İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Mesela Beylikduzu de asiri guneyde bir ilce ama her sistemde en cok kari aliyor.Rakim en buyuk etken.Kuzey sahillerinin ben guney sahillerden inanilmaz fazla kar aldigini sanmiyorum orada oturan yok ama.Sonucta rakim 0.

    Hocam maltepe çoğu sistemde nasibinden daha fazlasını alıyor. Tamam belki rakımı fazla yerlere göre az ama rakımı düşük yerlere göre yüksek alıyor.

  • tam tersine pendiğin yüksekleri avantajlıyken sahil kısmı maalesef sıkıntılı, siklonik sistemlerde rakım farkı DEK li sistemlerde de mevki farkı çok şeyi değiştiriyor. Asla ve asla kaynarca gibi pendik sahil gibi tuzla sahil gibi kesimleri bunların yüksekleriyle kıyaslamam ve kıyaslamamak lazım. 6 ocak 2017 de herkes uçarken kaynarcada 5-7 cm kar vardı yollar bile tam tutmamıştı keza tuzlada öyleydi..

    Üstat dediğim gibi sahile sıfır noktasına yakın bir noktada oturuyorsanız bunun Pendik tuzlası yok. Mesala fatihte 5 sene ikamet ettim orası pendikten de berbat. Yani güney sahil kesiminin Avrupası asyası, pendiği Bakırköyü yok. 6 ocak 2017 sisteminde e-5 üstü olarak ben 7 ocak sabahına 30 cm karla uyandım.Ancak o sistemin genel özelliği Anadolunun boğaz kesimine kadar büyük potansiyelini bırakmış olmasıydı. O sisteme özel birşeydi. Diğer siklonlu İstanbul efsanelerinde böyle birşey hatırlamıyorum.

  • Hocam maltepe çoğu sistemde nasibinden daha fazlasını alıyor. Tamam belki rakımı fazla yerlere göre az ama rakımı düşük yerlere göre yüksek alıyor.

    Kesinlikle.Her sey guney veya kuzey ayrimi degil.Mesela Avcilar 2012 ve 2015 dek sistemlerinde İstanbulun en cok kar alan ilk 5 yeri arasindaydi guneyde olmasina ragmen.Dek sistemlerinde sicaklikta uygunsa tamamen konuma gore.Siklon yagisinda ise 6 ocak tarzi olursa guney kuzey arasinda hicbir fark olmaz sadece rakimlar arasinda ufak farklar olur o da yagisin kara cevirme saatine gore.Ama asiri kuvvetli siklonlarda kar genellikle her yerde yaklasik zamanlarda basladigi icin cok fark olmuyor.6 ocak sisteminde Avcilar 0 rakim ile Beylikduzu 170 rakim arasinda bile cok az fark vardi.

  • 3 senedir artık şaşırmıyorum her türlü olumsuzluk olmasına alıştım. Ama dün gece cephe yağışı nasıl erken bitti ben hala orda takıldım kaldım ona inanamıyorum. En az sabaha kadar devam etmesi gerekiyordu. Şu şehre bir kurşun falan mı döktürsek artık ne yapsak bilemedim

  • dek bu belli olmaz ama bana kalirsa bu kar geceye kadar surer. Anadolu yakasina kayarak omrunu tamamlar. Belkide 2 3 saate biter tahmini zor. Ani yasayin. Uyduya gore debam eder gibi duruyor.

  • dek bu belli olmaz ama bana kalirsa bu kar geceye kadar surer. Anadolu yakasina kayarak omrunu tamamlar. Belkide 2 3 saate biter tahmini zor. Ani yasayin. Uyduya gore debam eder gibi duruyor.

    Kesinlikle katılıyorum hocam,


    Anın tadını çıkarın, bırakın radarı takip etmeyi, geceye kadar yağış devam edecek belli ki...


    :gun_bandana: