Futbola Dair Her Şey [2022/23]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Topun üstüne basarken dengesini kaybetmiş oyuncu kalecinin suratına gelmiş kasıtlı bir olay yok ,kırmızı da olabilirdi ,ama kasıt olmadığı için ekstra bir yaptırım olmaz sonradan .

  • Peki hocam futbol tarihinde olan kırmızı kartlar hep kasıtlı hareket midir? Istemsiz bile olsa sert hareketlere kırmızı verilmez mi?

    Evet öyle değil ama artık az-cok değişti mesela el pozisyonları aslında kasıt olup olmadığına bakıyor artık.adam yerde kayarken destek eline top çarpıyor el oluyordu şimdi değil.ve bence böyle olmalı

  • burada pozisyon devamında kafasına bassa bile kasıtı geçtim kazara basmış, bu pozisyon da kart gösterse yanlış olurdu, beşiktaşlı oyuncu topu kendine göre sağa çekmek istiyor ancak topa müdahele ederken topa basıyor ve ayağı toptan sekerken sağ arka ayağınında dengesi kayboluyor sonuç olarak devamında istemeyerekte olsa kalecinin kafasına darbe geliyor. Ben hakem olsam kart çıkarmazdım..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Vintersaga Net kırmızı kartlık bir pozisyon ama diğer bir arkadaşın da dediği gibi kasıt olmadığı için sadece 1 maç ceza ile geçiştirilebilecek bir hareket. Şu pozisyonda kart çıkmaması tam bir facia, insan en azından kaleciye ayıp olmasın diye sarı kart falan gösterir:hfyeni (18):

  • Ben şurada sıkıntı görüyorum, pozisyon başlangıcında kaleciyle aradaki mesafe yarım metre falan. Topa değsin, değmesin taban kalkıyor. Kaleci yarım saniye hızlı olsa sonuç facia olurdu. Zaten ayaküstü ile topu itmek yerine, taban kaldırıp topa basmaya kalkınca; sonuç ortada.


    Teşekkür ediyorum fikirler için, sosyal medyada ağla, kudur, küfür gibi yorumları gördükten sonra çok iyi geldi. :D

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Bu pozisyon kırmızı kart. Sebebi oyuncunun kalecinin kafasına tekme atmasından ziyade maç anında bunun kasıtlı yapılıp yapılmadığının anlaşılamamış olmasıdır. Sen pozisyon anında kırmızı kartını gösterirsin. Maçtan sonra pfdk olayı inceler ister 1 maç verir ister 5 maç isterse görüntülerden kasıt aramaz ve ceza vermez.

  • Fenerbahçe denizlide 2-1 kazandı ama açıkçası bir fenerbahçeli olarak böyle kazanacaksa kazanmasın daha iyi,elbette oyun olarak hakeden bir oyun oynandı ancak atılan 2 gol öncesinde faul var, Mustafa Yumluya yan top esnasında yapılan hareket penaltı gibi.. Fırat Aydınus ipin ucunu o kadar çok kaçırdı ki..Kartlık hareketler var her 2 taraf adınada bunlarıda atladı, kısacası berbat bir yönetim gösterdi ve ağırlıklı olarak Denizlisporun hakkını yedi..


    Hakem hatalarını kenara koyarsak deplasmanda olmasına rağmen maçın büyük bölümünde vasat ve üstü oyun oynayan bir Fenerbahçe vardı, Dirarın dönüşüyle en azından istenilen geri 4 lü oluşacak gibi..


    Diğer parantezim Trabzonspora.. Bu sene farklı bir takım oldukları açık, saçma sapan puan kayıpları yapmazsa her zaman ilk sıralarda göreceğiz gibi..


    Beşiktaş kendi sahasında berabere kalarak yara aldı gibi, lig uzun ama bu şekilde ön sıralara oynama şansları çok az..


    Galatasarayda kendi sahasında zorlansada kazandı ve tırmanışı devam ettirdi..


    Not: Bu hafta yarışma düzenleyemedik ancak haftaya açacağım, herkese iyi forumlar..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Ahmet nur çebi başkanlık yarışını kazandı. Beşiktaşıma hayırlı olur inşAllah.


    Bu kötü futbola artık dayanamıyorum. Haftasonlarımın katili oldu bu takım. Umarım bir şeyleri değiştirebilir. Örnek; kulüp çalışanları ve futbolcu maaşlarını ödeyerek bir hareket sağlayabileceğini düşünüyorum. Çalışan emekçi arkadaşlar 5-6 aydır, futbolcular 3 aydır para almamışlar. Bunun sonucu haliyle taraftara yansıyor. Aşağıdaki görsel ne halde olduğumuzun kanıtıdır:)


    Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz; sevindiriniz, nefret ettirmeyiniz. Hz. Muhammed (S.A.V)

  • Ahmet nur çebi başkanlık yarışını kazandı. Beşiktaşıma hayırlı olur inşAllah.

    hayırlı olsun hocam, geçen sene biz Fenerbahçeliler haftasonu sendromunu çok yaşadık, hâlâ travma'dan tam manasıyla çıkabilmiş de değilim kendi adıma.

    görsel hakkında yorum yapmak istemesem de, tek diyeceğim; cefakâr taraftar bir an evvel vefasının karşılığını alır İnşaallah.

  • maviseviye inşAllah hocam, eksik olma. Bizde bu sene yaşayacağız muhtemelen aynı travmaları. Takım hiç ümit vermiyor. Olan taraftara oluyor. Aslında çok takmamak lazım ama beceremiyoruz işte.

    Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz; sevindiriniz, nefret ettirmeyiniz. Hz. Muhammed (S.A.V)

  • Beşiktaşılı arkadaşlara hayırlı olsun diyorum hakkınızda hayırlısı başkanlıktaki ilk yıl genelde sancılı geçer o yüzden beklentinizi minimumda tutmanız sizler için en iyisi yıpratmaz sizi örnek vereyim taraftarı olduğum Fenerbahçenin geçen seneki durumu hayırlı geceler

  • Ben işin gırgırına paylaştım yoksa Ozan tek değil bu konuda. Ama adam o kadar tembel ki ayağa kalkıp sendelese ve kendini yere bıraksa kimse bir şey demezdi...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Beşiktaş ın Galatasaray derbisi öncesi sakat oyuncuları;

    Burak Yılmaz (Forvet)

    Diaby (Kanat)

    Nkodou (Kanat)

    Douglas (Sag bek)

    Ruiz (Stoper)

    Gökhan Gönül (Sag bek)

    Dorukhan (Orta saha)

    Oğuzhan (Orta saha)

    Takim revire dönmüş

    La Galibe İllallah

    Einmal editiert, zuletzt von Hardy55 ()