İç Anadolu Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yine Eksiye Düşecez Allah Kahretsin Ağaçlar Zarar Görüyor Şimdiden 0,5 Dereceyiz

    23 nisani diyorsan merkez dusmez veya sıkıntı yapmaz pek diyeyim bugunu diyirsan bugun zaten dusmez

    Einmal editiert, zuletzt von kilanli ()

  • kuzey illerimiz haric soguk cok etkili olmayacak kuzey bolgelerde ise rakim fark yapacak.

    Bu tip soguklarda yağışın kalis saati önemlidir.

    Örnegin gunduz kky veya soguk yağmur yagip aksam hava acarsa ve gece ayaz yapip eksiye duserse don olayi yapar.eger gunduz yağış olmayıp gece eksi 1 2 ye düşerse cok narin ağaçları bile cok az etkiler.

    Bu dediklerim agac cicekken veya cicek acmaya yakınken gecerlidir.cicek dokulmusse zaten pek sıkıntı olmaz

  • Peki hocam gfs yağış miktarı konusunda ne düşünüyorsunuz? Maşallah yine miktarları yüksek tutmuş, reelde 10'da 1'i bile yagmiyo.

    Havalarin isinmasiyla yerele donen bir yagis türü var ornegin dun nigde ye bi 2 kg yagis duserken 10 km otedeki yerlre 20 kg yagis dustu.

    Aslinda gorunen 20 kg bile dusmeyecegiydi ama bazi noktalar bu kg da yagis aldi.

    Bugunlerde miktar olarak hesaplama da farklilik olur genel anlamda bakmak lazim

    23 24 civarı ozellikle bazi yerlr 30 40 kg yagis görecek ama yerel farklilik olacak haritalar grnel bir harita ciziyir ama yagisin türünü modleler genel gorunusuni iyi ölçmek lazim

  • 23 unddn sonra yyagisli havalar artik batiya da yayilmaya baslayacak aksiyonunda baslangici 23 nisan.

    Kar beklemeyin yiksekler olur.

    Lokal yagislar olsada genel anlamda iyi bir nisan sonu ve mayis başlangıcı olabilir

    1150 metre ne olur çorum hocam

  • daha fazlası olacak inslalah.ama iste yerel farklilik olacağını unytmamak lazım.en guzeli de yagisin uzun soluklu olmasi

    İnşallah ama şöylede bişey var bizim genelde Çorumun Haziranda ve Temmuzun bir kısmında çok oraj olur

  • bazı arkadaşlar bir mesajında kar yağmasın ağaçlar zarar görüyor Vs derken bir mesajında kar ihtimaline seviniyor garip bir durum...

    GFS İnceleyip Bakarsan Anlayabilirsin bir şeyler normalde kar yağdığında hava - düşer ve ağaçlar zarar görür kardan zarar gelmez ve gfs ye göre hava 1 derecenin altına bile düşmüyor bazı şeyleri incelemeden insanları yargılamak ne kadar kolay değil mi ?

  • Hocam Bahar konumum adıma iyi başladı mart normallerin üstündeydi şimdi nisan nornalleri yakalamasi için 30 mm civarı yağış almamız laz8m olma ihtimali var mı

    30 mm toplam yagis da olabilir aksaray ama cok sinirda bunun cok cok altinda kalma ihtimali de yüksek

  • genel bir toparlama yapacak olursak 20 sinde kizey kuzey bati kesimlerimizde yaz yağmurları gozukecek. Yağışlar 20 sinde aksaraya kadar inebilir fakat yerel.

    22 sinde ise daha genis alana yayilacak yerel olsa da yerel yagislarin sıklığı cok oldugu icin cephesel yagis etkksi olacak.21 22 si konyadan baslayarak samsun hatyinin kuzey batisindaki alanda yagislar yerrl olarak gayet iyi.oratalama 10 kg yagis olacaktir.

    22sinde hava sicaklogi kuzeyden itibaren azalacak su durima gore 1400 rakima inmesi icten bile degil ama bunn değişeceğini ve 1500 rakim usti kuzey boleglerimizde 23 25 i arasi kar veya kky olacağını dusniyorim.

    Yagislar graupel sekline de bürünebilir.

    22 si 25 i arasi ise bu sefer yagsilar daha cok karaman samsun hattının dogusunu etkileyecek burada da guney kesimler haric kky olabilir.

    Yagisin gelsi saati cok onemli.zaten 1400 ustu yerlrde suan sadece kayisi agaclari acti vurursa onlari vurur.oda hepsini degil.

    Nisan ayini genel anlamda guzel kapatacagiz kuzey kuzeybati kesimler en sansli yerlr

    Basi kesimler sistem bitene kadar 50 kg yakin yagislar olacagini dusniyorim.suan icin en sanssiz yeelr knya guney ve karaman civari ama değişecektir.

    Ayrica sistemin daha da uzayacagini dusniyirim.

  • mevsim dışı sogugun rusya uzerinden akdenize kadar suzulmesi ve buna binaen akdenizde(deniz cok ısinmamis olsada) güçlü bir a.b olustirmasi ve bu iki cephenin bizim kuzeyimizde karsilasiyir olmasi bize baya bir yagis biraktiaracak.eskisehirden tutunda yozgat cankiri ankara(kuzeyi ozellikle) konya kuzey yozgat corum sivas a kadar olan bolum ve bunlarin hemen alti kirsehir(kuzeyi ozellikle) nevsehir yine kuzeyi cok guzel yagislar alacak.yinr bolgenin dogusu da 23 unden sonra yagislar olacak saydogim yerlr kadar olmasa da.

    Özellikle corum yozgat ankara kuzey bu hatta 50 kg üstünü rahattalikla gordugumjz yerlr cikacak gözüküyor