İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yok doğu Marmara yine çok güzel Sakarya Kocaeli en az 20 cm kar alır

    Katılmıyorum. 5-10cm belki oda Sakaryada aynı sekilde bi tık daha şanslı olsada ama Sakaryadan sonrası için iyi zaten çok çabukdoğuluyor süresi kısa pek birşey beklemesin ordakilerde. Dün akşamki potansiyel uçtu gitti.

  • Ecm den başkasını kaale almam diyenler.

    Kral gfs dir.Sistemi en başından beri gören.Batılı veren oydu diye ona tutunuyodunuz.Ama gfs nin inşallah batılamasını bekliycez o ayrı.Ecm sistemi göremediği gibi.Birde gelip saçma sapan umut dağıttı.Yani bi yaptı birde sıvadı.

  • Üzücü cidden. İkinci sistemi yok etmekle kalmayıp ilk sistemi de vasatlaştırdı modeller. Uzun bir süre model takibi yapmayacağım. Cidden rezil bir kış daha.

    Model takibi yapmayanlar sessizce yapmaz olur biter

    Her kötü güncellemeden sonra böyle yazılır

    Ama ilk güncellemede yine herkes ortada

    Hiçbir şey bitmedi

    120 de değişen model 96’da da 72’de de 48’de de değişir

    Hele de böyle kıvrak bir sistemde

  • Katılmıyorum. 5-10cm belki oda Sakaryada aynı sekilde bi tık daha şanslı olsada ama Sakaryadan sonrası için iyi zaten çok çabukdoğuluyor süresi kısa pek birşey beklemesin ordakilerde. Dün akşamki potansiyel uçtu gitti.

    Aynen öyle

  • Sabah yazdığım gerçekleşiyor ne yazıkki bencillik gibi olmasın ama İstanbulda ülkenin 4te 1i var Marmara tüm bölge ülkenin yarısı neredeyse. Bir hüsranı daha bünye kaldırmaz ama bu da olmadı havada kar 1-2 cm kar bizi kesmez artık. Potansiyel güzeldi. Rabbim yine de hayırlısını versin.

  • modellerde yuzde 90 mutabakat var. Ilk sistem siklonlu oldugu icin biraz daha batilama yada dogulamaya acik. Kismette ne varsa artik yapacak birsey yok.

    Hocam ilk sistemin potansiyeli nedir avrupa yakasi yuksekleri için 15-20 cm potansiyel varmi sizce

  • Bu sene modeller gelen her sistemi tarih yaklaştıkça doguluyor umarim semih hocanın beklediği azlag geldiginde bu sekilde dogulamaz (italyaya gidip bize gelmesine de raziyim)

  • modellerde yuzde 90 mutabakat var. Ilk sistem siklonlu oldugu icin biraz daha batilama yada dogulamaya acik. Kismette ne varsa artik yapacak birsey yok.

    aynen,kimse unutmasın ki kar yağmur yağdıran modeller değil nasipte ne varsa o gelecek.

    ALAYINA İSYAN OLSUN,BURSAMIZA YEMİN OLSUN,

    AMATÖRE DÜŞSEN BİLE ,TERKEDENLER KAHPE OLSUN 🐊