İç Anadolu Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • kilanli hocam Sivasta kar durumu nedir? Tahmininiz nedir?

    Insllah olacak 22 si civarinda ozellile yüksekleri. Ic andoluda kuzey kesimler basta olmak uzere guney n 1500 rakim ustleride kar alacak. Ama yagis cok etkili degil yerel 10 mm yi gecen yerler olur kayseri guney dogu ve sivas civarlari daha sansli

  • İç Kesimlerde Beklenen Zirai Don Tehlikesine Dikkat!

    Başlama-Bitiş Zamanı

    23.03.2024 18:00 - 25.03.2024 09:00

    Genel Durum

    Ülkemizde sıcaklıkların halen mevsim normalleri altında devam etmesiyle beraber iç bölgelerde beklenen zirai don tehlikesinin; Pazar (24.03.2024) sabah saatlerinde İç Ege ve İç Anadolu'da hafif kuvvette, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif, yükseklerinde orta kuvvette, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da orta kuvvette yer yer kuvvetli, Pazartesi (25.03.2024) sabah saatlerinde İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'da hafif kuvvette, Doğu Anadolu'da orta kuvvette yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerde bulunan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer..!

  • pazartesi sabahtan itibaren batidan gelecek sistem kisa sureli yerel sağanak yağmurlar birakacak. Yagis aksama sivasa ulaşacak ve burda once yagmur sonra kar dönecek. Yagis sivas dolaylarinda kuvvetli olacak. Gece ise kayseri dolaylarinda yerel kuvvetli yağışlar olacak. Yagislar yuksek kuzey kesimlerde yagmur ardi kar olarak gözükecek.merkezede kar atabilir. Sali serin. Bolgemizde çarşambadan itibaren cok hizli isinma var. Bu isinmaya bagli olarak perşembe cuma yerel konveksiyonel yagis olabilir

  • Batı Kesimlerde Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor!


    Beklenen Hadise

    Fırtına


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; 25.03.2024 Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile zamanla İç Anadolu’nun batısında, güney ve güneybatı zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, kısa süreli 70-80 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer..!

  • Tam ihtiyacımız olduğu zamanda uzun bir süre yağış göremeyeceğiz.

    Nisan ayının ilk 10 günü boş görünüyor, hava sıcaklıklarında ise bu sürede artış olacak 18-22 derece arasında gidip geliriz.

    Dua edelim bu kurak patern kısa sürsün, Nisan ayı tarımsal açıdan en önemli yağışların alındığı aydır. Yaşanacak bir kuraklık zaten kötü olan ekonomik görünümü daha fazla bozacaktır.