Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu konunun bir bolge sorumlusu var, ondan talep etcen :) balikesiri komsu konuda uykusuz bekliyor diye paylastim;)

    Mevzu bahis komşuluksa bizde komşuyuz ve uykusuz kaldım

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • gfs gece güncellemesi ne yapmış öyle Aman Allah'ım gerçekleşmesi dileğimiz ne güncelleme kutup inmiş.Kalbim hopladı yaşanmış efsaneleri unutun yenisine hazır mısınız.Umarım böyle gelir.

  • Çanakkale istasyonu lodosu çok iyi alan bir istasyon, çünkü deniz kıyısında ve boğazın anadolu yakasından en dar yerinde. Böyle bir lodosun gelmesi halinde istasyonda 70km lik bir rüzgar görebileceğimizi düşünüyorum. Anlık hamlelere infoclimattan yada twitterdan mgm çalışanlarından alabiliriz

  • Yanlis anlasilmak istemem ama bu sistem batı marmaraya çalışır.6Ocak 2017 yi de çok büyük umutlarla takip etmistim.Dogu Marmara için kestane olmuştu.Bu tarz girişler genelde doğu marmaraya çalışmıyor.(Deniz seviyesi için)

  • Enes Güleç(17) hocam öğle model güncellemeleri arasında en beğendiğiniz güncelleme hangisi oldu ? Bana göre kontrol diğerlerine göre daha güzel duruyor. Tercih etme şansınız olsa hangisini tercih ederdiniz ? Son olarak Güney Marmara'ya en iyi hangisi çalışır ?

  • Enes Güleç(17) hocam öğle model güncellemeleri arasında en beğendiğiniz güncelleme hangisi oldu ? Bana göre kontrol diğerlerine göre daha güzel duruyor. Tercih etme şansınız olsa hangisini tercih ederdiniz ? Son olarak Güney Marmara'ya en iyi hangisi çalışır ?

    Bölgemiz adına bir çok sinoptik var güzel diyebileceğimiz. Tam GabelBerg10 a atıfta bulunarak beğendimiz bir sinoptiği paylaşacaktım. Bu sinoptikte tatmin edici kar ve uzunvade de büyük balık var

    40. da bu olsun GabelBerg10 komşum :chinese:

    anim_ygt2.gif

    anim_czs8.gif

    anim_shu0.gif

  • Moral bozacak bir bozulma gidişat yok aslında.Sadece haklı olarak beklentiler yüksek onun içinse ay ortasından önce kapı yok bize.Bir de sıcak dalgamız var çivi çiviyi söker mantığıyla moral bozucu gelmiyor bana kuvvetli sıcak ardı kuvvetli soğuklar olabilir.

    Hocam dursunbey diagram atabilirmisin

  • Perşembe ve Cuma akşamı Ecm çıktılarında bu sistemi görürsem kafam rahat olur. Nereye ne kadar yağar , nereyi daha çok vurur vs. Sonrasına bakarız.

    6 Ocak 2017 den beri doğru düzgün kar yağışı görmedik inşaallah hepimizi tatmin edecek yağışları alırız.

  • Enes Güleç(17) diyagramlara göre ne diyorsun komşum İtalya riski çok az duruyor Yunanistan'da ondan farksız değil Kafkasya düşündürücü :/

    Komşum bu soğukları kaçırcağımızı düşünmüyorum, ihtimalleri sıralamam gerekirse;

    %10 İtalya: Bence düşük bir ihtimal çünkü orada oluşan ab azorun baskı yemesiyle hızlıca batıya kayıyor

    %20 Yunanistan: Yine italyadan yola çıkan ab nin erken yükselmesi sonucu ilk dalga Yunanistan olabilir ama ikinci dalga mutlaka bize vurur. Olası Yunanistan senaryosunda da Trakya ve Çanakkale kar görebilir, Güney Marmarada ekmek yiyebilir

    %10: Kafkas; Baltıktaki ab bu konuda beni düşünüdüyor. Soğukları saat yönünün tersine çeviren bu ab, azor’un atağıyla hızlıca kafkaslara gidebilir bir görüntüsü var

    %60 Biz: Bize doğudan yada batıdan soğuk elbet bir yerden vurur diye düşünüyorum. Bu konuda düşüneceğimiz şey Doğu Marmara, Batı Karadeniz mi şanslı yoksa Trakya ve Batı Marmara mı şanslı olacak.

    Alsında önümüzdeki 22 Ocağa kadar ki süreçte en az 1 en fazla 3 atak olması olası. İlk gelecek sisteme bağlı 2. ve 3. ataklar şekillenecek. Aklımda bir kaç senaryo var, örnekleride var ama biraz daha netleşince bahsetmem daha doğru olur.

    Örn: 8. Senaryo, 2 atak şeklinde geliyor 3. atak yoldaydı