İç Anadolu Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ozellikle 5 inde nigde aksaray kayseri hattında kuvvetli yagislar olabilir.bugundr baya iyi.yarin vr obur gun saydigim yerlr en zayif halka bu sfer diger yerlr daha iyi.

    Yarin ise tuz gölü usti ve eskishir ve en bati keismlrr baya baya kuvvetli sagankalar alacak

  • Buyur hocam, dinliyorum seni.

    Hocam Google MONSUN 3003 yağış ölçer yaz çıkar.Dolusuyla site satıyor fiyat karşılaştırması yap.Benim 3 sene dolmak üzere çok memnunum daha pilleri bile değişmedi.O yağış ölçeri tanıttığım konudaKİ mesajı kopyalıp atıyorum buraya.


    TFA 47.3003 Yağış Ölçer


    Satın almış olduğum yağış ölçerden bahsedeyim.İlk önce nereye koyduğumu ve ne şekilde kullandığımı söyleyeyim.Aldığım yağış ölçer sıcaklık ve yağışı ölçüyor.Nemi ölçmediği için başka termometreden o sorunu hallettim.Sıcaklığı çok hassas olarak ölçmüyor yağış ölçerde ki sıcaklığa daha çok bakıyorum.


    NDzVVQ.jpg


    Şimdi ise Yağışölçerimi nereye konumladığımı göstereceğim.


    aYVqBB.jpg


    Çatıda açıklık alana koydum yağışın daha doğru hesaplanabilmesi için.Çünkü yağmur rüzgarla yağdığında eve yakın konumda kalırsa yağmur damlaları yağış ölçere sağlıklı olarak giremez.Ağaç-ev v.b. yağışı engelleyecek yerlerden uzak yere konumlayın.


    r1ALmz.jpg


    Çatımız yağmur sularının akması için eğimli olduğu için selenin içine koyduğum yağış ölçer eğik durmasın ve yanlış ölçülmesin diye altına 3-4 cm'lik bir tahta yerleştirerek düz durmasını sağladım.


    vPOzmD.jpg


    Yağış ölçerin ağırlığı düşük olduğu için içine ağırlık koydum çünkü sert rüzgar estiğinde oraya buraya düşmesi olağan.Zaten çatıda yer alıyor o yüzden ağırlık ile yağış ölçerin uçmasını engelledim.


    Yağış ölçer yağışı şu şekilde ölçer.Gördüğünüz gibi çukur bir kap var ufak bir delik var yağış düştükçe yağış 0.4 mm. veya 0.5 mm. şeklinde hesaplanıyor.İçinde bir terazi sistemi var yağış delikten aşağı düştükçe o terazi sistemi oynuyor o oynama şiddetine bağlı olarak yağışı ölçüyor.Şiddetli yağışlarıda iyi ölçüyor bu Haziran ayında 5 dk'da 6.7 mm. ölçmüştü şiddetli yağışlarıda rahatlıkla ölçüyor.


    Şimdi sıra ise göstergesinde.


    9NnX49.jpg


    Göstergeyle yağış ölçer arasında kablosuz bir uydu bağlantısı var.Siz yağış ölçeri kurup tarihi saati ne türden hesaplanacağını(mm-inch) ayarladıktan sonra hem sıcaklık hem de yağış değişimini uydu sistemiyle kendisi güncelliyor.

    Monsun 3003 cihazının ekranından görebileceğiniz bilgiler şu şekildedir:


    Ekranın üstünde; değişmeli olarak sırasıyla iç sıcaklık değeri ve dış sıcaklık değeri,


    Ekranın orta bölümünde sırasıyla saat, tarih, toplam yağış değeri, 1 saatlik yağış değeri, 24 saatlik yarış değeri, anlık yağış değeri

    En alt bölümde ise sırasıyla grafiksel olarak günlük, haftalık, aylık yağış değeri.Mesela haftalık geçmişi siz için göstereyim.


    9NnX49.jpg


    - Cihazın kaydettiği iç ve dış ortam için maksimum ve minimum sıcaklık değerlerini inceleyebilirsiniz.

    - Yağmur alarmı bulunmaktadır. Bu alarmı aktif hale getirildiğinde; yağmur yağdığında cihaz bip bip sesi ile uyarı verecektir.

    - Programlanabilir sıcaklık alarmı da bulunmaktadır.

    - Gösterge bölümü duvara asılabilir veya masaüstünde kullanılabilir.

    - TFA 47.3003 yağmur miktarı ölçer cihazın kurulumu çok basittir. Sensör ile göstergeyi birbirine tanıtmak için kabloya gerek yoktur.

    - Ana ünite ile Transmitteri arasındaki mesafe maksimum 30 metre olmalıdır. (Kullanılan yere göre değişebilir)

    - Cihazın yağmur sensörü açıklık bir yerde olmalıdır. Yağmur hakkında sağlıklı bilgi edinebilmek için, sensör açıklık bir yerde olmalı ve sensörün yağan yağmur kolaylıkla hazneye kolay bir şekilde dolmalıdır.

    - Kutu içerisinden çıkan parçalar; Cihazın kendisi(Ana ünite), Transmitter(Yağmur ve sıcaklık sensörü), Ana ünitenin ayağı, 5 adet 1.5V pil AA pil,

    Bu da kullanım klavuzu


    7-201509140600401.jpg


    Sıcaklık dış ortam ölçüm aralığı-50°C ... +70°C


    Sıcaklık ekran çözünürlüğü 0.1°C


    İletim Mesafesi Maksimum 30 metre


    Min / Max Özelliği Var


    Ekran LCD Boyutları


    Ana cihaz: 94 x 24(48) x 122(130) mm/


    Sensörü: Ø 132 x 160mm


    Garanti Süresi 2 yıl


    Sıcaklık ölçüm aralığı-10°C ... +50°C


    Yağmur Miktarı Ölçüm Aralığı 0 . . . 9999 mm (0 . . . 999,9 inch)


    İletim Frekansı 433 MHz


    °C/°F birim seçebilme özelliği Var


    Ekran ölçüleri 63 x 50 mm



    AğırlıkAna cihaz: 114 gr/ Sensörü: 247 gr



    Güç kaynağı Ana cihaz: 3 adet AA pil/ Sensör: 2 adet AA pil

    Kendim her gün düşen yağışları gece 12'den 12'ye hesaplıyorum.Düşen yağıştan sonraki rakamı ve yağmadan önceki rakamdan çıkararak bir deftere not alıyorum.Mesela Mayıs ayında düşen yağışlar şu şekildeydi.


    r1AL2m.jpg



    Bu şekilde hocam.Alman malı gözün kapalı alabilirsin.Ben zamanında 200 Tl'ye almıştım tabii kur etkisiyle ve zamanla fiyat artmış.Bayram harçlıklarımla almıştım.^^2017 eylülden bu yana kullanıyorum.:)

  • SnowPaladin03 Çok iyi denk geldiniz. :) Vallahi bende ondan almayı düşünüyordum. Bir kaç çeşit ürün var ama en uygun fiyatlısı benim attığım ve sizinki geldi. Sizin ki 304 lira benim attığım ise 268 lira hangisini alsam kararsızım biraz. Sadece dış sıcaklık ölçer farkı var gibi ve benim için sıcaklık ölçümü önemli değil, yağışı ölçsün yeterli. İlk başta Air Nw 300 istasyon almayı düşündüm sonra vazgeçtim onunda 550-600 küsür fiyatı var. Siz hangi siteden aldınız? Bu e ölçüm sitesi TFA nın distribütörüymüş sanırım. Bende alman malı olduğunu öğrenince almayı düşündüm. Bir arkadaşımda TFA nın termometresini almış, memnunum kalite kokuyor diyor.


    Birisi bu


    https://www.e-olcum.com/tfa-47.3005.01-kablosuz-yagmur-olcer


    Diğeri de senin üründen.


    https://www.e-olcum.com/tfa-47.3003-yagmur-olcer

  • Hocam TFA iyi marka 3 sene dolacak daha pilleri bile değişmedi.Ben gittigidiyordan almıştım.Güvenilir olsun diye bir de 180'e satan yer vardı ama ben garanti olsun diye oradan aldım.Bundan sonra karar senin hocam.:)Bakalım ben de ileride para kazanmaya başlayınca istasyon almayı düşünmüyor değilim.^^

  • Google Hava Durumu Çorumu Sağanak Yağışlıdan Kuvvetli Sağanak Yağışlıya Çevirmiş hava-simsek3232hava-yagmusrs233333hava-yagmusrs323

  • Hocam TFA iyi marka 3 sene dolacak daha pilleri bile değişmedi.Ben gittigidiyordan almıştım.Güvenilir olsun diye bir de 180'e satan yer vardı ama ben garanti olsun diye oradan aldım.Bundan sonra karar senin hocam.:)Bakalım ben de ileride para kazanmaya başlayınca istasyon almayı düşünmüyor değilim.^^

    çok teşekkürler sizden bunu duymak dahada heveslendirdi beni. 😊