İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Azlag diye birşey yok hiç bir zaman da olmadı bir ay öncesinden hiç bir teknoloji hiç bir güç böyle ongeremez belki sert sistemler gelebilir şimdi 24 - 29 İstanbul son kozu sonra bahar zaten

    Burda azlağı getirmeye çalışan bir güç olmadı... sadece tahmin yapıldı... oda tutmadı gibi...

  • Mesut hoca istanbul olarak söylemedi Azlağ tahmininde dediği birebir çıktı ama bizim için değil. Tahmin tutmadı demek Mesut hocaya haksızlık olur bence.

    tutmadı demek haksızlık olmaz.kotuleme yapmıyoruz sonucta.tahmun bu.tutmak zorunda degıl..kımsede kahın degıl.azlagı tum kıyılar ve ozellıkle ıstanbul ve cevresı ıcın defalarca belırttı semıh hocam..olmadı olamadı.onda bır problem yok.kısın bıtmesıne koskoca 40 gun cıvarı var.takibe devam.

  • bana göre azlag bir sistemden çok sinerjiydi. Bizi foruma bağlayan,modelleri takip etmemizi sağlayan manevi bir güç gibi. Nitekim işe yaradı. Son sistemi kaybettikten sonra bir kurban ariyoruz.

  • @ divane Mesut hocanın mesajlarında Azlağ istanbula geliyor diye birşey yok sadece “istanbulda 20 cm kar ihtimali var” demiş onuda son zamanlarda kaçırdık zaten. Dediğiniz gibi önümüzdeki dönemi takip etmekten umutla beklemekten başka bişi gelmiyor elden..

  • @ divane Mesut hocanın mesajlarında Azlağ istanbula geliyor diye birşey yok sadece “istanbulda 20 cm kar ihtimali var” demiş onuda son zamanlarda kaçırdık zaten. Dediğiniz gibi önümüzdeki dönemi takip etmekten umutla beklemekten başka bişi gelmiyor elden..

    dostum demek ıstedıgım,o beklenınlen hadıseler olmadı..kısmet değilmiş.semih hocamıza guvenımız tam.bu degısmez zaten.bız azlagı bır kenara koyup,onumuze bakalım anlamında konustum.saygılar.

  • Mesut hoca istanbul olarak söylemedi Azlağ tahmininde dediği birebir çıktı ama bizim için değil. Tahmin tutmadı demek Mesut hocaya haksızlık olur bence


    Tek mesaj üzerinden konuyu değiştirmeye çalışman gerçekten çok komik. Mesut hocanın tahmini İstanbul içindi. Tahmin tutmamış olabilir gayet normal bir durum. Öngormesi oldukça uzun bir periyottu. Pek çok modelin 24-48 saatlik dilimlerde bile yakıldığını görebiliyoruz. Mesut hoca da kendini kanıtlamış, bir çok insan için referans kaynağı olabilmiş bir tahminci. Azlağ tahmini yapıp yanılması onun tahmin becerilerini kötülemenizi gerektirmez. Yanlislari yok etmeye calisip kendinizi iyice alcaltmayin. Birakin da yanlislardan ders cikarip doğruları bulalim.

  • Azlağ tahmini , modele dayalı bir tahmin değildi. Sanıyorum geçmiş yıllara dayanan tecrübe ile yapılmış bir tahmindi. Zaten kendiside gelebilecek sistemleri "milli tarihler" adı altında açıklamıştı. Tabi bu insanlarda büyük bir umuda sebep oldu. Ama Semih hoca sadece bir tahmin yaptı. Kendisinde saygı duymak gerekir. Eleştiri yapmak doğru değil.

  • Normal şartlarda eleştiri de yapılabilir aslında. Ancak burada banlama olayları biraz abartıldığından dolayı yapmıyorum ben pek. Bir de genel olarak amatör tahminler olduğundan dolayı çok eleştirinin de anlamı yok. Tecrübe ve araştırma sonucu tahmin yapıyor zaten insanlar. Henüz 2 hafta önceden sistemi gatantileyen ya da tarih vermemizi sağlayacak düzeyde değil teknoloji.

  • hawk komik olan sizsiniz mesut hocanın bütün mesajlarını alıntı yapacak değilim. Mesut hocanın tahmininin tutup tutmadığı ile ilgili fikrimide size açıklayacak değilim. Böle konuşarak kendinizi alçaltırsınız anca. Konuyu başka yerlere çekmenize gerek yok..

    Einmal editiert, zuletzt von leone26 ()