İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar bazen bencillikten burnumuzun dibindeki gerçeği kaçırabiliyoruz.O kadar ülkemize ve kendimize takmışız ki asıl kış geçirmesi gereken kuzey ülkeleri bile +10 ila +20 derece mevsim normallerinin üstünde. Bu konuda veri paylaşımı yapan tüm arkadaşları kutlarım. Kutuptan mancınıkla soğuk hava üstümüze fırlatılamayacağına göre biraz oluruna bırakmak gerek.


    Bu hayatta yaşadığımız her şeyin bir sebebi var raslantı olmaz. Testen geçtiğimiz gün gibi a

    konumumuz diyoruz, küresel ısınma ,son yıllarda sıkıntı va vs, fakat : forumda hiç konuşulmayan aynı enlemlerde (yaklaşık ) newyork veya kore civarları çogunlukla kış dönemlerini - degerlerde geçiriyor (istanbul u baz alıyorum ) yagış miktarları degişken olsada ısı olarak yagış alırsa kar olarak düşecegi net. bu duruma hangi şartlar olumlu katkı veriyor, bizde sıkıntı varken ?

  • Zor olan uzun vadede tahmin yapabilmektir. Ekimde ne dedi üstad ;

    Sonrasında verileri Azlağ ı öngördü.Bence üstteki tahmini daha önemlidir.Azlağın geleceğinin garantisi olmadığı gibi gelmiyeceğinin de yok.O yüzden haftalık 3-5 günlük modellerin sunduklarıyla olumlu ya da olumsuz sallamanın anlamı yok.Zor bir coğrafyada altın arayan madenciler gibiyiz.Her kış ' İstanbulda kıyılarda kar yok ' desem kış boyunca gelecek olası 6-8 sistemden biri kar bıraksa başarısız mı olurum? Yoksa gelecek olan o 1 tanesini bulmaya çalışınca mı? Eski kışlarda kar zaten yağardı sadece ne zaman olacağı merak edilirdi.Şu son 20-30 yıldır o döngüde değiliz.Tekrar eski kışların başlayacağı döngünün en kısa zamanda başlayacağı günler yakındır.Çünkü atmosferin döngüsü düz değildir...

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    Bitmeyen trollere kapak👌

  • Mart ayı bitmeden umut tükenmez bende ama herkes acayip yorulmuş ya çok net. Belki Şubat ayında tertemiz sistemler gelecek bilemeyiz ama rahatlamamiz gerekiyor en azından modeller bir şekilde mutabık olmalı. Modeller arası mutabakatı geçtim, gfs bile 4 farklı çıktı veriyor günde ve hiç biri birbirine uymuyor. Umarim hocalardan ve modellerden güzel sinyaller alırız önümüzdeki günler için.

  • Öğlen efsaneyi verip seviniyorsunuz akşam kestaneye dönünce üzülüyorsunuz. Bu kadar ani duygu değişimi yapmanıza gerek yok sonuç olarak herşey olacağına varır. Bir kaç saat arayla radikal değişimler yaşanıyor ise demekki rayına henüz oturmayan şeyler var. Martın 15’i gibi kışı kapatmayalım.

  • Yeni eklenen Akom istasyonları rakımı yüksek yerlere ait genellikle ancak Göztepe istasyonunu kaldırmak bir hata. Kadıköy ile Göztepe arası 7 km olabilir ancak havası başkadır.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Gfs nin 300 lü saatlerde verdiği hayal ürünlerini 200 lü saatlere gelmeden kaale almayın. Manyak eder adamı. Dün nerede bugün neredeyiz.

    Gecen gün tam olarak bunu söyledim bende. Buyuk umutlar büyük hayal kırıklığı yaratıyor. takibe devam şubat var daha

  • Tek ihtiyaç yağış

    ECM0-144.GIF?18-12

    Eger simdiden yagis gorunmuyosa yagis olsa bile modeller cok az verir hic olmadiginda bi jereden modellerin cok verdigini cok nadir gordum. Az olursa yagis 2018 23 24 ocak sistemi gibi hafif deklerle gecer gibi 23 24 ocak sistemi ayni tarihe denk geliyo. Yagisin artmasini beklicez.