Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şu ikinci dalga dahada doğular umarım. -8, -10 la kuru soğuk çekeceğimize +10 tercih ederim. Yazık gerçekten...

    Dediğiniz gibi oldu gerçekten. İkinci salınım doğuladı baya. İlk salınımda 2-3 gün önceki gibi siklon güzel tırmansa soğukla birlikte bol bol kar görsek herkesin canına yetecek.

  • Batı adına 2 sistemi toplasan 1 sistem etmez.Soğuk açısından hariç bana kalırsa vasat bir sitem.3 yıldır neredeyse havada dahi kar gömeyişimiz , bu sitemi abartmamıza neden oldu ki baştan beri batı adına çok iyi bir sitem değildi.Kısacası çarşambanın gelişi bir önceki hafta olan perşembeden belliydi.Havada kesintilerle de olsa kar göreceğiz,çok hafif sulu ince bir örtü de olur ama onun üstünü şu şartlarda beklemem.Hayırlısı önümüzde ki sitemlere bakacağız.3 sene bekledik, biraz daha bekleriz yeter ki beklentimizi karşılayacak potansiyelde bir sitem gelsin.Batı karadenizden başlayıp ülkemizin doğusun da kalan kardeşlerimiz için sitem hayırlı olsun.Temennim hepsinin beklentilerini karşılayan bir sitem olması dileğiyle...

  • İlk sistemde kar var yanlız Sakarya ve Kocaeliye Perşembe günü sabah 10 gibi civarı başlayıp gece kadar devam gfsye göre örtü olur akşama özellikle.

    850 sikinti yapar su goruntude.Civik sulu bir ortu olur.Ama 2.dalga dun ecmwf gibi gelse 3 seneyi unutturur dogu marmaraya.

    Einmal editiert, zuletzt von Mucahit5461 ()

  • Siklonun bir sistemi nasil yok ettigini gorebildiniz mi?Dek candir iste bu yuzden.

    Şu kafadan anlayıştan arınamayacağız.Siklonun sistemi yok ettiğini gördük ama sen ısrarla kime neyin yarayacağını görmemektesin.Kaldı ki siklonun rotası birkaç gün önceki gibi olsaydı benim bahçeye dek mi siklon mu candır gösterebilirdim de.:/

  • @4 Şubat Balıkesir merkez cokmu kötü..

    İlk sistem nasıl merkez adina cevaplarsanız sevinirim saygılarımla.

    İlk sistem yağmur cmtsi sabahı birkaç saat kky-kar şeklinde şu an için gözüken.Ama bölge sorumlumuz zaten genel bir bilgi verir...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Meteorolojik Değerlendirme

    Tarih: 3 Şubat 2020 Pazartesi Saat: 14:45 Uyarı No: 33 Uyarı Kodu:

    Beklenen Meteorolojik Hadise

    Ülkemize Çarşamba Gününden İtibaren Fırtına, Kuvvetli Sağanak Yağış, Soğuk Hava ve Kar Geliyor.

    Başlama-Bitiş Zamanı

    03.02.2020 15:00 - 07.02.2020 18:00

    Genel Durum

    ÜLKEMİZE ÇARŞAMBA GÜNÜNDEN İTİBAREN FIRTINA, KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ, SOĞUK HAVA VE KAR GELİYOR

    Yurdumuzun Çarşamba gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.


    Çarşamba günü Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde görülecek yağışların genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Trakya’da karla karışık yağmur ve kar, Marmara, Ege ve Akdeniz’de kuvvetli sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor.


    Perşembe günü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu dışında ülke genelinde yağış bekleniyor. Yağışların Trakya, Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kar, Akdeniz kıyı kesiminde sağanak, yağış alan diğer yerlerde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.


    Yurdumuzun Cuma günü akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Ülkemizin kuzey ve doğu bölgelerinde beklenen yağışların Doğu Akdeniz kıyıları dışında ülke genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.


    HAVA SICAKLIKLARINDA ANİ DÜŞÜŞLER BEKLENİYOR. SICAKLILAR 10-15 DERECE AZALACAK!

    Hafta ortasına kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenilen hava sıcaklıklarının önce Balkanlardan sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemlerle birlikte, ülkemiz genelinde hissedilir derecede (10-15 C derece) azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normalleri altında seyretmesi bekleniyor.


    Rüzgârın, Çarşamba günü Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde, Perşembe günü ise Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına şeklinde (70-100 Km/saat) eseceği ancak rüzgârın Çarşamba günü öğle saatlerinden başlayarak Marmara’da, Perşembe günü ise kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlere döneceği tahmin ediliyor.


    Kuvvetli lodos fırtınası nedeniyle Çarşamba ve Perşembe günleri soba ve baca gazı zehirlenmeleri meydana gelebileceğinden vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur.

    ALAYINA İSYAN OLSUN,BURSAMIZA YEMİN OLSUN,

    AMATÖRE DÜŞSEN BİLE ,TERKEDENLER KAHPE OLSUN 🐊

  • İlk sistemde kar var yanlız Sakarya ve Kocaeliye Perşembe günü sabah 10 gibi civarı başlayıp gece kadar devam gfsye göre örtü olur akşama özellikle.

    İlk sistem

    f375ec80c8d2.gif

    2cd54be592bd2791a8f5.gif1189a26d45d5c2429.gif62c9d159717d0ccb1a91.gif


    İkinci sistem

    9102e8e587.gif505622d21bccf70aaf02f2.gif1cf656d78.gif

    7cf70cde28b2702bc6d26e53.gif