İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ben hala çok sağlam bir diyagram göremedim modeller arasında uçurum var 240 h bakıldığında umut var ama şu an ihtimal yüksek değil takip edelim umarım finishi iyi yaparız.

    şimdiden diyagramda %20 ler var ve geçtiğimiz günlere göre her güncellemede soğuk senaryo sayısı artıyor ve ortalama düşüyor pardon ama ne bekliyorsunuz 12-13 gün önceden %70-80 ler felan mı bekliyorsunuz diyagramda?

  • Uzun vadede diyagram kim arkadaş eskidendi o 10 gün önceden hamak kurmalar simdiki zamana bakın 120 saat kala modeller daha oynak atmosferi çözmek kolay değil şimdiden diyagram kar oranı yok 25 yok 500 hp falan sistem olursa sisteme 3 4 gün kala hamak kurar eskisi gibi değil hic bi model zor cok zor.

  • İyi bak 500 a sonra alıntı yap -25 ve civarı çoğu senaryo ana senaryo zaten uçuk fazla umutlanmayın bana fazla güvenmeyin diyor.

    sen ortalamaya odaklanarak yorumluyorsan hiç yorumlama zaten 500 de ortalama zaten -25 ve -25 in altında birçok senaryo var hayır bunu beğenmiyorsunuz soğuk senaryolarıda mı görmüyorsunuz 2 gün önce bunlarda yoktu anlatmaya çalıştığım daha iyi olma eyiliminde olması ve sizin her diyagramdan sonra umut vaad etmiyor demeniz ayrı bir ironi.Ki diyagram şimdi -2 öğlen bir bakarız +1 olur yine karalar bağlanmaz çünkü son sistemde de gördükki diyagramın özellikle uzun vade de bir vasfı yok.Ana senaryo ne dediyse o oldu.

  • Kim takar gfs diyagramını inanmayınız olumlu yada olumsuz. Gfs diyagramında olası sistemlere 2-4 gün kala bile bariz değişiklikler oluyor kaç kere yaşadık diyagramla iş yürümüyor ana senaryo neye ısrar ederse o oluyor üst üste 5-6 güncelleme versin birşeyler ozaman biraz ciddiye alınabilir ama şu durumda Mart 2-3'ü için 2-3 tane -9 ve -10 civarında senaryo verdi diye sevinecek değiliz. Öğlen bide bakmışız tam tersi olmuş adı üstünde Gfs bu ^^

  • ba8f86146406865c.pngab99933.jpg


    İstanbul’da en sert Mart soğuğu beklemek için maalesef “şu andaki” veriler pek ışık saçmıyor

    En sert Mart olabilmemiz için yukarıdaki değerleri aşmak , Sibirya yada 850’de -14 almak gerekir ki çok büyük hedef olur bu


    Yukarda paylaştığım 1 Mart 2018 sistemi Avrupa’ya kaptırdığımız devasa soğukların ucu bize değmiş haliydi

    O soğumayı bazılarımız 3 hafta önce görmüş ve Beast from East denecek sertlikte de salınım olmuştu Balkanlar’a kadar

    İstanbul’a ise -11 girişi olmuş ama YB yakınımıza geldiği için yağış zayıf kalmış , Karadeniz bile çalışmamış , Marmara’dan gelen Dek’lerle Anadolu yakası 3/4 cm kar alabilmişti


    Umudumuz tabiki var ama büyük sistem için (-12 ve altı) en azından ilk hafta pek güçlü veri yok( 2018 sisteminin yarısı kadar bile lehimize veri yok şu anda) , ikinci hafta belki işler yolunda giderse olabilir ama Mart ikinci hafta -10 ve altında ortalama görmek çok kolay iş değil

    Ama umutlu olmamak da bize yakışmaz

    Vade hala müsait , gerçekçi olmakla beraber takibe devam edeceğiz

  • Arkadaş hergün aynı.Sabah diagramı he düzelecek emareleri.Öğlen yine aynı boş.Şu mevsim geçsede artık kış diyemiyorum yaz gelsin artık.Yeter!

    Kışı kapatan birçok kişi haklı çıkacak.

  • sen ortalamaya odaklanarak yorumluyorsan hiç yorumlama zaten 500 de ortalama zaten -25 ve -25 in altında birçok senaryo var hayır bunu beğenmiyorsunuz soğuk senaryolarıda mı görmüyorsunuz 2 gün önce bunlarda yoktu anlatmaya çalıştığım daha iyi olma eyiliminde olması ve sizin her diyagramdan sonra umut vaad etmiyor demeniz ayrı bir ironi.Ki diyagram şimdi -2 öğlen bir bakarız +1 olur yine karalar bağlanmaz çünkü son sistemde de gördükki diyagramın özellikle uzun vade de bir vasfı yok.Ana senaryo ne dediyse o oldu.

    Yine çark etti diyagram.Mart başı için hiç bir şey belli değil.

  • şubat sonunu öngörüyordum ve inşallah hala aynı kanıdayım . gelirse gelir ama bu koşullarda mart hele hele martın 2.yarısına umut bağlamamak gerek. herşey mevsiminde güzel. artık inanın soğuk havalar istemiyorum desem yeridir . doğu bölgeler için güzel bir kış oldu . lakin bu kış balkanlar avrupa hatta moskova bile adam akıllı kar almadı ciddi soğuklar dahi olmadı . artık gelecek kışı iple çekeriz : )

  • Arkadaşlar diyagram işini artık kapatalım şu diyagramı görüp hala diyagrama göre yorum yapacak olan varsa hayal kırıklığı yaşamaya mahkum kalır.

    Sistem ile ilgili salınım olacağı aşikar bölge için konuya girmeye gerek yok önce ülkemize indirelim sistemi ardından bölgelere de bakarız şuan ki tablo ben karayel ile geleceğini düşünüyorum sistemin ve kar alan yerler hatırı sayılır alabilir

  • Yazar olmayan arkadaşlara sesleniyorum, bana göre, bence, tahminimce ile cümleye başlarsanız konusu burası değil, karalama tahtasına alalım sizi, müsait olduğumda geriye dönük bu tür mesajların hepsini sileceğim bilginize..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN