İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Açıklarmısınız hocam. Ne anlama geliyor?

    Kısacası süper hücre oluşma ihtimali var demiş İstanbul adına.


    Altında bu şekilde bir yazı vardı;


    Kuzey batı Türkiye için aşırı yağış yüzünden 1. seviye uyarı verildi


    Güney batı Türkiye için büyük dolu riski yüzünden 1. seviye uyarı verildi


    Doğu Avrupa üzerindeki meridyen soğuk cephesinin önündeki sıcak hava savunması, Karadeniz ve Hazar Denizi'nden Ukrayna, Belarus ve Güney ve Batı Rusya'nın bazı bölgelerine doğru 7-9 g / kg karışım oranı değerleri taşımaktadır. 7 K / km'lik orta seviye atlama oranı değerleri, alandaki nemli hava ile örtüşüyor ve muhtemelen fırtına kümeleri oluşuyor. Nispeten yüksek nem mevcudiyeti ve troposfer boyunca neredeyse doymuş hava, yağış verimliliğini artırabilir ve bu da yerel olarak yüksek yağış oranlarına neden olabilir. Zayıf dolaşım nedeniyle, derin tabaka kayması oldukça düşüktür ve fırtınalar örgütlenmemelidir. Bununla birlikte, oluşan herhangi bir fırtına aynı nedenden dolayı neredeyse durağan olacaktır, bu da yağış oranlarının yüksek olduğu yerlerde flaş sel riskini arttırır. Yerel girdaplar, benzer çevre koşullarıyla sonuçlanan güneydoğu Balkanlar'da da nem oluşumunu teşvik ediyor. Kuzeybatı Türkiye üzerinde birkaç fırtına, Bulgaristan ve Güney Romanya'nın bazı bölgeleri yerel olarak aşırı yağış potansiyelini değerlendirecek. Güney Türkiye 0-6 km yükseklikte kayma oranına sahiptir, ancak CAPE değerlerinin düşük olması nedeniyle ciddi konveksiyon riski sınırlıdır. Birkaç bölge Güneybatı Türkiye üzerinde ~ 2 cm büyüklüğünde ya da birikim yaşayabilir ve düşük seviyeli marjinal kayma nedeniyle şans düşük olsa da, izole bir kasırga göz ardı edilmez.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Teşekkürler hocam

  • En çok Avcılar-Esenyurt tarafı etkilendi galiba akrabalarımdan videolar gördüm. Bermuda'nın bir bacağı zaten oralar :)

  • Bu gün İstanbul'da hem shelfkulot bulutu yaşandı. Hemde yıldırım topu. Ne güzel bir gündü. Hepnize iyi geceler arkadaşlar.:) Yarında çok askiyonlu olacak.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

    Einmal editiert, zuletzt von Berkay34 ()

  • Tamam afetlerden bizi Allah korusun. Ama yıldırımlar ne alaka? Orayı anlayamadım. Yıldırımların bize ne zararı var? Ha çakmış ha çakmamış ne olacak? Zaten kış boyu şimşek aktivitesi olmuyor. Yazın veya ilkbaharda olsa ne olacak yani?

    Şimşek ile yıldırım arasındaki farkı öğrenin sonra konuşalım isterseniz . Şimşeklerden korusun demedim . Niye ? Çünkü şimşek bulutlar arasında olur ama yıldırım yer ve gök arasında olur dolayısıyla tedbirli olmazsak veya tedbirli olsakta evlere, ağaçlara vb. yüksek alanlara yıldırım düşme olasılığı vardır .

  • 15 mm ye yaklaşan yerler olmuş, hiç yokta iyidir, devamı gün içinde bakalım, buarada ayın 7 si içinde güzel olacak gibi takibe devam..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN