İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hep tahmin yaparken yok bu tarihte bu olmazsa ben bu işi bitakıyom yada ben bu isten bişe anlamiyom tarzı cümleler kutuluyor tabi kişisel bi düşünce olabilir ama bence bukadar büyük ve iddali konuşmak hem yanlış hemde sakıncalı olmazsa kendine zarar.Atmosfer hakkında bukadar kesin ve iddalı konuşmak yanlış ve saçma.

    Seneye İstanbul kara doymazsa ben bu işi bırakırım gözlerime yazık^^^^^^

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Karsızlık zor bir durum hepimizi bu foruma toplayanda beyaza olan sevdamız, ancak benim gibi birkaç yıl kar kovalarsanız sonunda şunu farkediyorsunuz, aslında bizi hava takibi yaptıran kar değil tüm hava olayları. Kar yağdı yağdı yağmadı mayıs başına kadar dinlenir mis gibi oraj kovalarım yağış kovalarım, yetmedi yazın amerikada kasırga takibi yaparım.. Ramazanda serin atak kovalarım yazın yağış peşinde olurum sonbahar gelir sezonluk tahmin bakarım kısacası yılın her zamanında tüm hava olaylarını takip ederim..


    Kar işine çok takılmayın açıkçası iklim değişikliğini avrupa kıtası olarak fazlasıyla hissettik bundan sonrada o eski kışları beklemem, İstanbul gibi bir şehir 3 sene doya doya kar görmeden kış bitiriyorsa ( 3. sene henüz kesin değil) bunların sebeplerini görmek lazım..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Narsil hocam dedinize katılıyom ama kar'ın cok ayri bi yeri var.

    Her yaz kasırga,oraj,serin atak mutlaka görüyoz ama kar ?

    Takibi ayrı heycanlı,o sistemj yaşamasi ayrı zevklk,bizde bıraktığı hisler farklı,verdiği mutluluk.

    Hava takibi yaparken kasımin ortası-mart ortasına kadar nerdeyse hergün 2-3 saatimizi forumda geciriyoz yazın bu sayı çok ama cok düşüyo.

  • Konumumda 8 derece beklenen sıcaklık , gerçekleşen an itibari ile 2,5 derece. Cold.EFso hocam sistemsiz bir ortamda , bu kadar fark anormal değil mi? Bu arada konumum esenyurt

    Atmosfer her an kendi aksiyonunu/ sistemini üretiyor

    Biz sadece 500/850’de soğuk girişine odaklıyız ama aslında uzun zamandır anlatmaya çalıştığım şey ; yer seviyesi mekanizmasının birçok şeyden daha önemli olduğuydu

    Enverziyon, rüzgar, sis, nem , Basınç etkisi, hava kirliliği ve daha nice başlık bizi etkileyen önemli konular

    Dün gece İşaret ettiğiniz sıcaklık düşüşü bu sabah daha bariz görülüyor , şu anda -4 gören istasyon var , MGM 6/7 dereceler beklerken 8/10 derece daha düşük gidiyor bazı istasyonlar (Çekmeköy Ömerli İsaköy Samandıra vb)

    Ancak bu gibi durumlarda soğumanın üst seviye merkezli aksiyoner mi YB etkisiyle enverziyon mekanizmalı mı olduğunu anlamak için hemen Aydos istasyonuna bakmak yeterli olacaktır ki Aydos 6 derece (demek ki her şey normal)

    Gün içindeki ısınmayla -4 gören istasyon bile 10’ dereceleri aşacağından akşamüstü söz konusu hafif yağışın kar olarak düşme ihtimali sıfıra yakındır (bir üstteki soru için yorum)

    edb84aa47.jpg

  • Günaydın, En son 10 Ocak 1993 yılında Kuzey Atlantik'te 913 mb'lı çok derin bir siklon oluşmuştu. Şimdilerde ise tüm zamanların rekorunu zorlayan siklon var.

  • Kışı bitiren arkadaşlara söyleyin yarım kalan bir hesap var

    daha atraksyon yeni başlıyor

    Е́сли у вас есть вре́мя, что́бы ныть и жа́ловаться, зна́чит его́ доста́точно, что́бы всё измени́ть.

  • Günaydın, En son 10 Ocak 1993 yılında Kuzey Atlantik'te 913 mb'lı çok derin bir siklon oluşmuştu. Şimdilerde ise tüm zamanların rekorunu zorlayan siklon var.

    bunun icin konumuz var hocam, oraya yazarsaniz birdahaki sefere,iyi olur..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN