İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Balkonda yarım saattir kar yağışını izliyordum ümraniyeden arada kky dönmeye başladı, üşüdüm içeri geçiyorum. Dışarısı ciddi soğuk fazla durulmaması lazım dikkatli olun dostlar:)

    Evet dışarısı gerçekten inanılmaz soğuk.Şu soğuk ile beraber güzel bir kar yakışırdı fakat nasip değilmiş.Şubat'ta inşallah..:saint:

  • Evet dışarısı gerçekten inanılmaz soğuk.Şu soğuk ile beraber güzel bir kar yakışırdı fakat nasip değilmiş.Şubat'ta inşallah..:saint:

    Valla ben seyirlik de olsa yarım saat saf kar gördüm bu gün, bu doz beni bir hafta götürür:)^^ Benzin biraz doldu, ama bir hafta sonra yine ışık yanmaya başlar8o Şöyle 40cm bir kar olsa tadından yenmez bu sene.:saint:

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • konumum kar yağışlııı

    Merhaba ben Onurcan Aydın 27 yaşındayım fiziksel engelliyim açık lise mezunuyum yılardır hava forumda model takibi yapıyorum.

  • Valla ben seyirlik de olsa yarım saat saf kar gördüm bu gün, bu doz beni bir hafta götürür:)^^ Benzin biraz doldu, ama bir hafta sonra yine ışık yanmaya başlar8o Şöyle 40cm bir kar olsa tadından yenmez bu sene.:saint:

    2 senenin üstüne çok iyi gider valla.^^^^Fakat ben kendimi 15-20 bandına sabitledim.Bu rakamlar arası bir örtü olsa bile yeterli benim için.Fazlasına hayır demem ama tabiki de. ^^^^

  • Ümraniye lapa lapa hızlandı millet şaşkın şuan:))8)

    9bf1c437ae.jpg

    Berkay hocam selamlar.

    Çektiğiniz fotoğrafların sol altında bulunan red mi note 8 imzasını kaldırmak veya oraya kendi adınızı - farklı bir şeyi yazmak isterseniz;


    "Ayarlar >Uygulamalar>Sistem Uygulama Ayarları>Kamera>Fligran" menüsüne girip kapatabilir ya da farklı bir şey yazabilirsiniz.


    Paylaştığınız fotoğraflardan hep görüyordum, söyleyeceğim söyleyeceğim derken bugüne yazmak nasip oldu :)

  • Çok sağol valla, ben de diyorudum bunu nasıl kapatırım diye. Çok teşekkürler söylediğin için. :)

    İyi günler, sağlıcakla kal.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Mesleki müsaitliğim olsa yeminle taşınacağım bu yerden ya. Ne İstanbulmuş arkadaş, hiç mi gülmez bir insanın yüzü? 3 senedir aynı hikaye. Bizim sevdamız sürekli kovala diyor ama böyle 5-10 yılda bir kar düşecekse kapatıp gidelim. Efsane bile demiyorum, kar düşmüyor toprağa ya. Çıldıracağım, kaç yıldır sabrediyorum ama gerçekten yeter. Rabbim sen her şeyin en iyisini bilirsin, sabrımız kalmadı nolur kara doyur bizi artık...

    Ferdi Tayfurun hadi gel köyümüze geri dönelim şarkısı aklıma geliyor bazen acaba diyorum köye dönsek ? Hiç olmazsa kırsal alanlara kar yağıyor.İstanbul da bir sorun var ben anlamadım. Umarım bu kanal istanbul ile birlikte iyice venedik şehrine dönmeyiz.

  • Ferdi Tayfurun hadi gel köyümüze geri dönelim şarkısı aklıma geliyor bazen acaba diyorum köye dönsek ? Hiç olmazsa kırsal alanlara kar yağıyor.İstanbul da bir sorun var ben anlamadım. Umarım bu kanal istanbul ile birlikte iyice venedik şehrine dönmeyiz.

    İSTANBUL = ISI ADASI

  • İçinde bulunduğumuz dönem doğanın dengesinin insan eliyle müdahaleye uğraması ve şekillenmesini ifade ediyor. 20. yüzyılın başındaki bilimsel ilerleme teknolojik ilerlemeyi hızlandırdı. Bu durum sanayileşmeyi daha da hızlandırarak küresel ısınmayı tetikleyen bir etmen oldu. son dönemde küresel mali sermaye kâr odaklı düşünerek doğanın tahribatını önemsemedi. Atmosfer bir çok etmeni içinde barındıran, durağan olmayan bir durumu ifade eder. eğer insan müdahalesi artar ise bu yaşadıklarımız da kaçınılmaz oluyor. atmosfer kendinden menkul bir biçimde kaotiktir. tahmin edilmesi güçtür. fakat küresel ısınma ve sadece kâr odaklı bir sanayi üretimi bu kaotik durumu daha da kaotik bir satha çekerek havanın tahmin edilebilirliğini zorlaştırmaktadır. teknolijik ilerleme hava tahminlerine olumlu yansımakla beraber doğanın tahribatı ile atmosefirin kaotik yapısının perçinlenmesi, ters bir orantı yaratarak atmosferik yorumlamaları güçleştirdi.

    Hülasa; uluslararası modellerin ellerindeki bunca bilimsel alet ve olanağa rağmen uzun vadeli tahminler de yanılırlarken burda modelleri yorumlamaya çalışarak ortaya birşeyler koymaya çalışan arkadaşların üstüne gitmek, bu değişen doğa koşullarını göz ardı ederek suçlu bulmaya çalışmak pek hakkaniyetli durmuyor.

    uzays3271653126uzays3271653126uzays3271653126

  • Ferdi Tayfurun hadi gel köyümüze geri dönelim şarkısı aklıma geliyor bazen acaba diyorum köye dönsek ? Hiç olmazsa kırsal alanlara kar yağıyor.İstanbul da bir sorun var ben anlamadım. Umarım bu kanal istanbul ile birlikte iyice venedik şehrine dönmeyiz.

    Avrupaya yada moskova taraflarina gitme sakin. Orasi bizden daha beter :D