İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kışı bitirenin aklına şaşarım bugün Bülent Şen bile kar ihtimali var dedi. Kaldı ki indeksler bile tek başına ayın 22 23 ünden sonra ve özellikle ay sonu için selektörü yaktı eğer tablo değişmezse bu sefer daha etkili gelecek inşallah. 22 ocakta ilk kez dillendirmiş olduğum 7 8 şubatın selektörünü yakan uzun vade verileri şimdi de 22 23 ve ay sonuna selektörü yaktı. Eğer Kar yağmazsa kış çıkana kadar ben bu işten anlamıyorum diyorum kendim için.

  • Mesele kar yağması değil artık

    Büyük ihtimal kar görürüz zaten evelallah

    Bu işi bilenler az çok havanın kokusunu bilir

    Kaldı ki Daha iki gün önce çok güzel görsellik kar yağışları gördük

    Mesele örtüyü kapmak artık

    Hem de parmak hesabı falan da değil karış hesabı lazım bize

  • ?

    Bu elim olay malesef benim görev yaptıgim yenidogan beldesinde bir okulda gerceklesmisti.O gunku sartlar da yenidoganda inanilmaz bir kar fırtinasi vardi.Ve hala soruyorum.o gunku yetkililer neden okullari o gun tatil etmediler.Bu vesileyle olen cocugumuza tekrardan Rahmet diliyorum.

  • Seni düşünmediğim bir an, bir anım yok kör olayım. Dağlar bile sarsılıyor gönlümün ağırlığından...

    Karlı dağlar geçit vermez olunca

    Gidilmez o yare yollar bağlanır

    Gül yüzlü sevdiğim elin eli olunca

    Elde birşey kalmaz gayri ağlanır

    Dağlar, dağlar sevdiğim ağlar

  • Forumun en sevmedigim zamanlari sistem sonrasi.Sistem gelene kadar gunde 3 4 saatimizi forumda geciriyoruz.Sistem bitince o 3 4 saat 5 10 dakikaya dusuyor ve acayip bir bosluk hissi yaratiyor.

    Aynısını şu an yaşıyorum 2 gündür foruma çok az giriyorum ve hayattan sanki bir şey eksikmiş gibi oluyor

  • Bilimsel verileri bir kenara atıp her kış dedemi oturur tekrar tekrar eski kışları sorarım hepsini görmüş insan 1938 doğumlu kendisi 87 kisini oyle bir anlatirki bana olum mart ayina kadar yaz gibi yaşadık hic kimse beklemezdi oyle bir kisi ozamanlar nisan ayinda bile kar gordum ben der oyle bir yagdiki der mart ayinda 2 hafta hayat durma noktasina geldi resmen karlarin icinde kaldik tuneller actik der kendisi ozamanda nakliyeciyli kendi kamyonu vardi ulkenin heryerine nerden is alirsa oraya tasirdi bigunu antepdeydim dedi radyodan dinliyorum dedi marmara bolgesinde hayat durmus dedi yalova tarafina gelirken eskisehire zor ulastim derdi muhtari aradimda evdekilere gelemiyecegimi haber et demis ozaman telefon yok diyo kimsede bir muhtarda var ancak ona ulasabildim diyor ya daha anlatilcak okadar sey varki destan olur kitap olur burada sayfalar yetmez neden yazdim bu kadar seyi umudunu bir sisteme baglayan arkadaslara umudunu kaybedenlere bir sistem geldi tutmadi diyenlere kisi erken bitirenlere dereyi gormeden pacayi siyiranlara umutsuzluga kapilanlara umut olmak icin umudunuzu hic bir zaman yitirmeyin arkadaslar bu sebeplede gereksiz tartismayin kalp kirmayin bir gun oyle bir kis gelirde ozaman nedemek istedigimi dedemin bana nedemek istedigni anlamis olurum biraz uzun oldu fakat gercekten okumanizi tavsiye ederim bu yazimi gelecek elbet bir gun!!!!!