İç Anadolu Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • persmebe günü kar yağışı ancak gece saatlerinde olir dogu ve orta illerin merkezlerde sivas yozgat hariç.

    Konya eskişehir ve ankara da ise daha erken baSlar.eger a.b değişmezse yağışların çoğu 6 si aksamina kalmayacak.

    Kismi kuvvetli kar yağışları olacaktır.onun içinde bazı şeyler kesin olsa da tam anlamiyla yarın akŞam veya öbürgün sabah konusabiliriz

    Hocam tahminlerinize saygı duyuyorum ama Kayseri merkezde Perşembe günü gündüz saatlerinde yoğun kar bekliyorum.

  • Hocam tahminlerinize saygı duyuyorum ama Kayseri merkezde Perşembe günü gündüz saatlerinde yoğun kar bekliyorum.

    Gündüz çok zor hatta imkansıza yakın.kaysri sogugun en son geleceği il.ve si grce geç saatlerr bile kalabilir tam anlamiyla kar.

    En erken ise ancak aksama görür o satte yağışın durumu kritik y.b 50 km oynaması sizi etkileyecek

  • Gündüz çok zor hatta imkansıza yakın.kaysri sogugun en son geleceği il.ve si grce geç saatlerr bile kalabilir tam anlamiyla kar.

    En erken ise ancak aksama görür o satte yağışın durumu kritik y.b 50 km oynaması sizi etkileyecek

    Aksarayda perşembe gecesi yoğun kar var gibi hocam ne dersiniz mgm ikon koymuş

  • Beklenen Meteorolojik Hadise

    Ülkemize Çarşamba Gününden İtibaren Fırtına, Kuvvetli Sağanak Yağış, Soğuk Hava ve Kar Geliyor.

    Başlama-Bitiş Zamanı

    03.02.2020 15:00 - 07.02.2020 18:00

    Genel Durum

    ÜLKEMİZE ÇARŞAMBA GÜNÜNDEN İTİBAREN FIRTINA, KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ, SOĞUK HAVA VE KAR GELİYOR

    Yurdumuzun Çarşamba gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

    Çarşamba günü Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde görülecek yağışların genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Trakya’da karla karışık yağmur ve kar, Marmara, Ege ve Akdeniz’de kuvvetli sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor.

    Perşembe günü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu dışında ülke genelinde yağış bekleniyor. Yağışların Trakya, Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kar, Akdeniz kıyı kesiminde sağanak, yağış alan diğer yerlerde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

    Yurdumuzun Cuma günü akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Ülkemizin kuzey ve doğu bölgelerinde beklenen yağışların Doğu Akdeniz kıyıları dışında ülke genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

    HAVA SICAKLIKLARINDA ANİ DÜŞÜŞLER BEKLENİYOR. SICAKLILAR 10-15 DERECE AZALACAK!

    Hafta ortasına kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenilen hava sıcaklıklarının önce Balkanlardan sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemlerle birlikte, ülkemiz genelinde hissedilir derecede (10-15 C derece) azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normalleri altında seyretmesi bekleniyor.

    Rüzgârın, Çarşamba günü Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde, Perşembe günü ise Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına şeklinde (70-100 Km/saat) eseceği ancak rüzgârın Çarşamba günü öğle saatlerinden başlayarak Marmara’da, Perşembe günü ise kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlere döneceği tahmin ediliyor.

    Kuvvetli lodos fırtınası nedeniyle Çarşamba ve Perşembe günleri soba ve baca gazı zehirlenmeleri meydana gelebileceğinden vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur.

    ANKARA

    Ankara’da bu gece başlayacak yağmurun yarın öğle saatlerine kadar devam edeceği, çarşamba günü genellikle çok bulutlu ve fırtınalı geçeceği bekleniyor. Gece yarısı yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde başlayacak yağışın Perşembe sabah saatlerinde kar şekline döneceği, akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği ancak yeni gelecek soğuk ve yağışlı sistemle birlikte Cuma ve Cumartesi günleri aralıklarla kar yağışlarının görüleceği tahmin ediliyor.

    İSTANBUL’DA FIRTINA, KUVVETLİ SAĞANAK, SOĞUK HAVA VE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

    İstanbul’da bu gece hafif yağmur geçişi bekleniyor. Çarşamba günü Balkanlardan gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı sistem ile birlikte öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışın başlaması bekleniyor. Güney batı yönlerden fırtına şeklinde esen rüzgârın aynı gün öğle saatlerinde kuzeybatı yönüne döneceği ve hava sıcaklığını hissedilir derece düşüreceği bekleniyor. Yağışın Perşembe sabah saatlerinden itibaren il genelinde karla karışık ve kar şekline dönmesi, Cuma günü Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk hava ile birlikte kar yağışlarının aralıklarla Cumartesi akşam saatlerine devam etmesi bekleniyor.

    İZMİR

    İzmir’de Çarşamba günü lodos fırtınası ile birlikte kuvvetli sağanak şeklinde başlayacak yağışın Perşembe günü rüzgârın kuzey yönlere dönmesi ile birlikte hava sıcaklığının azalacağı, yağışın yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği ve akşam saatlerinde yağışın etkisini kaybedeceği bekleniyor.

    DEPREM BÖLGESİNDE YAĞIŞ BEKLENİYOR

    Deprem Bölgesinin yarın (Salı günü) sabah saatlerinden itibaren yağışlı bir havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Yağışların Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri genellikle aralıklı yağmur ve, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı, yağışların Cuma ve Cumartesi günleri ise bölge genelinde aralıklı kar şeklinde olması bekleniyor.

    Yağışlı sistemin Pazar (09.02.2020) günü yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor.

    METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

    BORN IN WINTER

  • kilanli hocam mgm Ankarada yağışın perşembe sabah kara döneceğini söylemiş ve akşama kadar devam edecek demiş. Perşembe günki yağışın artma ihtimali varmı?

    Evet sabah dönecektir ama gün icindr yine kky görülebilir.ankara eskişehir için kuzeydeki yağışlardan kopacak parcalar önemli.ilk etaptaki yogun yagis yağmur olacak.

  • Aksarayda perşembe gecesi yoğun kar var gibi hocam ne dersiniz mgm ikon koymuş

    Insallah suan karamandan başlayarak nigde sivas kayseri hattında çok kuvvetli olmayan yerel yağışlar olacak ama safi kar olması bu az yağıştan bisey çıkarmamızı sağlayacak inslalah.ama bu dediğim ayın 7 sine.6 sındaki yoğun yağış yağmur

  • Arkadaşlar yaklaşan sistem öncesi daha fazla sıkıntı yaşamamak adına bu gece saat 01:00 ile sabah 06:00 arası sitenin server taşıma çalışması olacaktır.Çalışma bittikten sonra 6-12 saat arasında siteye girişlerde problemler devam edebilir.Server değişimi sonrası kolayca bağlanmak için modeminizi resetleyip yeni bir IP almasını sağlarsanız siteye yeni server üzerinden daha kolay ulaşabilirsiniz.Ayrıca çerezleri silip tarayıcınızı kaldırıp tekrar yükleyerek de siteye bağlanmaya çalışabilirsiniz.Son 3 gündür özellikle güncelleme saatlerinde anlık 7500 civarı giriş sebebiyle ortak olarak kullandığımız server bize yetmemeye başladı.Bu geceden itibaren sadece bize ait olan servera geçtiğimizde bu yoğunluk çok daha az olmaya başlayacaktır.Anlayışınız için teşekkürler.

  • artik birçok şey net diyebiliriz.yine bol bol sıcaklık kovalayacagiz once ankar konya eskisehir sonra diger yerlr.

    Konya sürpriz demsitim gayet iyi gidiyir ama mesela çay tarafları kar alirkrn ilk etapta merkez baya sıcak olabilecek.6 si akşamından sonra esas kar yağışı gzoulecektir oncesinde uagis olacak ama yağmur bu tip sistemlerde bu kadar yağışı kar alsak zaten birçok yer rekor kırar.

    7 sinde konyadan başlayarak aksaray kayseri sivas hattnda kar yağışları olacak

    Ama bu yağışlar kimi yerde yogun kimi yerde zayıf olacak.

    Eskisehir ankara civarında(engin yerlr)ne yaziki suan icin çok kar gozukmuyir ancak siatemin azaldığı vakit biraz kar alabilirler 7 sinden sonra gelecek sistemde d kar alma olsailgi daha iyi olsa da karadenizden ne kadar geçerse o kadar alacaklardır.buda kimi yer icin yetebilir