🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Corona virüsü ile alakalı son bilgileri, son dakika haberlerini vs. paylaşabilirsiniz.

    Son durum bu şekilde.


    Çin 6,040 hasta 9,239 şüpheli 110 iyileşme 132 ölüm
    Tayland 14 hasta
    Hong kong 8 hasta
    Tayvan 8 hasta
    Japonya 7 hasta
    Macau 7 hasta
    Malezya 7 hasta
    Singapur 7 hasta
    Avustralya 6 hasta
    Abd 5 hasta
    Güney kore 4 hasta
    Fransa 4 hasta
    Almanya 4 hasta
    Vietnam 2 hasta
    Kamboçya 1 hasta
    Nepal 1 hasta
    Sri lanka 1 hasta
    Birleşik arap emirlikleri 1 hasta
    Filipinler 1 ölü

    Şüpheli
    Türkiye 12 kişi
    Brezilya 1 kişi
    Çekya 1 kişi (1 kişiden negatif sonuç alındı)
    Endonezya 8 kişi
    Etiyopya 4 kişi
    Finlandiya 1 kişi
    Fiji 6 kişi
    Hindistan 5 kişi
    İsrail 2 kişi
    Fildişi kıyısı 1 kişi
    Kazakistan 8 kişi
    Kenya 1 kişi
    Kolombiya 1 kişi
    Moğolistan 2 kişi
    Pakistan 5 kişi
    Peru 4 kişi
    Polonya 1 kişi
    Romanya 75 kişi

    2 Mal editiert, zuletzt von Fease ()

  • Dün bir sesli msj geldi orada bulunan bir doktormuş yaklaşık diyor 25 milyon virüslü var 40 bin ölü var gizleniyor sebep olarak bir yılan türü diyor ancak bu yılanın bulunduğu yer su alanı ve bu alanda kimyasal sıvı bulunmuş onu çözemeye çalışıyormuş hükümet

  • bu virüsün şehirleri karantinaya aldıracak kadar etkili olmasının sebebi bulaşma hızı, belirtiler görülmeden 10 gün içerisinde bir sürü kişiye bulaştırabiliniyormuş. ama nispeten iyi haber (şu an için) 2003'te görülen sars kadar tehlikeli değil.

  • Üstat yalan olup olmadığını bilmiyorum yalnızca dinlediğimi aktardım konuyu görünce yanlışım varsa özür dilerim herkesten silebilirsiniz üstteki paylaşımı

  • Britsh Airways,Lion Air ve Seul Air de Çin’e tüm uçuşları durdurdu.THY ne zaman durdaracak? Bilinmiyor.Ancak bu 3 firmanın durdurmasının ardından domino taşı gibi tüm firmalara yayılacaktır bu durum.

  • yayılan ülkeler sıralandı yukarıda, İçlerinde Türkiye var tamamda niye ingiltere italya fransa almanya ispanya yok, ozamana kadar hic mi bu ülkelere yolculuk yapilmadi yani, hadiya bırakın bu işleri.

    Kim neyi bıraksın? Komplo teorilerine yer yok bu konuda.Fransa ve Almanya'ya bulaşdı zaten virus Fransa'ya gelen Çinli bir turistten Almanya'da ise bir firmada çalışan Çinli.Hatta firmada çalışan herkes ve aileleri karantinaya bile alındı...İngilterede bugüne kadar 1000'e yakın corana testi yaptı gelenlere sonuçları hep negafit.

  • bu virüs konusunun gereğinden fazla büyütüldüğünü düşünüyorum. Her yıl grip hastaligindan dünyada yüzbinlerce insan hayatını kaybediyor. Şu ana kadar vefatvedenlerin yaşları 55+. Hali hazırda bağışıklık sistemi düşük olan kişilerin ölümüne sebep olabiliyor. Virüs akciğere indiği için zaturreye neden oluyor. Geçen kış bende zatürre atlattım. Sadece yeni keşfedilen bir virüs olduğu için ihtiyatlı olmakta fayda var. Ana akım medya ve sosyal medyanin korku yaymaya çalışmasını sanki üstü kapalı olarak cine yaoilan ticari ambargo olarak görüyorum. Zira vurisler bakteriler gibi olmez yani cinden cikan bir konteyner icinde de bu virus pekala yayilmaya devam edebilir. Ben ulkemizde de bu hastalığın görülmesi durumunda da korkmamaya d3vam edecegim temel temizlik kuralları ile atlatilabikir. Semptomik tedavi ile üstesinden gelinebilir olarak bu hastalığı yorumluyorum. Sadece risk grubundaki insanlarin biraz daha dikkatli ve özenli olmasinda fayda görüyorum.

  • Hindistana nasıl sıçramadı hayret ediyorum.

    Hocam Hindistan'a sıçraması çok büyük tehlike arz ediyor bence.Zaten temizliklerine dikkat etmiyorlar herkese yayılır kısa sürede.