2019/20 Kışı Genel Görünümüm (Kasım Sonu Aralık Başı İzle Ve Gör Sistemi)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ecmwf izlanda paraziti dışında basınç dağlışı gayet güzel ben beğendim şahsen... Bakalım sabah ve yarın nasıl bir görüntü verecek?:)


    Günün sonucu;


    Sabah ecmwf gayet güzel çıktı, gfs sabah kötüydü ama öğlen gayet güzel çıktı hatta kasım efsanesi verdi akşam biraz bozdu ama Ecmwf akşam yine fena değildi İzlanda dışında.


    Diyagramlar gayet güzel.:hfyeni (29):


    Herkese selamlar, iyi akşamlar...


    Sağlıcakla kalın.:)

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Ecmwf ile Gfs neredeyse mutabaka varmaya başladılar kasım başı sistemi için hadi hayırlı olsun, yinede değişebilme ihtimali açık takibe devam...:)


    Şimdi sistem ineceği neredeyse belli olmaya başladı, sırada ikisinin mutabakatının bozulmaması ve sistemin imeceği yerin belirginleşmesi.



    ECMWF;


    824e6dcbf93a0d31.jpg



    Bu görüntünün devamında Azor doğulaması ile bize balkanlardan siklonlo bir sistem inerdi...


    GFS;


    7c9f4fb7c.jpg

    f5c6081916b009be43bbf5bc1.jpg



    Sistemin bu kadar doğulu inemsi muhtemel değil nao gibi endekslere bakarsak buna izin vermez, normalde bu görüntünün devamında siklon patlaması gerek ama 500 ün iyleşmesi gerekli..


    Takibe devam...:)

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • 29/30/31/1 Jetstream

    hgt300.png

    hgt300.png

    hgt300.png

    hgt300.png

    Devamında 5/6 sında egeden bir giriş daha var.

    hgt300.png

    hgt300.png

    hgt300.png

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Gfs öğlen güncellemesine bir ateş edeyim bare bende... Çok güzel çıkmış.:):gun_bandana:rk223_kgigf-12351

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Sıfıra razıyım :) Adım adım gelsin. Kasım'da bir kaç kuvvetli sistemle gaza gelip ardından mevsim normalleri üzeri sıcaklıkla kışı bitirmeyiz umarım. Son bir kaç senedir Atlantik inanılmaz aktif. Hatta geçen sene tüm veriler Atlantik duracak demesine rağmen ABD üzerindeki aşırı soğuklar Atlantik üzerinde ardı ardına sağlam A.B doğurdu :( bize gelmesi garanti sistemleri potadan çıkardı. Atlantiği çözen bu seneyi çözer.

  • Normalde ben bu konuyu açarken aklımda iki soru vardı? Birinci konuyu bu kadar erken açtığımdan dolayı yanılma payımın fazla olabilmesi, ikinci ise sistem ters köşe yapabilir miydi? Gerçi bu kasım ayının başında bu şekilde bir soğuk dalga olacağını belirtmiştim ekim ayı genel görünümümde ama sadece bu iki soru benim kafamı çok karıştırıyordu sonra gerçekten dibine kadar araştırdım bu gelecek soğuk dalgayı endeksler olsun bu içinde bulunduğumuz döngü olsun, modellerin ilk sinyalleri olsun, sonra hem verilere göre hemde uzun vade deki tecrübelerime göre bu konuyu açmaya karar verdim, ve hep beraber 4 gündür takip ediyoruz bu konu üzerinden sistemi, bu arada konu içi veri paylaşan arkadaşlara da tekrardan teşekkürler, modeller artık sistemi belli etti, yani yüzde 75 ihtimalle artık sistem inecek ama şimdi sırada 3. aşama olan sistemin nereye ve ne kuvvetle ineceği var. Bakalım nasibimizde var mı sistemi yaşamak?:) Ekimin ilk günlerinden belli çok iddialıydım kasım başı gibi kuvvetli bir soğuk dalga olacağını ve modeller sistemi adam akılı vermeye başladı Allah'ıma şükür... :)


    Selamlarımla, İyi akşamlar herkese.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk