İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Modeller daha sistemler verecekrir bence daha kis bitmedi yeni baliyo fragmanlari izledik artik film gosterime giriyo biraz sinerji biraz enerji bikac gune senlenir tekrar buralar forum cokmeye baslar yogunluk tan onceden soylesigin gibi tutugunuz takim yenilince bikac gun tum maclardan sogur izlemek takip etmek istemsin ama hafta gecer yeni mac baslicagina yakin hayatini zamani ni ona gore ayarlasin 22 sinden sonra yeni mac basliyo bence

  • wildleo1907 hocamiz 24 subat sisyemi nekadar gucsuz gelirse 28şubat okadar güclü gelir diyor.

    Hava_Forum hocamizda 24 subatda ve aysonu olmak üzere birer sistem bekliyor ama Hava_Forum hocamız enson(26ocak) azlağı 24subatda bekliyordu belki tahmini değismiştir.

    HavaforumAşıgı hocamizda aysonununda sistem bekliyor.

    kısaca elimjzde 2tane bombagibi sistem var:hfyeni (29):


    Şimdi

    Şimdi 6 subat sistemide nekadar güçsüz oursa 8 şubat okadar güçlü olcak diyorduk

    Ve sistemi doguya kaçırdık,simdi onumuzde de ayni sistem var gibi,bakalım busefer neler olcak.


    (Umarım ikisinide güçlü bi sekilde alırız:))

  • Yaklaşık 250 sayfadan son sayfaya ulaşabildim yaşanılanları görmek için. Bu sabah Ferhatpaşa'da yollar jilet gibiydi buz tutmuştu her yer araba,çatı ve yol kenarlarında karın büyük kısmı duruyordu rakımdan dolayı birikim olmuş.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Cuma akşamından bu gün öğlen saatine kadar erimeyen kar vardı bazı güneş görmeyen noktalarda. Toplam 3.5 gün kar vardı dışarıda ama iç burkan cinsten.:S Bence bu sene "Biz burada demeden bitmez" Ay sonu için şon sans. Mart 15 e kadar yol var... 1987 de Mart'ta gelmiş. Bu yüzden ben Mart 15e kadar kışı asla kapatmam... #SubatSonuGüzelOlacak# İnşallah... Hava tutkunlarının umudu bitmez, bitemez!

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • O geceyi hiç unutamam.. 87 martın 3 gecesiydi zannediyorum... ertesi gün erken saatlerde kar yağışının başladığı günün bir gece öncesi.... şehremini uzunyusufta halı saha maçımız vardı.. ilk yarı normal bir sıcaklık tahmin ediyorum 10 derece civarlarındayken... maçın ikinci yarısı neredeyse 1...2 derecelere kadar düşmüştü.... herkes birbirine ne oluyor yahu diye bakınırken hissedici soğuğun o an farkına vardım... sabahında zaten neredeyse yaklaşık 18...20 günlük kar yağışı başlıyor olacaktı..

  • O geceyi hiç unutamam.. 87 martın 3 gecesiydi zannediyorum... ertesi gün erken saatlerde kar yağışının başladığı günün bir gece öncesi.... şehremini uzunyusufta halı saha maçımız vardı.. ilk yarı normal bir sıcaklık tahmin ediyorum 10 derece civarlarındayken... maçın ikinci yarısı neredeyse 1...2 derecelere kadar düşmüştü.... herkes birbirine ne oluyor yahu diye bakınırken hissedici soğuğun o an farkına vardım... sabahında zaten neredeyse yaklaşık 18...20 günlük kar yağışı başlıyor olacaktı..

    Hocam en buyuk surpriz bu olsa gerek..ne mutlu size.bakin 33 sene sonra bile,ah cektirebilecek kadar mazinin en guzel yerlerinden birinde sakli..

  • Birde olaya şu yandan bakın. Diyelim 30 günde bile yüzde 99 başarı yapan modeller olsa. Ve 87 gibi bir görüntü sunsa. Zaman tik tok, tik tok diye usul usul yavaş yavaş bitmez olurdu, heyecandan kalp krizi geçirirdik yeminle:)

    Ama nerde o modeller... Belki ilerde o çözünürlükte bir model olabilir, neden olmasın?:)

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • 87 kışını dolu dolu yaşamış biri olarak inanın özlemini duyduğum tek bir kış var... 1929 nedenini sebebini bu 1929 kışını bizahiti yaşayanlardan dinlemem bende etki bırakmıştır.. birde yaklaşık 2 ayı aşkın bir süresi olması...istanbulun nadir gördüğü - 16 dereceleri yaşaması.. işte dolu dolu bir efsane👍🏻

  • Hocam en buyuk surpriz bu olsa gerek..ne mutlu size.bakin 33 sene sonra bile,ah cektirebilecek kadar mazinin en guzel yerlerinden birinde sakli..

    Divane hocam abartmış olmıyım.. bunu samimiyetle söylüyorum... bu kar sevdası o 87 martında kalbime düştü... buna inanın istanbul uludağdan farksızdı..

  • 1 Mart 1929 İstanbul Boğaz’ı dondu. 23 Şubat 1954 buzlar arasında ölü bedenler görüldü. 4 Mart 1987 kar kalınlığı 120 cm’ye ulaştı….


    İSTANBUL DONUYOR (1929)


    " 1 Mart 1929 yılı İstanbul, daha önce hiç yaşamadığı bir sabaha uyanıyor. Yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle Boğaz donuyor. Kuzey Avrupa ülkelerinde görmeye alışkın olduğumuz buzların istilasına uğrayan İstanbul’da ilk defa Anadolu ve Avrupa yakası tek bir kara halini alıyor. Hem karadan hem havadan hem de denizden gelen kar; Türkiye’yi de kasıp kavuruyor. Yollar kapanıyor, tepelerindeki kar yükünü taşıyamayan ahşap evler çöküyor, her gün birkaç kişi donarak ölüyor, vapurlar çarpışıyor, İstanbul’a aç kurt ve yaban domuzu sürüleri iniyor, banliyö trenleri kara saplanıyor, su boruları patlıyor ve halk nereye, nasıl yetişeceğini bilemiyor. 8 Mart sabahı 1929 yılının son karı yağıyor ve 12 Mart’ta, nihayet sona eriyor. "



    KAR 26 CAN ALDI (1987)


    "4 Mart 1987… İstanbullular, tarihin en uzun soluklu kar fırtınasıyla tanıştı. Bir gece önce meteorolojinin 9 derece sıcaklık tahmini yaptığı İstanbul, gece sıcaklığın -5 dereceye kadar düşmesiyle 45 yılın en soğuk martını yaşıyordu. Şehirde hayat durmuş, telefonlar kesilmiş, trafik felç olmuş, insanlar köprüde tek sıra halinde yürüyordu. Elektrikler kesilmiş, sular akmıyor ve çöpler toplanamıyordu. 3 dalga halinde gelen yoğun kar 13 gün boyunca devam etmişti. Her yer tatildi. İstanbul, 40 saatlik ders açığının nasıl kapanacağını tartışıyordu. Aralıksız devam eden yağış 26 can almıştı. Kara esir olan İstanbul’da kar kalınlığı bazı bölgelerde 80-120 cm arasında değişirken, bazı bölgelerde ise 50-80 cm’ye ulaşmıştı. Resmen kış, İstanbul’la inatlaşıyordu. Bu efsanevi olay, 13 Mart’a kadar devam etmiş; neyse ki İstanbul, günler sonra rahat bir nefes almıştı. "


    BUZLAR ARASINDA ÖLÜ BEDENLER GÖRÜLÜYOR (1954)


    " 23 Şubat 1954 yılında tarihin ikinci büyük kışı yaşanıyor, İstanbul donuyordu. Şiddetli kar ve tipi yağışı hayatı felç etmiş, vapur ve uçak seferleri iptal edilmişti. Otobüslere zincir takmak bir hayli zaman aldığı için insanlar ulaşım sıkıntısı çekiyordu. 62 yıl önce yaşanan büyük kar fırtınasında sadece İstanbul değil, Boğaz da donmuştu. Göz gözü görmüyordu ve halk Boğaz’ın bir sahilinden diğer sahiline yürüyerek geçiyordu. Gazeteler, buzların üç motoru parçaladığı Boğaz’da, verilen kurban sayısının belli olmadığını yazıyordu. 25 Şubat tarihli Akşam Gazetesi’nin “buzlar arasında ölü bedenler görülüyor” başlıklı yazısı durumun ne kadar vahim olduğunu açıklıyordu. Bu acı haberlerin yanı sıra trajikomik haberler de çıkıyordu. “Boğaz’daki bu görülmedik olayı seyretme merakına düşen binlerce kişi bu sabah Boğaz sahillerinde görülmedik manzarayı seyretmeye koşmuşlar, bilhassa Sarayburnu’na yığılan halk, burada daha vahşi bir güzellik olan buz deryasını içleri titreye titreye seyretmişlerdir.” 10-15 gün süren bu kış, çekilen fotoğraflarla, tarihe kazınıyor. "


    23 Şubat 2020 (Yeni Efsane Yakındır)


    " Daha haberleri çıkmadı - SONUÇ : YOK "



    Okumanızı kalpten tavsiye ediyorum..!!!

    Е́сли у вас есть вре́мя, что́бы ныть и жа́ловаться, зна́чит его́ доста́точно, что́бы всё измени́ть.

    2 Mal editiert, zuletzt von navicat ()