Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bursa akşamdan beri müthiş bir yağış alıyor maşallahı var. Nisan yağışları ortalama altında kalmıştı. Bugün ki yağış barajlara iyi gelecek.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Saol hocam, ben Bursayıda çok severim, Emir sultanın, Üftadi Hzlerinin, Somuncu babanın, padişahların şehridir..İstanbulda bir ayağımız kalacak elbet ama yabancılık çekmem evelallah

    Çok il gezdim Türkiye'de ama alıştığımdan mı bilmiyorum ama bursa benim için çok ayrı hocam. Havası falan her şeyi ile bana çok iyi geliyor. Başka ilde yaşayamıyorum. İstanbul'da oturan akrabalarım her gelişinde keşke bizde Bursa'da oturabilsek diyor onlarda çok seviyor 🤣 Canım sıkılınca biniyor budo'ya gidiyorum İstanbul'a. Konum ve şehir olarak bursa çok iyi. Tabi şehir merkezi beton yığını oldu oralar ayrı konu.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Bomboş birgün daha abi.3 gündür gök gürültüsü var sadece :D

    bizde bile aksiyon oldu ki açıkçası bugün avrupa yakasının batısı dışında pek ümidim yoktu, senin o tarafların boş geçmesi ilginç..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Hava durumlarını ve radarı takip ederken genelde Ankara'dan sonra hep memleketim Bursa'ya bakarım ben de..Her yaz 3 ay'ımı geçirmeden kendime gelemediğim güzel insanlarını ve doğasına bayıldığım bir şehir.Tophane'ye çıkmayı,Mudanya'da balık yemeyi,Sarıalan'da doğa yürüyüşlerini,Heykel'i gezmeyi ve daha onlarca şeyi özlediğim Yeşil Bursa'm.Bugün akrabalarımdan da öğrendiğim üzere il genelinde güzel yağış olmuş hala da devam ediyormuş.Akşam saatlerinde aralıksız neredeyse 1 saat süren şimşek ve gok gürültüsüne de tanık olmuş bizimkiler.Son olarak tüm Bursa'lı dostlara selamlar..Güzel Bursa'mızın Yeşil Bursa ünvanına yakışır şekilde kıymetini bilelim dostlar:)

  • bizde bile aksiyon oldu ki açıkçası bugün avrupa yakasının batısı dışında pek ümidim yoktu, senin o tarafların boş geçmesi ilginç..

    Buğdaylara yetecek kadar yağsın kafi hareketten kastım o benim :D.Bu tür ters köşeler takibin tadına tat katıyor.Önümüzde ki günlerde bir daha deneyeceğim şansımı :P

  • Buğdaylara yetecek kadar yağsın kafi hareketten kastım o benim :D.Bu tür ters köşeler takibin tadına tat katıyor.Önümüzde ki günlerde bir daha deneyeceğim şansımı :P

    yağış önemli aynen, bakalım daha yeni başladık zaten..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • İftardan önce semaveri yaktım balkonda iftardan sonra çay hazır olsun diye karamursel yalova taraflarından şimşekler çaka çaka yaklasıyordu üzüldüm semaveri boşuna yaktım diye saat 1 oldu halan daha hava yagmadı nere gitti acaba o gökgürültülü hava 🧐

  • Bu Kocaeli'de ki araba fabrikaları özellikle Hyundai havaya top atışı yapıyor uzun zamandır dolu yağmasın diye. Maalesef doluyu engelleyeyim derken yağmur da durdu.

    Üzerimize gelen hat bile eridi bitti ne şimşek ne gök gürültüsü ne yağmur.

  • Bugün daha kuvvetli yağış bekleniyor ancak dünkü aksiyonun ardından bugün biraz zayıf kaldı gibi. Radarda şu an çok etkin ve geniş kütle göremiyorum. Belki ilerleyen saatlerde oluşabilir. Oraj olayında zaten temel faktör ısınma ve yüksek kararsızlık. Mesela dün hava ılıktı arkasından öğleden sonra güzel bir aksiyon yaşattı. Bugün ise serinledi dolayısıyla çok etkin bir oraj zor. Normal yağmur olur muhtemelen. Oraj olayında güneşli ve sıcak havanın arkasından gelen ilk kütle genelde aksiyon oluşturuyor. Sonraki ikincil üçüncül kütleler ya da oluşumlar daha ziyade normal yağmur şeklinde oluyor.