Ankara Özel Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • dun kirikkale bala konya yolu ve golbasindan ankaraya geldim.ozellikle keskinden ankaraya dogru baktigimda daglarda kar gordum.hangi daglar oldugunu bilmiyorum ama bembeyaz gorunuyodu.

    Hocam çubuk , Kızılcahamam tarafında ki dağlar olabilir mi ? İdris dağın da kar yokdu . Elmadağ da da yok . Büyük ihtimal kuzeyimizde ki daglar .

  • Vela1907 vay kütle takip uzmanımız sende yoksun uzun zamandır 😂

    Burdayım üstadım burdayım kışın bizim mesai uzun oluyor biliyorsun biraz dinlendim. Arabaların kışlık bakımlarını yaptırdım, bünyemize 2 kütle çekici araç kattık. Güzel bir kış olması için ne gerekiyorsa elimden geleni yapacağım. Ankaranın her köşesinden fotoğraflar görmek, anlık bilgiler almak mı istiyorsunuz, evet doğru yerdesiniz.

  • Eray geçen sene gözümüz Ankara’ da kulaklarımız Çorumdaydı sayende. Hatta leblebi görünce aklıma geliyordun o kadar hayatımıza girdin^^

    Abi benim piskolojim bozuluyor uzun süre kar yağmayınca kışın-yazın her akşam en az 1 saat lapa lapa kar izlemessem gözüme uyku girmiyor iyice manyak oldum ben :D2

  • Hocam çubuk , Kızılcahamam tarafında ki dağlar olabilir mi ? İdris dağın da kar yokdu . Elmadağ da da yok . Büyük ihtimal kuzeyimizde ki daglar .

    olabilir kardesim cunku rakimi yuksek olan keskinden baktim cok net olmasada karla kapli oldugu belli oluyodu.

  • su bi gercek kardes ben o tarafdan baktigimda bir dag gordum ve bembeyaz gorunuyodu artik karmiydi deilmiydi bilemem :D2 saat 4 gibi olmasina ragmen pus vardi ama bembeyaz oldugu belliydi bu resimdeki kadar net deildi oyle yakindan gorunen bir tepe veya yukselti deildi uzaklarda butun heybetiyle baya bir yuksek bir dagdi.birde keskin butun ankara radyolarinin cektigi yuksek bir yer haliyle etrafindaki daglar net olarak gorunmekte.her neyse dag iste herhalde kar olacak kis olacak:D2

  • Çocukluğumdan beri hava olaylarını takip ederim, 2006'dan beri model takip ederim, başka parametrelere de bakarım ancak hava olayları hiç son yıllarda olduğu kadar sıkıcı olmamıştı benim için. Burada diğer sayfalarda çok güzel analizler yapan, kısa, orta ve uzun vadeye ışık tutan arkadaşlar var. Modellerden tutun da AO, NAO, ENSO, QBO vs birçok parametreye göre basınç örüntüsünü değiştiren etkenleri analiz edip bizlerle paylaşıyorlar. Hem onların analizleri hem de kendim baktığımda son yıllarda hangi etken, hangi endeks değişirse değişsin bizim için Eylül, Ekim, Kasım ayları hep aynı sonuca çıktı: Kurak, Kurak, Kurak... Kimi sene lodoslu kurak, kimi sene sisli puslu kurak, kimi sene pastırmalı kurak ama hep kurak. O yüzden ben artık bizim coğrafya için maalesef bir şeylerin kalıcı olarak değiştiğini kabul etmeye başladım. Görünen o ki bu yıl farklı desek de yine sonuç aynı oldu ve ay başındaki bir günlük yağış dışında kuru günlere devam edeceğiz gibi. İnşallah ay sonu değişir bu durum desem de, hatta değişse de sonuçta iki buçuk aylık sonbahar yine gitmiş olacak zaten... Adına yaraşır bir Aralık ayında görüşmek üzere, kalın sağlıcakla.

    Einmal editiert, zuletzt von Orion ()