İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam ben bu işlerde yeniyim ilgim.var ama yol gösteren yok gfs ecm birde diyagramları takip ediyorum Dahada ilerlemek istiyorum inşallah başka hangi kaynakları kullanıyorsunuz üstad.

    3-4 yıldır bu forumdayım yani sayısal modelleri takip ediyorum biraz daha tecrübe kazanmak için geçmiş yıllardaki sinoptikleri ezberleyin biraz daha yol gösterici olur

  • aynen.1000 metre ve ustu yınede kar gorur eğer boyle gelse bıle.ayın 25 ı ne cook var.40 bın takla atar.mevsım geregı ihtimak çok çok dusuk.martın sonunda kıyılarda kar hayalım olmadı hayatımda hıc.bol yagıslı ve ılık bır bahar gecırmemız dıleğiyle.

  • Aslında durumun vahametini şu noktada anlıyoruz. Mart 15 dedin mi bahar,oraj,yağmur gibi bahara giriş yaza on hazırlık gelir ancak mevsimler o kadar değişti ve kaydı ki 16 marttan belki Nisan ilk haftasına kadar soğuk tarafta kalacağız. 17-28 arası ocak ortalamalarina inebiliriz ki bu uyanmaya başlayan doğa için büyük sıkıntı.

  • yakın vadeyı bozmus gfs..ortalama yukselmıs

    Bi soğuma var ama orta derecede bi soğuk atak olacak gibi kısmen -3-5 bazı arasında. Aslında belliydi böyle olacağı şu sinoptiğe baktığında insan tak diye anlar birşey olmayacağını yüksek bize çok yakın Soğuğu geçtim yüksek yüzünden yağış bile kalmamış nerdeyse. Uzun vadede gösterdikleride hayalden öteye gidemez sistemler gelebilir ama büyük ihtimalle kırpılarak gelecektir hep mevsiminden dolayı en azından ben öyle düşünüyorum.

  • Bi soğuma var ama orta derecede bi soğuk atak olacak gibi kısmen -3-5 bazı arasında. Aslında belliydi böyle olacağı şu sinoptiğe baktığında insan tak diye anlar birşey olmayacağını yüksek bize çok yakın Soğuğu geçtim yüksek yüzünden yağış bile kalmamış nerdeyse. Uzun vadede gösterdikleride hayalden öteye gidemez sistemler gelebilir ama büyük ihtimalle kırpılarak gelecektir hep mevsiminden dolayı en azından ben öyle düşünüyorum.

    Niye kırpılıyor ki sanki Temmuz Ağustos tayız denizler şuan buz gibi denize girsek zatüre oluruz

  • Niye kırpılıyor ki sanki Temmuz Ağustos tayız denizler şuan buz gibi denize girsek zatüre oluruz

    Daha önce geçirdiğimiz bir çok seneyi baza alıp araştırıp (2000'li yıllar ve sonrası) neler olduğunu görüp ona göre yorumumu sizinde tastikliyeceğinizi düşünüyorum. Temmuz Ağustos ayı ile ne alakası var olayın Gösterdiği tarihler nerdeyse Nisan ayı başı. Mart ayında gelebilecek sistem bi Ocak yada Şubat gibi olmaz bunu istediğiniz güvendiğiniz bilgili kişiye sorun aynı cevabı alırsınız net. Bu yüzden kırpılarak gelir demek istedim hayalprestliğe gerek yok biraz realist olmakda fayda var neyse odur.

    Einmal editiert, zuletzt von ExcuseMe ()

  • Her seneden farklı bir mart bekliyordum ancak açıkcası tarih olarak bu tarihlerde beklemiyordum baya geç olacak ama mart ilginç olacak .ben demiştim demeyeceğim açtığım konu da beklentim mart sonu değildi ama gelirse de herkes kazansın o konu kapalı kalacak başarılı bir tahmin olmadı malesef

  • Önümüzdeki sistemin yüksek basıncın şekli şemali ve A.B konumunu olumsuz görmüyorum diğer arkadaşlar gibi. En azından bulutlu ve soğuk bir hava olacak. Boğaz hattı ise çisentili olur Y.B en etkili olduğu anlarda bile. En son İstanbul'u etkileyen soğuk hava dalgasında Y.B olduğu gibi üstümüzdeydi. Eğer bir değişiklik olmazsa tam Boğaz hattına nem ve soğuk popmalayacak tip bir Y.B.