İstanbulluların Beklediği Kar Haberi!

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İstanbul’da Kar Ne Zaman Yağacak? İstanbullular İşte Tahminler…

    İstanbul’da sonbahar mevsiminin tamamında ve kış mevsiminin girişinde hem sıcaklık açısından hem de yağış açısından mevsim normallerine göre olumsuz hava durumu koşulları oluştu. Son yılların en sıcak ve kurak kasım ayı yaşandı. İstanbul’da barajlardaki doluluk olanı alarm verdi. İstanbul için en yağışlı dönem olan Aralık ayı, ilk 2 hafta kurak ve mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklarla geçti. Peki İstanbul’da kar ne zaman yağacak? Bu döngü ne zaman kırılacak ve İstanbullular karla tanışabilecek?

    Son meteorolojik verilere göre, önümüzdeki günlerde mevsim normallerinin üzerine çıkması beklenen sıcaklıklar, ay sonuna doğru hızlı bir şekilde düşüşe geçmesi tahmin ediliyor. Meteorolojik açıdan devam eden bu olumsuz tablo 2019 yılının son günleri ve 2020 yılının ilk günlerinde bozulabilir. Tahmin modellerine göre, İstanbul’un hasret kaldığı kış mevsimi kendini hissettirecek. Uzun vade tahminlerine göre, yılbaşında İstanbul’da havanın soğuk geçmesi ve birçok ilçesinde karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülmesi bekleniyor. Mutlu seneler…

    Sayfanın alt kısmından yorumlarınızı iletebilirsiniz.

    İstanbulluların Beklediği Kar Haberi! yazısı ilk önce Hava Forum I Meteorolojik Hava Durumu Sitesi üzerinde ortaya çıktı.

    Kaynak: https://www.havaforum.com/ista…rin-bekledigi-kar-haberi/

    Bu hesap Hava Forum'un ana sayfasında yayınlanan yazıları otomatik olarak forumda paylaşmaktadır.