İç Anadolu Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • yaz ise daha cok afrika ataklari ile gecebilir yogun sicaklik zamni bu sene gecmis senelere göre az olabilir

  • İç Anadolu’nun Güney ve Doğusu ile Orta Karadeniz’de Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; 5 Haziran 2023 Pazartesi günü İç Anadolu’nun güney ve doğusu (Konya, Karaman, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Yozgat ve Sivas) ile Orta Karadeniz’de (Tokat, Amasya, Çorum, Samsun ve Ordu) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


    Başlama-Bitiş Zamanı

    05.06.2023 12.00-05.06.2023 21.00


    Hadisenin Şiddeti

    Kuvvetli Yağış

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer..!

    • Offizieller Beitrag

    İç Anadolu'nun Kuzeyi ve Bolu Çevrelerinde Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    09.06.2023 Cuma günü Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri ve Bolu çevreleri ile Konya'nın kuzey kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • önümüzdeki süreçte(cuma sali arasi) sıkıntı yaşatabilecek yagislar göreceğiz dolu yildirim sel gibi afetleri birçok ilde gorebilecegiz ne yazikki.

    Baslica sıkıntılı iller

    Konya(merkez dahil batisi) kuzeyi özelikle

    Ankara il geneli ve ozellikle doğusu

    Kırşehir il geneli

    Yozgat il geneli

    Nevşehir il geneli ozellikle kuzeyi

    Ve tabiki sivas sivas en cok bekledigim şehir. Diğer sehirlerde yagis alip bolgesel onlarda da sıkıntılı olaylar olusabilir. Ama bu sehirler dikkatli olmali acik alanda yagis sirasinda durulmamali, dere yataklarina yakin yerde olanlar tedbir.olmali

  • Hoca, dolu yağışı beklediğin alanları biraz daha detaylandırarak anlatabilir misin. Şimdiden sağ ol.

  • Hoca, dolu yağışı beklediğin alanları biraz daha detaylandırarak anlatabilir misin. Şimdiden sağ ol.

    11ve 12 sinde nevsehir kirsehir yozgat cok tehlikeli yine 12 sinde ve 13 unde kayseri nin kuzeyi sivas cevreleri yozgat tehlike altindalar

  • İç Anadolu’nun Doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in İç Kesimleri ile Doğu Anadolu’nun Kuzeyinde Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün İç Anadolu’nun doğusu (Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Niğde), Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ( Tokat, Bayburt, Gümüşhane, Artvin ile Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize illerinin iç kesimleri) ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Van’ın doğusu) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


    Başlama-Bitiş Zamanı

    10.06.2023 11.00-10.06.2023 21.00


    Hadisenin Şiddeti

    Kuvvetli Yağış

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer..!

    • Offizieller Beitrag

    İç Anadolu Bölgesinde Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    12.06.2023 Pazartesi günü Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri, Niğde, Konya ve Karaman çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


    Başlama-Bitiş Zamanı

    12.06.2023 12.00-12.06.2023 21.00

  • Nevşehir, Aksaray, Kırşehir bölgelerinin birleşiminden, Kırşehir’in çöl bölgelerine doğru Aksaray sınırı dolu olmakla beraber çok kuvvetli yağış oldu. 1 karış dolu olan yerler var. Sel uyarıları verilen köyler var.