İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • istanbul diyagramına takılmayın arkadaşlar. Orta vadede anî bir hamaga dönüşme ihtimali var. GFS çözümlemesini sistemin girişine 120h kalaya kadar ancak bitirecek. Çünkü AB ile ilgili kompleksiteyi çözmesi için sistemin

    İnşallah hocam. Bari şu yarıyıl tatilinde çocuklarımızın yüzü gülsün.

  • Dün öğlenki gfs güncellemesinde oldugu gibi azor atlantikte konumlanmalı. Böyle olursa 23 ündeki salınımı kaybederiz ama çok daha güclüsü olan ay sonu salınımını alırız

  • Hele şükür kavuştuk foruma, biz yokken GFS efendi neler verdi biz döndük hemen eski GFS oluverdi, birkac guncelleme geçsin bakalim ona göre konuşuruz

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Hastalikdan , salgindan kiriliyor millet.Hastanede aciller ana baba gunu gibi ...Kar yagarsa butun pislik , mikrop kirilir gider tertemiz olur insallahhh..Haydi bakalim ay sonuna ne kaldi surda yagsa soyle diz boyuda karda ortalik ne kadar sessiz ve sukunet icinde kalir ..o sadelik guzellik ..Ruzgarin saga sola vurdugu tipi seklinde kar ve ruzgar sesi..offff offff

  • ECMWF'nin 24-25 ocak tarihleri arasında verdiği salınımın nedense ben gelmemesi taraftarıyım.Sonuç olarak erkenden sistem öngördüğü için Azor'un konumundada bozulmalar oluyor.Eğer ECMWF gibi gelirse ilerisi hiç hayra alamet değil bana kalırsa.Ama tabi GFS gibimi gelicek orasıda belli değil.Eğer ay sonu sistem falan yoksa ECMWF gibi gelsin.

    Einmal editiert, zuletzt von Diablo~ ()

  • Niye 23-24'ü gelmemesini istiyorsunuzki. Bi sonraki sistem Eps'de 31'inden aşşağı onaylamyorki ozamana o gfsde görünen sinoptik 40 takla atar. Dün gfsin gösterdiği salınım çok uzak saatlerde unutmamakda fayda var. Geleceği varsa gelir zaten bu arada site yine kasmaya başladı.

  • Niye 23-24'ü gelmemesini istiyorsunuzki. Bi sonraki sistem Eps'de 31'inden aşşağı onaylamyorki ozamana o gfsde görünen sinoptik 40 takla atar. Dün gfsin gösterdiği salınım çok uzak saatlerde unutmamakda fayda var. Geleceği varsa gelir zaten bu arada site yine kasmaya başladı.

    Hocam dediğim gibi eğer ay sonu sistem falan yoksa ECMWF gibi gelsin fakat ECMWF'de İstanbul adına kuru soğuk gibi.Sadece aydos taraflarına yağarsa yağar diye düşünüyorum.

  • Hocam dediğim gibi eğer ay sonu sistem falan yoksa ECMWF gibi gelsin fakat ECMWF'de İstanbul adına kuru soğuk gibi.Sadece aydos taraflarına yağarsa yağar diye düşünüyorum.

    Şuanki ecmnin gösterdiği 168.saat gibi geleceği belli değil ona bakılırsa diğer modeller çok daha kötü ecmden 24 sistemi için belli olan birşey yok belki havadada olsa birşeyler görebiliriz yükseklere kar yağmadı daha belki yükseklere yağar nasip.

  • ECM + GFS / 2 = 23 -24 Ocak olacak büyük ihtimalle. Biraz daha doğulu ve 850 ise - 5-6 girebilir. ECM 'de hala 168 saat içinde sistem. Dün -10 sokarken şimdi - 8 akşam muhtemelen -7 olacak. Bu görünün durum tabii ki ama kıtayı etkileyecek olan A.B çok kuvvetli ve saçak saçak :) bakınca bile insanın kafası karışıyor. Modellerin kafasını sarhoş etmişe benziyor. 21 - 22 den önce ay sonu sistemi belli olmaz . 23 - 24 sistemi artık sürpriz yapar diye çok umutlanmamak gerek. Görünen köy kılavuz istemez.

  • arkadaslar,zaten bizim istegimizle olmuyor bu isler. Veya gfs istegine gore olmuyor.Bazen sanki sistemin gelmesi modele bagliymis gibi konusanlar oluyor,bu yuzden soyluyorum. Atmosfer kaotiktir,bakarsiniz 23 unde havada kar gorup ay sonunda efsane sistem aliriz veya bakarsiniz 23unde de kar olmaz aysonu da. Biraz sabir edelim,3-4 gun icinde taslar oturur.