Futbola Dair Her Şey [2022/23]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Futbol başlığına hemen hemen hiç yazmam. Ama bu sefer dayanamadım.


    Arda denen ADAM'ın Galatasaray'a olan tranferinde başta Fatih Terim olmak üzere payı olanların hepsinin Allah .... sını versin.


    Hamile eşi evdeyken başkasının eşine sarkıntılık yapmak gibi bir sürü ahlaksızlığı olan bir adamı niye alırsınız bu takıma? Hem de Cengiz başkanı üzerek yaparsınız bunu?

    Her insan ikinci bir şansı hak eder. Barcelona, Atletico Madrid'de oynadı. Çok iyi hocalar ile çalıştı. Simeone antreman ve taktik metod sistemlerini oyuncuları ile paylaşıyor oda faydalandı. 1 sene oynayıp teknik ekibe katılacak. Yaptığı hatalar çok ama 1 şansı hakediyor. En zor zamanında bu kulüpte boş sözleşmeye imza atıp oynadı 11m kazandırdı kulübe. O zamana göre çok iyi paraydı. Yaptığı yanlış evet ama şansı hakediyor. O olayların perde arkasını bilmiyoruz. Berkay caner ile de sorun yaşamıştı. Berkay'da sorunlu biraz.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞


  • Dün bazıları başakşehir nasıl limit düşük olur falan diyordu gümüşdağ kendi diyor. Son 3 yılın gelir gider ortalamasına göre limitler verilmiş. Başakşehir'in taraftardan kazandığı kombine,bilet,loca,forma satışı geliri yok. Bu sene Cl gidecekleri için seneye harcama limitleri daha fazla olacak. Ama bazıları okumadan harcama limiti üzerinden yorum yapıyor :)

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Bırakın artık birilerinin GS’ye FB’ye BJK’ye, düşman demeyi.Kimsenin kimseye düşman olduğu yok olamazda FB’ye verilen bu limit gerçek verilere/hesaplara dayanmıyor olsaydı yer yerinden oynardı bu riski TFF baştan alamazdı ,bu limitin nedeni ne? Onu sorgulayın..

  • sura16 yani her kulübün bundan haberi vardi?



    Hocam TFF şimdi açıklama yayınladı. 3. Maddeye göre 1 sene önce tüm kulüpler bu sistemi kabul etmiş ve imzalamış. Limitlerin hesaplanacağı 2 sene önceden belliymiş devre arası da hesaplanmış. Yani her kulübün daha 2-3 ay önceden haberleri varmış kendi limitleri hakkında. Göksel gümüşdağ öyle dedi. Son 3 yılın gelir gider dengesine göre hesaplanıyormuş. Buna göre seneye başakşehir,alanyaspor limiti artar Galatasaray, Beşiktaş düşer.


    Birde hocam bundan 1 ay önce pandemi dönüşü sergen yalçın bizim limit 30-35 milyon seviyelerinde olacak demişti. Fatih Terim'de 55-60m seviyeleri diye açıklama yapmıştı. Her kulüp önceden bu limiti biliyormuş anladığım kadarıyla.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

    Einmal editiert, zuletzt von sura16 ()

  • Artık pek bu konuları konuşmamak lazım. Fenerbahçe her kulüpün yaptığı gibi transferleri ve şu anki kadrodaki futbolcuları 1907 TL ye imza attıracak. Zaten Mert Hakan ve Erol Bulut a böyle imza attıracaklarmış. Yani başka yolu yok.

  • Buradan Ali Koc'un şark kurnazligi yaptigida cikar, madem olay belli taraftari niye gazliyorsun?? Dun dediklerimin arkasindayim basarisizliga kilif arama bunlar..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Buradan Ali Koc'un şark kurnazligi yaptigida cikar, madem olay belli taraftari niye gazliyorsun?? Dun dediklerimin arkasindayim basarisizliga kilif arama bunlar..

    Kesinlikle katılıyorum. Tff yi günahım kadar sevmem. belgelerle çıkıp bizim limit şu olması lazım şuralarda yanlış var desinler her türlü destek veririm ama fener yıkılmaz ağır taş altında ezilirsiniz gibi gazlayıcı ve başarısızlığa kılıf olacak açıklamalara karşıyım. Ortalık zaten gergin Bi de futbol uğruna germeye gerek yok



  • Başarılar. Gelebilecek en iyi teknik adamdı mevcut şartlarda. Eldekilerden verim alır. Savunma futbolu oynamayı seviyor. İlk 2 sene şampiyonluk beklememesi lazım taraftarın. Maddi durum ve kadro kalitesi ortada.

    2 sene bekleyen 4 büyük var mı? Bursa ve başakın 2.şampiyonlukları olmadığı için tasnif dışı tutuyorum.Hele fbde kaç yıllık beklenti varken başkanın durumu tartışılırken 2 yıl değil ilk yarıda ilk 5 in dışında kalsın takım hele üstüne derbi de kaybederse anında bileti kesilir.Bu diğer büyükler için de geçerli...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • 2 sene bekleyen 4 büyük var mı? Bursa ve başakın 2.şampiyonlukları olmadığı için tasnif dışı tutuyorum.Hele fbde kaç yıllık beklenti varken başkanın durumu tartışılırken 2 yıl değil ilk yarıda ilk 5 in dışında kalsın takım hele üstüne derbi de kaybederse anında bileti kesilir.Bu diğer büyükler için de geçerli...

    İşte bu taraftarların bakış açısı yüzünden oluyor hocam. Tamam kulüp 7 senedir tek başarısı yok ama erol bulut enkaza geliyor. Transfer belki yapamayacak. Eldeki kadro çok yetersiz. İlk 5'te bitirirse öpsün başına koysun taraftar. 1 sene sabretsin en azından seneye limit arttınca transfer yapar daha iyi bir performans koyar. Sabretmeyi bilmesi lazım Fenerbahçe taraftarının. Yoksa hangi hoca gelirse gelsin eldeki kadroyu ilk 2'ye sokamaz. Mümkün değil. Her hocayı kovarlar.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Bence ali koç en büyük hatayı aykut kocaman'ı göndermek ile yaptı. 2017-2018 sezonunda o kötü kadro alper ile falan Galatasaray'ın 1 puan arkasında bitirdi. 2018-2019 sezonuna Aykut kocaman ile devam etse en kötü ilk 3'te bitirir hatta cl bile gidip gelir getirebilirdi. 30 tane de transfer yapmak ve 2 hoca değişmek zorunda kalmazdı. Oynattığı oyun çok sıkıcı, defansif olabilir ama ligin en çok gol atan takımıydı o sezon şaka gibi :) Ben o zaman cocu geldiğinde de demiştim. Aykut hoca 1 sezon daha devam etmeliydi.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Arda Turan'ı Fatih Terim getirtti gibi intiba oluşturuldu ve ben buna inanmıyorum.Her kim getirdiyse işleri rast gitmesin.Muhtemelen ikinci kaptan yaparlar.Dua etsinler de pandemi nedeniyle tribüne o taraftar gitmesin çekecekleri var çok.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Arda'nın Galatasaray'a dönmesine ben sevindim açıkçası.Fenerbahçe taraftarı Emre Belezoğlu'na nasıl sahip çıkıyorsa bizimde Arda Turan'a sahip çıkmamız gerekiyor.Yanlışları oldu mu ? elbette oldu.Fakat Türkiye'de futbol her zaman böyledir.2 tane örnek verelim hemen mesela Burak Yılmaz Beşiktaş'a gelmeden önce çArşı ''burak mı öğk'' gibi pankartlar falan hazırlamıştı fakat geldiğinde kral ilan edildi.Gökhan Gönül Fenerbahçe ile anlaştı iddiaları var dolar fırlatılmıştı kendisine Fenerbahçe'ye gelirse yine sarmaş dolaş olucaklar.Aynı durum Galatasaray içinde geçerli.Taraftar kızgın olabilir kendisine fakat maç yaptıkça bütün olaylar unutulacaktır.Koca kafa hoşgeldin.:)--