Futbola Dair Her Şey [2022/23]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Milyonluk eşşekler lafı az gelir bunları döveceksin yazık aldıkları paralara bak oynadıkları oyuna bak onursuz adamlardan ne bekliyorsak işte yazıklar olsun

  • Bizi bu hale getirenlere yazıklar olsun diyeceğim. Biz bu takımı burada yenerken o zaman gidip adabıyla üç yiyip dönmüştük ancak bu maç gördük ki bu takım Galatasaray değil. Tamamını kiralık yaparsan orta sahayı tabi umurunda olmaz üzülmeyecekler bile skora. Olympiakos kadar olamaz takımlarımız ne maddi imkansızlıklarla takım kurup oynuyorlar yanı başımızda örneği de var. 6 Kasım’a denk geldi diye şen şakrak olanlar olabilir tabi de durumun ciddiyetini anlayıp şampiyon olmayayım diye şimdiden ellerini açıp duaya başlasınlar bugün biz ne yiyorsak yarın X2 ile başınıza gelecektir.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • terim geçen seneden beri aynı seyi söylüyor. operasyon revizyon ocak ayı yaz transfer dönemi. geçen sene de ocak ayı dedin ocak geldi yaz transfer dönemi dedin. şimdi yine ocak ayı diyor aklımızla alay ediyor. yazın oyuncu transferlerini başkası yaptı geleli 3 hafta oldu sanki. linnesi kadroya almayıp nagatomodan vazgeçemeyen de benim. haftalardır bu kadrodan bişey olmayacağı belli hala aynı adamlarda ısrar. forma adaleti sıfır. hayallerim var derken biz yanlış anlamışız gol atamadan rekor eksi averajla grubu bitirmekmiş hayal...

  • 6 kasima gelmesi ve bunu dile getirenler isin mizahinda, eskiden bu tur takilmalar mizahlar karsilikli eglence icin yapilirdi ama gerek abartanlar gerekte saygisizca bunu dile getirenler olunca is zivanadan cikiyor..


    Kulup takimlari bazinda neyin yanlis yapildigi nelerin duzeltilmesi gerektigi konusunda sadece bu sene avrupada oynayanlar degil herkesin sapkayi onune alip iyi dusunmesi lazim, he annemizin ligi bize yeter diyorsak boyle devam edebiliriz..


    Ben Galatasarayli degilim ama sahsi bir fikrim var suanda Fatih hocanin yasadigi sorunlarla ilgili. 1.si yonetimle Fatih hoca arasi acik, bu tur durumlarda toplayici olan Albayrak gucendirilmis gibi Falcao transferi mevzusundan dolayi, ve ana fikrim Fatih hoca Turkiyenin en kariyerli en iyi hocasi ama motivasyon sokak agziyla gaz vererek bazi seyleride yaptirir. Gectigimiz senelerdeki takimlarina bakin bu gazi alip canini disine takan yerli hatta yabanci( Melo, Drogba, Sneider vs) oyuncular vardi takimda. Bu sene birkere yerli oyuncu yok ilk 11 de, olan yabancilarda gazi alinmis profesyonel oyuncular..Buda sonuclara yansiyor maaleser. Bu benim sahsi gorusum katilanlar katilmayanlar olabilir elbette. Bu isin dugumunu taraftar ve yonetim cozer, yonetim teknik kadronun gonlunu alir, taraftarda her zamanki destegini biraz daha oyuncular uzerinde gosterirse Galatasaray cikis bulabilir cunku kadrosu kotu degil..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • şuanki gs orta sahası totenham gibi takımda oynayabilecek orta saha ama gel gör ki hem teknik direktör etkisi kiralık futbolcu etkisi ve ülkemize uyum sağlama gibi etkilerden dolayı takımlar istediği başarıyı elde edemiyor. ve hala aynı yanlış düşünce var futbol tecrübelilerle ve yıldızlrla oynanır evet oynanır ama bizim ülkemizde değil.takım kurgusunda müthiş yanlışlıklar var bi takımın coğu oyuncusu tecrübeli olmammalı bi takımda kesinlikle 2-3 tane 19-23 yas arası 5-6 tane 23-30 arası iki tane de karakterli yabancı yıldız oyuncu şeklinde kurulmalı ve bunlar olabildiğince düşük bütceli olmalı.bknz valencia porto lille lyon.ve kesinlikle sabır edilmeli kaybediyorsak genclerle ve yıldız adaylarıyla kaybedelim.

    ayrıca oyun kalitesinin düşüklüğü oyuna bakmayan bakmayı bilmeyen medya ve taraftarın sorunu bence lig in suan en övünülen takımı fb bile oyun hızı düşük oyun hizi bizim ülkenin en buyuk sorunu suan

  • gecen sezon 3 kupayla kapatan takımın orta sahasını hızlı kanat oyuncusunu değiştirip dinamik olmayan beklerle oynarsan, ruhta kalmazsa böyle olur. Bu sene hic bir büyük maçta varlık koyamadık bununda sorumlusu yonetimdir yanlıs kadro planlamasıdır.

  • İşin gırgırını bir tarafa koyarsak GS yine lig şampiyonluğunun en büyük adaylarından biridir. Ama her zaman derim lig şampiyonluğu benim başarı niteliklerimde hep alttadır. Yani her sene 2.olalım ama şl de ya da en kötü uefada çeyrek yarı final oynayalım. Fatih hocanın rüyası da bunun üzerine idi. Ama kadro başarılı isimlerden kurulu gibi gelse de bir türlü istenen tempo oyun sağlanamadı. Ocakda kaç yabancı elinden çıkarabilir? işareti. Yaza zaten kiralık gurubu gidiyor. Tekrar kadro mühendisliği olacak. Para olmayınca işte böyle yap bozlar olacaktır. Taraftar açısından her sene farklı isimler keyif verse de istikrar ve adapte sorunları yaşanacak olması da bir o kadar doğaldır...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • arkadaşlar artık kabul edelim zavallıyız, hırsız ve komisyoncu yöneticilere hizmet eden bir futbol yapımız var. bir de devletimiz büyük kulüplerin borçları için ucuzundan kredi vermeye çalışıyor. bizden de, futbolumuzundan da yakın ve orta vadede bir cacık olacağa benzemiyor. ben takip etmiyorum futbolu, siz de bu kadar dert etmeyin bence.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • Fatih Terim'in teknik-taktik ve geçmişi kısmına birşey diyemem. Fakat geçen sene yediği 10 maç cezadan beri takımın top oynamadığı bir gerçek.


    Buna ek olarak; davranışlarında da bir değişim olduğu açık. Kendisinin en büyük eleştirilecek yönü çok para harcamasıdır. Şampiyon olduğu sezonlarda bile hep 10 oyuncu satar 15 oyuncu alır vs. Fakat artık FFP durumuyla bunu çok kısıtlı yapabildi ve elmaların çoğunluğu çürük çıktı. Takıma uygun taktikte gelişemeyince sonuç facia, en azından Avrupa arenasında. Şimdi yine Ocak transfer dönemini işaret ediyor ama ölme eşeğim ölme.


    Bir diğer sorun; gençlerin değerlendirilmesi gerektiğini düşünmüyor hoca. Geçen hafta demişti ki; Taylan gibi bir genci bu ortamda sahaya sürer miyim demişti. Adam 25 yaşında yahu, ne genci?? Dün sana 3 gol atan adam 18 yaşında haberin var mı?? Ben zaten hatırlamam ki Galatasaray taraftarı ilk maçında gençleri ıslıklasın. Sabri'ye bile yıllarca güzel muamele yaptı bu takım. Onun için pas atmaktan aciz 2 bek, Youtuber, ruhsuz Arap Birliği gibi oyuncular yerine u-19 oynasın da; en azından 1 tanesini kazanabilirsek kârdır.


    Bir diğer olay yönetim tabii ki; yönetim her transfer döneminde sınıfta kaldı. 3 ay 1 adam alamadığı dönem oldu. Ayrıca sportif idare kısmı da berbat, adam tvde Falcao sakatlığı hakkında atıp tutuyor kimse birşey demiyor. En son hoca bu konuda konuştu, dayanamadı. Bu hocanın işi mi? Var olan soğuk odayı yeni alınmış haberleri bile var medyada. Biraz daha profesyonellik şart, yönetim biraz şapkasını önüne koysun.


    Gelelim taraftara; bu transferlerde taraftarında suçu var. CV'ye göre adam seçiyor ve emrediyoruz. Falcao'ya soğuğum, umarım üzmez bizi diyordum ama bir süre sonra baktım ki bende bu heyecana ortak olmuşum. Yahu 1.5 ay bu ülke Falcao'yu konuştu 1.5 ay. Galatasaray'ın gerçek sorunlarını 1.5 ay konuşmadık. Ben ifade ettim ama kimse bek transferi diye yangın yapmadı. Falcao'da Falcao. Abdurahim Albayrak'ın o sarılmalı fotoğrafı takımı dağıttı, taraftar 7/24 Falcao diye yatıp kalktı.


    Sonuç olarak yönetim-antrenor-taraftar üçlüsünün ortak hataları zincirleme birleşerek dünü ortaya çıkardı. Zaten dünden daha aşağı bir seviye yok. Herkes şapkasını önüne alarak düşünsün.


    Son paragraf, 6-0 olayı belki hoş belki acı bir tesadüf. Mizahinın yapılması pek doğal ve ben GS'li olarak epey güldüm. Bence seviyesinde olduğu sürece sorun yok. 90+2'de gol yiyip 6 oldu, 5-0 bitse de ciddiyet değişmeyecekti. Ben mesela 8-0 mizahına da hep gülerim, ölçülü olduğu sürece. Ama dün Babel gibi kendi maçından önce böyle bir terbiyesizlik yaparsan akşam durumun bu olur. Neyse ya; Çinliler'in Youtuber ihtiyacı varsa Babel'i değerlendirebilir.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • hayalimdeki kadro ve bence olması gereken zor şartlardan kurtulabileceğimiz kadro


    ABDÜLCEBRAİL VCTOR FİSHER


    ALTAY GRAÇA OGUZ KAĞAN

    ÖMER FARUK ANDRO SPORAR

    BRUNO ALVES BRUNO GUIMARES


    YAGO PİKACU SULEYMANOV

  • Gençlerin nefesi kesildi Krasnodar çok rahat ceza sahasına giriyor defans desen dökülüyor bunlar tecrübesizlikten kaynaklı şeyler lakin Ünal Hoca melek değil ligi düşünerek böyle bir kadroyla çıktı Avrupayı gözden çıkarmış bu kafadan başarı beklemek ütopya.

  • Gençlerin nefesi kesildi Krasnodar çok rahat ceza sahasına giriyor defans desen dökülüyor bunlar tecrübesizlikten kaynaklı şeyler lakin Ünal Hoca melek değil ligi düşünerek böyle bir kadroyla çıktı Avrupayı gözden çıkarmış bu kafadan başarı beklemek ütopya.

    Bir yandan haklısınız hocam, amaç sadece gençleri oynatmak değil fakat abileride çıktı; kendi evinde 2 yedi. Beğenmediğimiz Rus futbolu bile taktik olarak bizden iyi. Adamların organizasyonları şimdiye kadar çok iyi.

    Bara döda fiskar följer strömmen...