İç Anadolu Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • bugun karaman dolaylari konyanin eregli halkapinar karapinar civarinda kuvvetli yagis olacak. Hava serin dolu yagislari olsa bile cok dar alanda olacaktir.

    Yine kayserinin merkez guney ilceleri de kuvvetli yagis bolgesinde olacak.bu alanda dolu ihtimali daha yüksek.

    Eskisehir ve konyanin kulu ilcesi civarında da yine yerel yagislar olacak.

  • Radara bakıyorum an itibarı ile tüm civar yemyeşil. Bizim konum tertemiz. Bildiğin kurtarılmış bölge.😀Neyse dün yağan 7 mm ile 13 mm olduk. Çoğu yerin 1 saatte aldığı miktar 14 günlük bizde😊

  • 21 inde yine yerel yağışlar olacak genelde yuksek keismlerde olacak yagislar.kayseri civari sansli yine kirsehir nevsehir civarlarında iyi yasgislar olacak.yozgat civari da zamnla yagisli olacak.konya kuzey ilceleri de yagistan nasibini alacak

  • Yurdun İç kesimlerinde Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yarın (Salı) öğleden sonra Isparta, Konya, Niğde ve Kayseri çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batısı, Çankırı’nın kuzeybatısı, Eskişehir’in doğusu, Afyonkarahisar’ın Doğusu, Antalya’nın doğusunun iç kesimleri, Adana’nın kuzeyi ve Nevşehir’in güneyinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


    Başlama-Bitiş Zamanı

    21.06.2022 12:00-21.06.2022 23:00


    Hadisenin Şiddeti

    Kuvvetli Yağış

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Sivas, Yozgat ve Kırşehir'de Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün Sivas, Kırşehir ve Yozgat çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


    Başlama-Bitiş Zamanı

    21.06.2022 14:50-21.06.2022 22:00

  • cuma günü konya karaman nigde kayseri güney basta olmak üzre aksaray nevşehir ve kayseride yagislar olacak.yagislar cok siddetli. Saydığım bolgelerin bircok yerinde 20 kg asan yagislar olacak kimi yerlerde 40 kg ustune cikabilir karaman nigde ve kaysrinin guneyinde dolu yağışları olabilir dikkatli olunmalı

  • İç Anadolu’nun Kuzeydoğusunda Kuvvetli Yağış!


    Beklenen Hadise

    Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yarın(Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda (Ankara’nın kuzeydoğusu, Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Sivas’ın kuzeybatısı) beklenen yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Çankırı’nın kuzey ve doğusu, Kırıkkale’nin kuzeyi ve Yozgat’ın kuzey ve doğusunda yer yer çok kuvvetli(51-75 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • İç Anadolu’nun Kuzeyinde Kuvvetli Yağış!


    Çankırı çevreleri Ankara’nın kuzeyinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, dik yamaçlarda heyelan riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


    Başlama-Bitiş Zamanı

    30.06.2022 11:00-30.06.2022 20:00


    Hadisenin Şiddeti

    Kuvvetli Yağış


  • Eskişehir'de Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerine kadar Eskişehir'de aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


    Başlama-Bitiş Zamanı

    30.06.2022 14:30-30.06.2022 19:00

  • İncesu, Kayseri'den herkese selamlar ahali :) Şu sıralar Erciyes'in kuzeybatı yamaçlarında çok etkili kütleler mevcut, buradan da çok güzel görünüyordu paylaşayım dedim. O simsiyah yerde Erciyes var normalde ^^ Bu sene kırkikindi dönemi çok bereketli geçmiş ve geçiyor Maşallah, diğer senelerin aksine yonca tarlaları halen yemyeşil ve doğru düzgün 25 derece bile görmedim geldiğimden beri.

  • Bugün Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Bugün öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde; Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Aksaray, Niğde, Kırşehir ve Kayseri çevreleri ile, Bolu’nun ve Sivas'ın güney kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, kısa süreli kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


    Başlama-Bitiş Zamanı

    01.07.2022 12:00-01.07.2022 20:00