Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • sura16 hocam içiniz rahat olsun ilk sistemde rahat örtü alirsınız 10cm ve üstü alabilirsiniz 2.sistem hala tam net deyil,iyi gelirse 20,30cmyi zorlarız Kocaeliyle beraber:)

    Çok teşekkürler yorumunuz için inşallah nasip kısmet bakalım havada görmeye razı hale geldim. Dibimizde Koca Uludağ var gitmeye fırsat yok. Çok özledim kâr yağışını şahsen.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • 850 sikinti yapar su goruntude.Civik sulu bir ortu olur.Ama 2.dalga dun ecmwf gibi gelse 3 seneyi unutturur dogu marmaraya.

    Gündüz sahil kesimlerde örtü olmayabilir daha çok 100-150 rakım üstü ama akşama olacaktır diye düşünüyorum ben ilk sistem için. 2. dalagyı kaybettik sayılır ben ondan ümidi kesmek üzereyim son umut akşam çıktılarınıda görelimde ona göre artık.

  • Dün akşamki efsaneye gidebilcek görüntüyü kestaneye çevirmiş bulunmakta ecm. Bundan sonra ecm modeline hiçbir şekilde güvenmiyem ders olsun bize.

    umut taciri bu ECMWF... kimin lafına uyduysa artık(GEM)...

    sistem benim için bitmiştir. çatı ve araba üstlerine bakıp kendimi tatmin edemem şu saatten sonra. bekle bekle bekle kış bitti. Dün efsane veren modeller bugün kestane vermesi de ne biliyim imaj karizma yerle bir oldu.

    Einmal editiert, zuletzt von DrMozzy ()

  • Şu kafadan anlayıştan arınamayacağız.Siklonun sistemi yok ettiğini gördük ama sen ısrarla kime neyin yarayacağını görmemektesin.Kaldı ki siklonun rotası birkaç gün önceki gibi olsaydı benim bahçeye dek mi siklon mu candır gösterebilirdim de.:/

    Kardesim banane kime yaradigindan kusura bakma da .Bana yaramiyorsa napayim.Burada tartismaya gerek yok.

  • 2.Salınım yaklaşık 115 120. Saatte ve her güncellemede farklı farklı değişimler görüyoruz bunun daha yolu var takibe devam edicez. Gfs diyagramına yeni baktım sabaha göre görüntü gayet iyi geldi bana , 6 senaryo falan biraz daha aşağı meyillenmiş . Ecmwf dün akşam tabiri yerindeyse maximum verimli bir güncelleme yapmıştı . Değişeceği kanısına az çok varmıştık . Sabah, hem sistemin gücünü biraz kırmış hem de ülkemizin daha doğusundan giriş yapmış. Hakkımızda hayırlısı en azından çoğu ilimiz kar görecek , örtü görecek. Batı Karadeniz'deki illerimiz ise bunun bir tık üstünde 😁 . Temkini elden bırakmadan takibe devam .

    2 Mal editiert, zuletzt von Dincer41 ()

  • Arkadaşlar yaklaşan sistem öncesi daha fazla sıkıntı yaşamamak adına bu gece saat 01:00 ile sabah 06:00 arası sitenin server taşıma çalışması olacaktır.Çalışma bittikten sonra 6-12 saat arasında siteye girişlerde problemler devam edebilir.Server değişimi sonrası kolayca bağlanmak için modeminizi resetleyip yeni bir IP almasını sağlarsanız siteye yeni server üzerinden daha kolay ulaşabilirsiniz.Ayrıca çerezleri silip tarayıcınızı kaldırıp tekrar yükleyerek de siteye bağlanmaya çalışabilirsiniz.Son 3 gündür özellikle güncelleme saatlerinde anlık 7500 civarı giriş sebebiyle ortak olarak kullandığımız server bize yetmemeye başladı.Bu geceden itibaren sadece bize ait olan servera geçtiğimizde bu yoğunluk çok daha az olmaya başlayacaktır.Anlayışınız için teşekkürler.

  • EyvAllah sizede.Kusura bakmayin kendi dusuncem bu sekilde.Siklon bize yaramiyor kolay kolay.Genelde efsaneyi bati marmara yasiyor bknz 6Ocak 2017.Ondan dolayi siklonu sevmemem en az sizin sevmeniz kadar dogal.Son 5 yildir adam gibi sistem alamayan bir dogu marmaraliyi anlayisla karsilayacaginizdan suphem de yok.