Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Buradan dönerse kaşığı kırılsın hocam. 72 de gördük o batılamayı bir zahmet dönmesin artık yoksa hiç bir geçerliliği kalmayacak ecmwf'nin

    Aslında sabah çalıştırması doğu bölgeler için en uç noktada çıkmıştı. Eps ye bakalım diyecem de onunda bi espirisi kalmadı artık. Biraz daha batılarsa İstanbullu kardeşlerimizde nasiplenir. Hakkımızda hayırlısı.

  • Aslında sabah çalıştırması doğu bölgeler için en uç noktada çıkmıştı. Eps ye bakalım diyecem de onunda bi espirisi kalmadı artık. Biraz daha batılarsa İstanbullu kardeşlerimizde nasiplenir. Hakkımızda hayırlısı.

    80-100 km daha batılarsa İstanbul-Kocaeli-Sakarya Hattı gömülür. İnşallah diyelim. :)

  • Eps felan hikaye dün akşam nasıldı bu sabah nasıl oldu ana çıktıyı takip ediyor çok az fark olabilir okadar. Sabaha göre evrim geçirmiş kısa vadede nerdeyse ben bu modelin nesine inanayım bide 96.saatde bunu yapıyor. Şuanlık kar var modele göre az yada çok ama inanmadığım için yarın sabaha hatta mutabakat olmazsa akşama kadar takibe devam.

  • 80-100 km daha batılarsa İstanbul-Kocaeli-Sakarya Hattı gömülür. İnşallah diyelim. :)

    100'e gerek yok bölgemiz için 50-60km batılaması bile yeterli yeterki bi tık daha batılasın diyecem ama güvenemiyorum bu ölü modele sabahki yamuğundan sonra

  • Eps felan hikaye dün akşam nasıldı bu sabah nasıl oldu ana çıktıyı takip ediyor çok az fark olabilir okadar. Sabaha göre evrim geçirmiş kısa vadede nerdeyse ben bu modelin nesine inanayım bide 96.saatde bunu yapıyor. Şuanlık kar var modele göre az yada çok ama inanmadığım için yarın sabaha hatta mutabakat olmazsa akşama kadar takibe devam.

    O yüzden yarın akşama kadar sabırla beklemek lazım. İnşaAllah ortalamadan çok sapmamıştır

  • Dediğim gibi gfsde'de devam etmeli batılama o zaman evinin önü bile kapanacak. :)

    Ulan ne zaman takip etmesem guzel geliyor modeller.Siteye giremedim mukemmel cikti verdi ecmwf.Dunde boyle vermisti sevinsem mi beklesem mi bilemedim 😃.Ama diger kardeslerimiz icin bir tik daha batilamasi lazim.InsaAllah tum marmara olarak kara doyariz.Dogu Karadeniz kesinlesti zaten onu konusmaya gerek yok.

  • Ulan ne zaman takip etmesem guzel geliyor modeller.Siteye giremedim mukemmel cikti verdi ecmwf.Dunde boyle vermisti sevinsem mi beklesem mi bilemedim 😃.Ama diger kardeslerimiz icin bir tik daha batilamasi lazim.InsaAllah tum marmara olarak kara doyariz.Dogu Karadeniz kesinlesti zaten onu konusmaya gerek yok.

    Bence de ortalama 100 km daha batılarsa marmara içinde çok güzel sistem olur umarım bozmaz bu görüntüler dua edelim.

  • HATIRLATMA !!!



    Arkadaşlar yaklaşan sistem öncesi daha fazla sıkıntı yaşamamak adına bu gece saat 01:00 ile sabah 06:00 arası sitenin server taşıma çalışması olacaktır.Çalışma bittikten sonra 6-12 saat arasında siteye girişlerde problemler devam edebilir.Server değişimi sonrası kolayca bağlanmak için modeminizi resetleyip yeni bir IP almasını sağlarsanız siteye yeni server üzerinden daha kolay ulaşabilirsiniz.Ayrıca çerezleri silip tarayıcınızı kaldırıp tekrar yükleyerek de siteye bağlanmaya çalışabilirsiniz.Son 3 gündür özellikle güncelleme saatlerinde anlık 7500 civarı giriş sebebiyle ortak olarak kullandığımız server bize yetmemeye başladı.Bu geceden itibaren sadece bize ait olan servera geçtiğimizde bu yoğunluk çok daha az olmaya başlayacaktır.Anlayışınız için teşekkürler.

    Bara döda fiskar följer strömmen...