İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Anlamıyorum ya daha dün 500 hpa da -38 40ları konuşurken şu anda -30 diyor Gfs. Vade yaklaşırken kırpa kırpa bi hal oluyor ya yetti artık . Hadi 2. Salinimi geçtim 1. De kötüye doğru gidiyor her güncellemede fark ettiniz mi bilmiyorum. Kar yağışının başlama saati her güncellemede erteleniyor . Ne diyelim artık elimizde hala dünden sonra düzelen bir Ukmo ve çok iyi diyagram destekli bir Ecmwf'miz var bardağın dolu tarafı.

  • Avrupa yakasının batısı olarak 3-5 cm kar alıp üstüne kuzeyden gelen -14ler ile kuru soğuk çekeceğime bu şekilde siklonik kar ile 25-30 cm kar almayı tercih ederim. Dikkat edin gfsyi begenmeyenler Anadolu yakası yada ötesinde oturanlar. O kadar takip ettim olumsuz yorum yapmadım bizede bir pay düşer diye bekledim ama arkadaşlar sağolsun kendi lehlerine giden sinoptik kötü gitmeye başlayınca forumu isyan yorumlarına tuttular.

    Bizim için şu an gayet iyi evet, ama sorun şu ki kırpılma ihtimali de bi hayli yüksek bu tür karakterdeki sistemlerin, incecik bir ip üzerinde yürüyoruz şu an da tüm şehir olarak.

  • Bjk123 kuru soğuk çekicegi felan yoktu avrupanin bi kac saatte olsa gayet iyi dek yağışları vermişti. Hangi siklonik sistem de bir sıkıntı çıkmadı soylermisin? Yağışın da bu şekilde geleceğini hiç ama hiç sanmıyorum. Gelir ama kar yapan kısmı ne olur umarım bozmaz ama işin içinde siklon varsa elbet bir çomak çıkıyor.

  • Yine geldi siklonlu bir sistem.Salı akşamına kadar değişiklikler olacak.Beklemek lazım.Modeller kesinlikle çözmüş değiller hiç bişeyi.Ancak Çarşamba sabah bile kesinlikle model takibini bırakıp sınırlı alan modelleri ile devam etmemiz gerek.En kötüsü Salı akşamına kadar daha da bozmadan gelmesini temenni etmek gerek.

  • Sisteme 985 milibar ile merhaba diyebiliriz bu yağışımızı dahada artırır ancak soğumada kırpılma ve alanında daralma yapar. 995 ile gelmesini temenni ederdim ancak alan çok güçlü yapacak bir şey yok. artık yoğun kar yoğun sulu kar yoğun kky ne varsa alırız.

  • konumum 1 metreye oynar mı acep 😂😂😂😂

    Merhaba ben Onurcan Aydın 27 yaşındayım fiziksel engelliyim açık lise mezunuyum yılardır hava forumda model takibi yapıyorum.

  • isin icine siklon girdimi 850 de azalma olmasi normal. Onemli olan 850 nin 2 m ye yansimasi. Yani 850 de eksi 5 girdiginde 0 derece olacaksa eksi 6 ya bile super diyen olur. 2017 ocak sisteminde 85p de eksi 1 de kar aldik.


    Bu sistem o tarz sistem degil tabi ama yinede 2m ye yansimasi onemli. Aksami bekleyecegiz.