İç Anadolu Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bende Aksaraydayım daha bu yıl hiç kar almadı 18-20 ocakta alacak gibi birde ay sonu meşhur sistemden zaten bu sistem 2 dalga ilk sistemden iç anadolunun güneyi iç ege ve iç anadolunun doğusu yoğun karla ayrılacak sonraki sistem malum 💣💥

    Fazla kesin konuşma hemşerim üzülen sen olursun sistemi 3-4 güne sokalım ondan sonra istediğin kadar sevin. Evet Yağışlı sistemler geliyor ama 18-20 sinden kar açısından fazla bişey bekleme burası türkiye biz neler gördük yıllardır. 22-26 ocak salınımıda hala kesin değil doğuya atarsa şuanki 12-13 ocak kuru ayaz sistemi gibi olabilir.

  • Bu saatten sonra bir cacık olmaz konya merkez olarak konuşuyorum beni karadeniz marmara ege doğu ilgilendirmez ocak 13 olmuş yerde örtü yapacak kar olmadı konya merkezin iklimi değişmiş sanki soğuk olur kuru ayaz yeriz yağış olur bahar yağmurları gibi yağmur yeriz 2010 kışının daha kötüsü o bile bundan iyi diğe bilirdim konya merkez boşluk da bu yıl sistem gelsede bu saatten sonra merkeze yağmaz köylere ilçelere yağar iç anadolu diğer merkezler bizden daha şanslı sistem gelirse.

    Kardeşim sonuna kadar katılıyorum sana. Konya merkez olarak iyi yağış aldık ama maalesef kar alamadık. Görünüşe göre Ocak ayı da böyle kapanacak. Bu seneden umut yok konya merkez için. Geçen arkadaş Isparta'dan fotoğraf attı gömülmüşler. Nasip kısmet artık konya merkez için. Allah yardımcımız olsun.

  • Perşembe günü Konya için 850 hpa sıcaklığı ilginç şekilde düştü gece güncellemesinde, yağışda baya arttı. Şuan gözüken Konya merkez 1-2 derece civarı yağmur ve kky 1150 rakım üstü kar.

    Einmal editiert, zuletzt von Yalova7777 ()

  • Perşembe günü Konya için 850 hpa sıcaklığı ilginç şekilde düştü gece güncellemesinde, yağışda baya arttı. Şuan gözüken Konya merkez 1-2 derece civarı yağmur ve kky 1150 rakım üstü kar.

    Yalovalı kardeşim iş 1150 rakımlı yerlere kaldıysa konya merkez için bu kış çok kötü geçti şanssız bitti demekdir sen konya merkezin geçmiş kışlarına bir bak araştır istersen 1150 falan 1 2 derece civarı yağmur ve kyy olur o olur bu olurla bence konyanın iklimini bilmiyorsun iş rakım ve 850 hpa ya kaldıysa bu yıl o yıl demekdir 2010 kışıda aynı bu şekilde geçmişdi bir tık iyi gibiydi 2010 kışı tam 10 yıl geçmiş ondan sonraki kışlar 850 hpa rakım makım bakmadan ne sistemler yaşadık konya da kabul edelim ki konya merkez ocak ayının yarısına geldik kar yok yerde ılık ve şansız bir kış çok kötü geçiroyoruz ve umutlar bitiyor bu ocak boş geçtimi bitti konya merkez.:thumbup:

  • kilanli hocam 17 sinde bi sistemcik belirtisi var sanki ne düşünüyorsunuz onun hakkında

    Evet kısa ama bazı yerlrde öz yağışlar olacak.konyanin antalya ya yakın yerlerinde 5 10 cm kar bırakabilir.ama yükseklerde.yine ankara eskişehir yüksekleri de kar alacak inşallah diğer yerlr kky ve yagmur

  • karamsarlığa kapılmayın.ne yılar görmus bu coğrafya ne sıcaklık rekorları ocak ayında.

    Yaşımız küçük olduğundan tabiki sanki son senelerde oldu sanıyoruz son senelerde ki 2012 'yi ve 2016 yi unutuyoruz.

  • Zaten sıcaklık olarak ocak ayında iyi gidiyoruz mevsim normalleri ve altı değerlerle kapatacağız durum onu gösteriyor.2014,güzel sistemlerin olduğu 2015 ve 2016 kışlarında ocak ve şubatta sıcaklık rekorları kırılmıştı 15-18 derece arası değişen değerler ölçülmüştü.Şimdi sistem olarak şanssızlığımıza rağmen 10 dereceleri geçmeyen sıcaklıklar var.

  • Yalovalı kardeşim iş 1150 rakımlı yerlere kaldıysa konya merkez için bu kış çok kötü geçti şanssız bitti demekdir sen konya merkezin geçmiş kışlarına bir bak araştır istersen 1150 falan 1 2 derece civarı yağmur ve kyy olur o olur bu olurla bence konyanın iklimini bilmiyorsun iş rakım ve 850 hpa ya kaldıysa bu yıl o yıl demekdir 2010 kışıda aynı bu şekilde geçmişdi bir tık iyi gibiydi 2010 kışı tam 10 yıl geçmiş ondan sonraki kışlar 850 hpa rakım makım bakmadan ne sistemler yaşadık konya da kabul edelim ki konya merkez ocak ayının yarısına geldik kar yok yerde ılık ve şansız bir kış çok kötü geçiroyoruz ve umutlar bitiyor bu ocak boş geçtimi bitti konya merkez.:thumbup:

    Ben tahmin vb. yapmıyorum hocam, yapmamda. Her zaman model ne gösterdiyse onu söylüyorum. 2 yıldırda Konya'dayım.İlk geldiğim zamanlar ibrahim55 arkadaşımızın yardımıyla da Konya'nın iklimi hakkında bilgi aldım, infoclimattan da kaç kere geçmiş kışlara baktığımı hatırlamıyorum bile... Tabiki burada yıllardır yaşayanlar kadar ikliminizi iyi bilemem, ona birşey demiyorum.

  • bu yıl konya merkez soğuk ve yağışı aynı anda yakalayamadığı için şanssız yağış olarak zaten iyi ,bir çok yer bu yağışı bile alamadı bu kadar karamsar olmayalım bence konya merkez kötü gitmiyor ve unutmayalım ki kış daha bitmedi ocak sonu sistemi için umut var

  • Evet kısa ama bazı yerlrde öz yağışlar olacak.konyanin antalya ya yakın yerlerinde 5 10 cm kar bırakabilir.ama yükseklerde.yine ankara eskişehir yüksekleri de kar alacak inşallah diğer yerlr kky ve yagmur

    Hocam 16 17 sinde konyanın gene toroslara yakın kesimlerinde kar yağışı var gibi gücü ne etkide olur