İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Konu kendi açınızdan doğruları söylemek değil zaten.Olay sizin devamlı küçük çocuk gibi bir şeylere şikayet etmeniz. Bırakın insanlar yazsın konu dışı veya gereksiz yorumlara buradaki yöneticiler zaten gereğini yapıyor..

    Sen anlamiyorsun galiba.ben istedigim yorumu yaparim.sana sormam.hakaret yok bir sey yok birilerine sirin gozukcem diye komik olma karsimda konuyuda kapat.ben kimsenin istedigi gibi olamam.kendi golgem var cok sukur.


  • Hay cok yasayin hocam...bunu demeye calisiyorum bende.herkesin kendi tahminidir tamam banane ama bu kadar kesin ve kesin ibarelerle karalama tahtasi gibi oldu.

  • helal be :hfyeni (25):

  • Sen anlamiyorsun galiba.ben istedigim yorumu yaparim.sana sormam.hakaret yok bir sey yok birilerine sirin gozukcem diye komik olma karsimda konuyuda kapat.ben kimsenin istedigi gibi olamam.kendi golgem var cok sukur.

    Sen istediğin yorumu yaparsan herkes yapar o zaman. Başkasını eleştirirken aynısını senin yapmanda bi hoş.

  • bak kardes.ben karalama tahtasina dondu yazdigimda,onceki bir suru yorum sallamasyin tahmindi gelecekle ilgili.bende o yorumu yazdim.allah allah.kardesim cok mu batti size?o zaman rapor edersin.neyin havasi bu ya.kapatalim konuyu.ben hic bir zaman sadece kar icin burda olmadim.4 mevsim burdaydim.daha gercekciyim o kadar.kime ne?

  • Sen anlamiyorsun galiba.ben istedigim yorumu yaparim.sana sormam.hakaret yok bir sey yok birilerine sirin gozukcem diye komik olma karsimda konuyuda kapat.ben kimsenin istedigi gibi olamam.kendi golgem var cok sukur.

    Özür dilerim hata bende sizi konuşulabilecek biri sandım ama konuşulabilecek biri bile değilsiniz. Kendi gölgem falan var gerçekten komik cümleler kuruyorsun. Umarım hayata karşıda böyle bakıp yaşamıyorsundur yoksa gerçekten çok üzücü. İyi forumlar.

  • Her Sene Konuları Karıştıracak Kişiler Çıkıyor Parazit AB Gibi Türeyen.Sinsice Yaklaşıp Bomba Bırakan Saati Gelince Birşey Olmayan Tiplerden,Amacınız Ne!!!Kesinlik Niye!!!Kesin Olsa Zaten Modele Ne Gerek Var!!!Ya Olacak Ya Olmayacak İşte Bu Kadar!!!

  • Amacınız ilim öğrenmek olmalı.karın, hangi gün, saat kaçta , semtinde ,evin balkonuna kaç santim yağacağı öğrenmek olmamalı.her ne kadar boş beleş yorumlarda olsa ,bu işe gönül vermiş insanlar tarafından ,öğretici ,yönlendirici bilgi yorumları paylaşılıyor.istifade etmek lazım.yoksa miktar ,saat öğrenmek amacındaysan , bu sene moskova da bile olsan üzülürdün.

  • hocam saygilar.konu kar konusu degil zaten..ben baska bir sey dedim.sallamasyon tahminler yapilmaya baslamis bu saydada bende karalama tahtasi gibi olmus dedim.1 2 arkadas hep tetikte burda bana karsi.:)gulerim sorun yok..kimsenin istedigi gibi olamam.hakaret yok kufur yok.kimsenin tahminine itirazimda yok.okur gecerim.mutlu eder ama hayaller kurmam.strez herkeste var hocam.hele tahminci hocalar bizden en az 3 kat fazla uzulmustur bu surecte.hayatta cok daha onemli onceliklerimiz vardir hepimizin.kar in yagmamasi buyuk mutsuzluk yapiyorsa,o insanda sorun baskadir zate.tekrar saygilar

  • hocam o degilde bari yagisimiz bol bol olsun..beb barajlarin doluluk oranini yeterli bulmuyorum hala..cok kurak gecebikecek bir bahar ve yaz mevsimi icin yeterli degil bu doluluklar kar yagamiyorsada insallah yagmurumuz hic eksik olmaz

  • Herkes kar tutkunu kar yağmıyor diye agresif olmak saçmalık yaşadığınız hayatı etkileyen bir şey değil kimse kimseyi kırmasın gerek yok herkes üslubunu dikkatli yaparsa sorun olmaz herkese iyi forumlar

  • tahmin Ar. ta¬m³n

    a. (tahmi:ni) 1. Yaklaşık olarak değerlendirme, oranlama. 2. Akla, sezgiye veya bazı verilere dayanarak olabilecek bir şeyi, bir olayı önceden kestirme, kestirim: Bu hususlardaki vesikaların azlığı maalesef ancak küçük bir ipucu üzerinde yapılan tahminlerden ibaret kalıyor. -A. H. Çelebi. 3. Önceden kestirilen, düşünülen şey:Tahminlerinde yanılmaz.

    tahmin İng. estimate

    tahmin İng. prediction

    Gelecek bir zamanın herhangi bir noktasındaki istatistiksel tesadüfi değişkenlerin büyüklüğünü tahmin etme işlemi.


    Yukarıya tahmin kelimesinin tdk daki anlamını kopyaladım ki , herkes buna göre yorumlasın .


    Asıl meziyet ,gerekli bilgi birikimine sahip olarak , tahmin yapabilmektir. Bu bir meziyettir.altın bileziktir.böyle olduğu için forumda 3-5 tahmincimiz var.


    Benim gibi forumda ,bir şeyler kapmak için veya karın nereye ,ne zaman , ne kadar yağacağını öğrenmek için bulunan ,binlerce takipçinin işi çok kolay.tahmin tutarsa ,seviniriz .tutmazsa tü kaka.bu bir erdem midir.meziyet midir? Biz hemen kolay olanı seçiyoruz.


    Tahminciyi eleştirebilmek için , yeterli bilgiye sahipmiyiz.?

  • Güzel bi açıklama ancak genellikle tahmincileri eleştirenler bunlara trol diyoruz onları hazmedemeyen kişiler ve onların tanıdıkları maalesef bunlar hiç bir zaman bitmeyecek

  • Örneğin bugün 4 şubat hocamız ,wave 2 dalgası ile ilgili bşr görsel paylaştı.ben dahil forumun binlerce üyesi hiç bir şey anlamadı o görselden.sonra birisi gurup yapmayarak ,hocam bu ne dedi de , biz de öğrendik ne olduğunu.şimdi 4 şubat hocam bir tahmin yapsaydı , ben onu nasıl eleştirebilirdim. İnsaf yahu!

  • Cold.EFso hocam müsait olduğunuzda cevaplarsanız mutlu olurum.


    İzlanda çoğu zaman başımızın belasıydı ama ,bu sene ki gibi devasa fırtınaları ,takip ettiğim son 6-7 yıllık süreçte çok az üretti.bu durumun ,çok güçlü bir vortex ile ilgisi var mı? .teşekkür ederim.