İç Anadolu Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
    • Offizieller Beitrag

    İç Anadolu’nun Doğusu, Doğu Anadolu’nun Batısı ve Kahramanmaraş’ta Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; 12.05.2023 Cuma günü öğle saatlerinden itibaren Kayseri, Sivas, Kahramanmaraş, Adıyaman’ın kuzeyi, Malatya, Elazığ ve Tunceli’de yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


    Başlama-Bitiş Zamanı

    12.05.2023 12.00-12.05.2023 22.00

  • Beklenen Meteorolojik Hadise

    Batı Bölgelerde Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

    Başlama-Bitiş Zamanı

    17.05.2023 13:00 - 17.05.2023 21:00

    Genel Durum

    Yapılan son değerlendirmelere göre; batı bölgelerde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Çarşamba) İç Ege (Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar'ın kuzeyi), İç Anadolu'nun kuzey ve batısı (Eskişehir, Çankırı, Ankara'nın kuzey ve batısı) ile Bolu ve Düzce çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağısı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer..!

  • 19.05.2023 Cuma Günü İç Anadolu'da Beklenen Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    19 Mayıs 2023 Cuma günü İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların Bolu, Çankırı, Çorum, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Nevşehir, Konya ve Aksaray çevreleri ile Kastamonu'nun güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


    Başlama-Bitiş Zamanı

    19.05.2023 11.00-19.05.2023 20.00

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer..!

  • Beklenen Meteorolojik Hadise

    20.05.2023 Cumartesi Günü İç Anadolu'da Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

    Başlama-Bitiş Zamanı

    20.05.2023 13:00 - 20.05.2023 21:00

    Genel Durum

    Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun batı kesimlerinde yarın (Cumartesi) görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İç Anadolu'nun güney doğusu (Konya'nın güney ve doğusu, Karaman, Niğde, Kayseri, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Ankara'nın kuzey ve doğusu), Çorum ve Tokat çevreleri ile Kastamonu'nun güney, Antalya'nın doğusunun iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer..!

  • önümüzdeki gunler yozgat kirsehir çankırı ankara konya kuzey kesimler sivas cevresi mevsim normallerinin üstünde yagis alacak inşallah. Mayis sonuna kadar konya guney dogu karaman nigde cevresi sanssiz olsada ortalamayi yerel olarak yakalayacak

    • Offizieller Beitrag

    İç Anadolu'nun Kuzeydoğusunda Beklenen Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Son Meteoroloji Radarı verileri ile meteorolojik değerlendirmelere göre; akşam saatlerine kadar Sivas ve Tokat çevreleri ile Yozgat'ın doğu ilçelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor. Yerel kuvvetli yağışların sebep olabileceği ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • Hocam yağış güzeldir de günlerdir yağmur yağıyor istisnasız dışarı çıkamaz olduk bu süreç ne zamana kadar böyle yağdı mı tam yağıyor bereket olmasına bereket ama yaz da geliyor sonuçta biraz da güneşli günlerin keyfini çıkarmak lazım

  • İç Kesimlerde Yerel Kuvvetli Yağışlar Bekleniyor!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden itibaren Ankara, Eskişehir, Çankırı, Konya’nın kuzey ve batısı, Bolu, Kastamonu ve Çorum’da yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


    Başlama-Bitiş Zamanı

    26.05.2023 12.00-26.05.2023 21.00

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer..!

  • Bilen yok galiba usta ben de aynı şeyi sorguluyorum

    Bizim nigde merkez haric bircok yere dolu yagdi ve guzel yagislar aldi merkez ise etrafindan cok cok az aldi ortalamanij altinda aldi. Bahceleri sulayacağız o durumda.

    Gelelim önümüzdeki günlere pzartesiye kadar konya guneydogusu haric bircok yerde yagis olacak. Salidan itibaren en az bi hafta bolgenin batisi kuzeyi haric cok nadir yerde hafif yerel yagislar olacak. 5 i gibi tekrar bir yagis periyoduna girecek gibiyiz