vs şeklindeki fikir yürütmelerin olmasını sakıncalı buluyorum...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • İran ile olan sınırlarımız kapandı mı acaba ? :/

    10 gün giriş çıkışlar yasaklandı diye biliyorum veya gelenler saglık kontrölünde bekletiliyordu sanırım nevruz için bir çok gelen olmuştu iran tarafından inşAllah virus taşıyan yoktur

  • Bir önceki mesajıma ithafen yazıyorum sınır açıkmış ama gelen yolcular pasaport kontrolünden önce saglık kontrolleri yapılıyormuş

    :gun_bandana: 2022 MART EFSANESİ :hfyeni (29):

  • 85a59d84bfef430ff9d.jpg


    ⚠️Son açıklanan veriler şu şekilde;⚠️

    ☣Toplam Hasta Sayısı : 76.396

    ☣Onaylanmış Hasta Sayısı : 53.280

    ☣Sağlığı Kritik Olan Hasta Sayısı : 11.477

    ☣Şüpheli Bulunan Hasta Sayısı : 5.365

    ☣Tedavi Edilen Hasta Sayısı : 20.768

    ☣Toplam Ölü Sayısı : 2.348


    🔴 Şüpheli Bulunan Hasta Sayısı bir kaç gündür (dün hariç) düşüşteydi AMA dün ve bugün olmak üzere yaklaşık 350 kişi arttı❗

  • 🔴 İtalya'nın Kuzey Bölgelerinde büyük Korku var. Okullar ve restoranlar kapatıldı! Kikise ve Spor Faaliyetleri Yasaklandı! İnsanların evlerden çıkmaması isteniyor❗


    🔴 Çin'in Vuhan eyaletinde 1 haftada yapılan 1000 yatak kapasiteli Hastane Yoğun Yağışlar sebebiyle Sular altında kaldı. Büyük zorluklar yaşanıyor❗


    🔴 Irakta İlk Koronavirüs vakası tespit edildi. Vakanın, Koronavirüsün hızla yayıldığı İran'ın Kum şehrinden kısa bir süre önce dönen Iraklı bir öğrenci olduğu öğrenildi. (Bu haber daha Teyitlenmedi (Onaylanmadı) ama doğru olma ihtimali yüksek❗❗)

  • bu belirtiler varsa münferit olarak hastaneye mi gitmeli yoksa yetkili birimleri haberdar edip adresten müşâhede altına alınmayı mı talep etmeli? bireylerin toplumu ilgilendiren konularda ferdi hareket etmesi ne derece sağlıklı? yolda giderken ve hastaneye giriş aşamasında diğerlerini de tehlikeye düşürme riski söz konusu olmaz mı?

    Resmi olarak virüsün görüldüğü ülkelerden gelen biriyle temas etmediğine eminsen hastaneye gitmen yeterli olacaktır. Zaten nefes darlığı çekiyorsan grip bile olsan doktor muayenesi gerekir.

  • Storm Chaser şu şekilde mi anlamalıyım % 100 temasla bulaşıyor ve şu ana kadar temas harici enfekte olan yok.

    Genellikle göz-burun ve ağızdan girer virüs-mikroplar. Hasta kişiyle tokalaşıp elini gözüne değdirmen veya hasta kişinin yakın mesafeden öksürüğüne maruz kalman virüsün vücuduna girmesi için yeterli. Bu yüzden el yıkamaya sık sık dikkat etmeliyiz.

  • vaktini aldım kendi payıma bu konuyu gündemde tutmanız memnuniyet verici, umarım bilinç düzeyimiz artar ve minimum seviyede global olarak geri dönüşsüz olarak atlatırız. insanın nefessiz kalarak ölmesi belkide ölmenin en zor şekli.