Şahsi Tahminler ve Yorumlar (2021 Sonbaharı)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yönetim tahmin yapma sevdası olan amatör üyelere hem kendilerini geliştirmeleri hemde forumun itibarını zedelememeleri amacıyla çocuklar siz artık burada oynayacaksınız minvalinde sayfa açmış. Tahmin yapıp kendini ispat etmek isteyen herkese bol şans diliyorum. Sizler geleceğin efsane-semih'lerisiniz.

    Çocuklar siz burada oynayacaksınız cümlesi hoş bi cümle olmamış.Tahmin yapmak özellikle uzun vadede çok riskli bir iştir.Zaten uzun vade tahmin yapıp tutturan da nadir.Bunun bariz örneği Prof. Adil Tek Kasım ayı için kar yağışı öngörmüştü ama gerçekleşme olasılığı çok düşük.Korkma burda amatör tahmincilerin fikrini söylemesi ve bunu destekleyici verilerle yapması forumun itibarını zedelemek bi yana dursun daha da popülaritesini arttırır emin ol

  • Bjk123 burada paylaşım yapan her üye forumun itibarını yükseltir. Forum, burada paylaşım yapan her üyeyle büyür, gelişir. Niyetinin kötü olmadığını bilsem de haddini aşan bir yorum olmuş, umarım mesajını düzenlersin.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • evet arkadaşlar konumuza dönelim .

    Veri ile kaynak ile harita ile tahmin yapmak isteyen arkadaşlar buyrun sahne sizin ...

    LÜTFEN DİKKAT !

    bahsettiğiniz konu ile kaynak gösterdiğiniz haritalar-resimler lütfen birbiriyle örtüşsün .

    Sizin anlattığınız ile haritaların anlattığı örtüşsün lütfen ...

  • Aslında şöylede yapılabilir @bjk123'ün dediğine artı olarak burda herkez tahminini yapar aralarından tahminlerinde başarılı olanlar,beğenisi fazla olanlar gibi öne çıkan tahminciler sadece onların girebileceği bi üst konuya(örneğin:Şahsi Tahminler Ve Yorumlar Bronz,Platin,Altın gibi lig sistemi) yazma hakkı kazanır.Ordada diğerlerine göre önde gelen tahminciler yine bi üst konuya yükseltilir ve en sondada tahmincilerle bi nevi müzakere yaparak onlarında onayıyla Tahminci rütbesine erişebirler.Böylece tahmincilerimiz dahada artar,tahmincilerin artmasıyla aralarındaki rekabet dahada kızışır herbiri birbirinden iyi tahminler yapmaya çalışır(tabiki bunlar dostça bi şekilde olmalı ),forumumuz büyür.


    Not:Ben sadece öneride bulundum dedime ekleme veya çıkartmalarda yapılabilir:)

  • Konunun ozune geri donelim lutfen..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Bu forumun resmi olarak 5 tane yazar tahminci hocası var. Onun dışında ben dahil kim olursa olsun yazar tahminci ünvanına sahip olmadığı müddetçe niyeti her ne kadar forum için yararlı şeyler paylaşmak olsada biz birbirimizi bilsek bile forum dışı takipçiler öyle demez. Hf platinium olarak veri paylaşan kimsenin verisi yada tahmini tutmadığı zaman dışardan forumu takip eden birisi filanca hf platinium üyenin tahmini tutmuyor demez havaforum denen sitenin tahmini tutmuyor der. Doğal olarak itibar zedelenmesi olur. Bu yüzden yönetim haklı olarak bunu engellemek için gayret gösteriyor.

  • Bjk123 sorun çocuk lafı değil bence sorun forumun itibarının düşürülmesi iddiası. Şimdi bu durumda Cold.EFso hocamızın konusu, DoquKaradeniz28 hocamızın konusu, Berkay34 hocamızın konusu ve diğer arkadaşımızın konuları itibar mı zedeliyor. Yazık değil mi o kadar paylaşıma, veriye, emeğe. Belki ‘yok, ben o anlamda demedim’ diyebilirsin ama mesajını değiştirmen gerekir bana göre.

    Öncelikle şahsıma vermiş olduğunuz desteğe teşekkür ederim. Benim konum ta ilk mesajımda belirttiğim üzere kendi tahminlerimi paylaştığım bir platform değil, geleneksel takvime göre belirlenmiş belli dönemleri takip ettiğimiz bir başlıktı. Demek ki gerek görülmemiş, sağlık olsun.

    Üye olduğum tarihten bu yana asla foruma yönelik eleştirim olmadı. Ama artık bende bu demokratik hakkımı kullanmak istiyorum. Açıkçası benim gibi çaylak tahmincilerin tutmayan tahminleri itibar zedelenmesi olarak algılanacağına, daha sorumlu ve her sözü dikkate alınan kişilerin geçen kış yaşadıkları hayal kırıklığı irdelense mesafe kat edilirdi forum adına. Bahsettiğim fiyasko tahminlerin başlıklarının bir çoğu hala orda kapı gibi dururken Berkay yanlış harita paylaşmış, Tayfun olacak demiş olmamış bunları öne çıkarmak, en hafif ifadeyle abesle iştigaldir bana göre. Böyle bir karara saygı duyarım, forumu ben kurmadım, yöneticisi de ben değilim sadece o yüzden duyarım. Yoksa böyle bir kararın haklılığına asla ikna olmam, sağlam verilerle yapılan ve tutmayan tahminlerin gereği yapılmamışken...

    Edit. Bilgilendirme yazısını şimdi gördüm. Şikayet üzerine hukuksal bir sıkıntı yaşanıyor ise sözümü geri aldım. Bizler kendi çapımızda tahmin yapacağız diye Hava Forum sıkıntı yaşayacak da, varsın olmasın tahminimiz. Mesajım gerekli görülüyorsa silinebilir.

  • Beyler sorun ne ?

    Neyi anlamadınız ?

    Forumda konu başlığı açıldığı için konunun başında üye konusudur yazmadığı için tüm yorumlar forum resmi yorumu gibi algılanabiliyor . Uzun süre forumda duran bu ayrımı yapabilir ama unutmayın herkes biz gibi forumda uzun vakit geçirmiyor . Farklı sosyal medya hesaplarından sizin görmediğiniz 100lerce mesaj - geri dönüş alıyoruz .

    Bu konu bu şekilde karar verilene kadar defalarca süzgeçten geçti değerlendirildi .

    Kaynağı- Haritası-Modeli-Kendi elle çizdiği resimde dahil "VERİ" göstererek her üye tahmin-yorum yapabilir (anlatılan ile veri arasında uyum olmalı ) .

    1. üye güncel A verisi ile kışın soğuk geçeceği

    2. üye güncel B verisi ile kışın sıcak geçeceğini söyleyebilir .

    3. üye de bunları okur . Bunların "üye tahmini" olduğunu görür . Verileri ve yorumları inceler . Kendince hangisi kafasına yatarsa o paylaşımı beğenir takip eder .

    umarım anlatabilmişimdir . iyi forumlar...

  • Değerli kardeşim çok güzel yazmışsın Ben 3 seneye yakındır foruma üyeyim nadir de olsa kendimce bişeyler payaşıyorum.Meterolojiye meraklıyım ama model takip sayfası birçok üyeye kapalı tamam bu konuda haklısınız.Ama burası bazılarının egolarını tatmin ettiği bir platform olmaya başladı.Belli başlı tahminci/yazar arkadaşlar var hepsine saygım sonsuz geçen seneyi hatırlayalım.O sene bu sene falan filan metreleri hazırlayın dendi iç bölgeler hariç sonuç fos herkes yanılabilir tahmin sonuçta tahminci/yazar arkadaşların bazıları forumda fazla aktif degıl bari birşeyler yapmak isteyenlere engel olmayın yada onların paylaşımlarına saygı duyun

  • Değerli kardeşim çok güzel yazmışsın Ben 3 seneye yakındır foruma üyeyim nadir de olsa kendimce bişeyler payaşıyorum.Meterolojiye meraklıyım ama model takip sayfası birçok üyeye kapalı tamam bu konuda haklısınız.Ama burası bazılarının egolarını tatmin ettiği bir platform olmaya başladı.Belli başlı tahminci/yazar arkadaşlar var hepsine saygım sonsuz geçen seneyi hatırlayalım.O sene bu sene falan filan metreleri hazırlayın dendi iç bölgeler hariç sonuç fos zaten tahminci/yazar arkadaşların bazıları forumda fazla aktif degıl bari birşeyler yapmak isteyenlere engel olmayın yada onların paylaşımlarına saygı duyun

    Kimseye engel olunmuyor.Bu konu üzerinden paylaşım yapılmaya devam edilecek var olan konu üzerinden.Yeni bu konu açmadan yapılamıyor bu anlattıklarınız? Bu arada yazarda olsa hata yapabilir bu yorumunuz ile ismini vermediğiniz yazarı küçük düşüremezsiniz alttan alttan.Normal üyeler tahmin konusu açamayacak gereğinden fazla uzatmaya çalışıyorsunuz konuyu.Yönetim kararını verdi.Bu kararı beğenmeyen arkadaşlar başka forumlar üzerinden yazmaya devam edebilir/konu açabilir kimseyi zorla tutmuyoruz burada.

  • Konu nasıl buralara gelmiş ilginç.Aslında yönetimin bu konuyu açma sebebi çok net ve açık, bunuda güzel bi şekilde açıklamışlar.Hayırlı olsun.

    ALAYINA İSYAN OLSUN,BURSAMIZA YEMİN OLSUN,

    AMATÖRE DÜŞSEN BİLE ,TERKEDENLER KAHPE OLSUN 🐊

  • Buarada ufak bir şey ama hatırlatalım, bu konu sallamasyon konusu değil, burada yazacak olan arkadaşların tahminlerini belli başlı verilere dayandırması şart, yok dayandırmıyorsa o zaman zaten sallamasyon oluyor onun yeride karalama tahtasıdır..Yani niye mesajım silindi diye gelmeden önce bu yazılanları okumanızı tavsiye ederim..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN