İç Anadolu Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • bugun konya merkez ve eger biraz daha kuzeye sarkarsa yağış konyanin hemen kuzeyinde dolu yağışları bekliyorum.yine guneybatisinda etkili yağışlar olacak.ilerleyen günlerde de konya da etkili yagislar olacaktir dikkat.

    Gelelelim diger yerlere yagislar genelde 38 enlemi altinda olacak yerel ve.bazen kuvvetli yagislar olacak tuz golu civarinda zaman zman iri taneli dolu olabilir. Yagislar ay ortasina kadar ara ara ve yerel devam edecek.haziran ortalamasi bazi yerlerde 2 günde yakalanacak.

  • Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat Çevrelerinde Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Pazar) öğle saatlerinden sonra ve akşam ilk saatlerde Kırıkkale'nin güney ve doğu, Kırşehir'in kuzey ve doğu ile Yozgat'ın güney ve batı ilçelerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • Şuan Karaman merkezde gökgürültülü şiddetli yağmur var 30 dk devam ediyor bölgenin güneydoğusunda 30 km ilerde 1300 rakımlı Gülkaya köyünde sel geliyordu

  • Hemen hemen her gün bir İç Anadolu şehri bir gün içinde aylık yağışı çıkarıyor. Bizim burası Mars'ta sanki. Doğru düzgün kütle de gelişmiyor.Ya da batıda güneyde gelişen kütle eriye eriye bitiyor. Bu sene kıştan beri en az yağış alan lokasyonlardan biriyiz.

  • bugun kayseri merkez ve doğusu yozgat sivas çevrelerinde yerel sağanak yağışlar olacak inşallah yine.konyanın doğu ilçeleri(emirgazi altınekin cihanbeyli)nde yerel dolu yağışları oluşabilir dikkatli olunmalı. karaman merkezde yağış zor gözüküyor sonrasında en doğu iller hariç pek yağış olmayacak haftasonu tekrar yaz yağmurlarına kavuşacağız.hafta başı sert yağışlar olacak inşallah.

  • mgm bugun uçsada çoğu şehir yağış dahi alamayacak.mgm ise kuvvetli yağış uyarısı veriyor hayret ki hayret.bugun yerel olarak orta batı kesimlerde çok dar alanlarda tahmin edilmesi güç hafif sağanaklar olabilir.onun haricinde kayseri ve sivasın en doğu ilçelerinde yağış olacaktır.

  • Kırşehir Çevreleri ile Yozgat'ın Batı Kesimlerinde Beklenen Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Meteoroloji radarından alınan bilgilere göre; Kırşehir çevreleri ile Yozgat'ın batı kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların önümüzdeki 3 saat boyunca yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • Meteorolojik olarak sıkıntı bir hafta sonu ve haftaya girecek gibiyiz Bölgemiz adına aşırı yağış beklenen illler ve bölgemi adına bi tahmin alsak

  • bugun havanin aşırı sicak olmasi nem.kapasitesini arttıracak kuzeybatidan gelen havayla birlikte ozellikle eskisehir ankara cankiri yozgat sivas boyunca etkili yagislar gözükecek.aksam haberlere konu olacak yağışlar. Yine zamanla.kayseri ve kirsehir dolayları da yerel yagis alacak.

    Pazar gunu yagis yine saydigim bolgelerde ama bu sefer daha genis alana yayilacak.tehlike daha az olacak.konya dogu ve karaman dolaylari yagistan enaz nasibini alan bolge olabilir.13 14 unde yagislar guneye de yayilacak ve etkili saganaklar guney il ve ilcelerimizde de olacak.

  • Tam dedik bugün fırtına bulutu gelişti ne güzel bol yağmur yağar.Sadece 1 mm yağdı. Konunumdaki lokal kuraklık hala devam ediyor. Kuş uçuşu 30-35 km olan etrafımızdaki ilçeler ay başından beri güzel yağışlar aldı.Böyle bir durumla ilk kez karşılaşıyorum. Bugün dahil 6 mm olduk. İç Anadolu istasyonlarının birçoğu 50-60 mm. Hatta 80-90 mm gören bile oldu bu 10 gün içinde.

  • Tam dedik bugün fırtına bulutu gelişti ne güzel bol yağmur yağar.Sadece 1 mm yağdı. Konunumdaki lokal kuraklık hala devam ediyor. Kuş uçuşu 30-35 km olan etrafımızdaki ilçeler ay başından beri güzel yağışlar aldı.Böyle bir durumla ilk kez karşılaşıyorum. Bugün dahil 6 mm olduk. İç Anadolu istasyonlarının birçoğu 50-60 mm. Hatta 80-90 mm gören bile oldu bu 10 gün içinde.

    Bugun merkez yine riskli sans faktörü cok yuksek bu yagislarda ve sizde sanssizsiniz önümüzdeki günlerde yine sanssizlik devam edecek gibi gözüküyor. Yagislar güneyli olacak.

  • Karaman merkezde bugün 1 saat şakır şakır yağmur yağdı gökgürültüsü eşliğinde asıl yağış pazartesi hatta salı günü çok şiddetli olacak gibi