Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • haritaci6741 gözünüz aydın Balıkesir-Bursa şehir merkezleri kaldı sanırım bir kar görmeyen :D

    Aynen sorma hemşerim. Adı Balkan sistemi Zonguldak Bursa’dan daha soğuk oluyo. Bursa hala 3.9 derece. Yağış olsa bile kar yağması imkansızdı. Anlamadım bu işi. Bu saatten sonra bizi anca Sibirya paklar. Hava kar değerlerine inmiyo hiç bi şekilde çok ilginç. Paso kuru soğuk yiyoruz. Merkezi geçtim şehrin 300-400 metre yükseklerine bile havada dahi kar yağmadı.

  • Ayın 18'inde nasipse Ankara'dan Bursa'ya geliyorum tatil süresince burdayım.İnşallah güzel kar yağışları alacağız hep beraber takibe devam8)

    Valla hiç tavsiye etmem. Ankarada ne güzel 10 cm örtünüzü aldınız. Bursa 2017 godzilladan sonra bi daha toparlayamadı. Aşırı sanayileşmenin getirdiği ısı adasının etkisi olabilir bence.

  • Valla hiç tavsiye etmem. Ankarada ne güzel 10 cm örtünüzü aldınız. Bursa 2017 godzilladan sonra bi daha toparlayamadı. Aşırı sanayileşmenin getirdiği ısı adasının etkisi olabilir bence.

    Geçen sene Bursa örtü aldı.

  • Arkadaşlar bugün okuldan gelirken bulutlardaki bi gariplik dikkatimi cekti


    1d910c06e70ccbc36c.jpgf8430b4ec04fe3e30.jpg18349c2e9e98.jpg


    Fotoğraflardada gördünüz gibi bi yarık gibi birşey var sanki iki buljtda farklı türmüş gibi yağla su nasıl karışmıyiyosa bu bulutlarda kilometrelerce dümdüz serit halinde degmiyolar bana çok garip geldi.

    Aynı manzara Zonguldak Merkez açıklarında da vardı denizin üstünde senin resim attığın saatlerde.

  • Valla bilmiyorum hangi semti kastediyosunuz. Yıldırım Duaçınarında hiç bişey yoktu.

    Sanırım 4-7 ocak tarihlerinden biriydi ve Bursa genelinde 5-10 cm lik örtü vardı. Ama kısa sürdü sonra güneş açınca hepsi eridi zaten.

  • Sanırım 4-7 ocak tarihlerinden biriydi ve Bursa genelinde 5-10 cm lik örtü vardı. Ama kısa sürdü sonra güneş açınca hepsi eridi zaten.

    yanılıyorsunuz Bursa’da bu sene dahil 3 senedir örtü almadı.Örtü alan mevkiler Teferrüç yani Uludağ etekleridir.Merkezi(Yıldırım,Nilüfer,Osmangazi,Gürsu,Kestel) Sadece Çatı,araba üstü,çimen üstü beyazladı örtü ne yazıkki oluşmadı.

  • Nilüfer 4 ocak 2019

    Burası büyük ihtimalle kara fatma mevki ve üstü olabilir.O sistemde ve kar yağışında tam oradaydım kar birikimi karafatma ve üzerinde olmuştu metro civarı ve altında örtü yoktu yani ufak bir mevkiyi etkiledi doğrudur.

  • yanılıyorsunuz Bursa’da bu sene dahil 3 senedir örtü almadı.Örtü alan mevkiler Teferrüç yani Uludağ etekleridir.Merkezi(Yıldırım,Nilüfer,Osmangazi,Gürsu,Kestel) Sadece Çatı,araba üstü,çimen üstü beyazladı örtü ne yazıkki oluşmadı.

    Aynen katılıyorum. Benim açımdan örtü olabilmesi için kaldırımları da tutması lazımdır. Geçen seneki sistemlerde kaldırımlarda ve asfaltta örtü oluşmadı.

  • Valla hiç tavsiye etmem. Ankarada ne güzel 10 cm örtünüzü aldınız. Bursa 2017 godzilladan sonra bi daha toparlayamadı. Aşırı sanayileşmenin getirdiği ısı adasının etkisi olabilir bence.

    2017 den bugüne sanayileşme yada nüfus açısından çok bişey değişmedi Bursa'da kardeşim kuzey kutbunun 2-3 derece ısınması sebebiyle zaten zar zor kar degerlerinde aldığımız yağışı 2-3 derece daha kaybederek yağmur olarak alıyoruz bu saatten sonra -8 bile yetmez şuan -8 var üzerimizde çik bak disari sence kar soğuğu varmı yok sadece kky yapar -8 artık ama 3-4 sene once -6 da bile kky alıyorduk :(

  • 2017 den bugüne sanayileşme yada nüfus açısından çok bişey değişmedi Bursa'da kardeşim kuzey kutbunun 2-3 derece ısınması sebebiyle zaten zar zor kar degerlerinde aldığımız yağışı 2-3 derece daha kaybederek yağmur olarak alıyoruz bu saatten sonra -8 bile yetmez şuan -8 var üzerimizde çik bak disari sence kar soğuğu varmı yok sadece kky yapar -8 artık ama 3-4 sene once -6 da bile kky alıyorduk :(

    üstümüzde -6 vardı -8 girişi olmadı Bursa adına genel iyibariyle -4/-6 girişi oldu

  • geçen sene bahsedilen 4 7 ocak tarihlerinde kısa süreliğinede olsa, nilüfer alçak kesimleri dahil ,sabah saatlerinde asfalt ve kaldırımlarda örtü oluştu(net tarih 4 ocak)

  • Geçen sene Bursa Nilüferde hayatımdaki en yoğun kar yağışını görmüştüm 4 ocak sabah saatleri hatırladiğım kadarıyla acemlere kadar 4-5 cmlik bir örtü de vardı ondan sonrasında bişey yoktu

  • Geçen sene Bursa Nilüferde hayatımdaki en yoğun kar yağışını görmüştüm 4 ocak sabah saatleri hatırladiğım kadarıyla acemlere kadar 4-5 cmlik bir örtü de vardı ondan sonrasında bişey yoktu

    Aynen o sistemi hatırlıyorum. Yıldırım ve şehrin doğusu için dramatikti. 2 derecenin altına inememiştik sulu kar bile yağmıyordu

  • Bursa’da tek şanslı ilçe Nilüfer diyebiliriz bi kky bi yağmura çevirsede belli kesimleri aldı.Ne yazıkki karda ayak izimizi görecek birşey göremedik biz Yıldırım ve Osmangazi olarak.Karafatmada seyirlik ve kar topu anlamımda 1 gün faydalanmıştım işimden ötürü